Några rader

Häromdagen när jag satt på balkongen så hörde jag ett speciellt ljud, denna gång väldigt högt så pass att jag blev tveksam och var tvungen att resa mig upp och titta ut över vattnet. Tolv svanar strök efter strandkanten och det var mäktigt både att se och höra ljudet.

Vi har alltid ett svanpar som simmar utanför oss, jag vet inte om det är samma par varje år men jag föredrar att tro så eftersom svanar behåller sin partner hela sitt liv, skulle den ena dö så är den andra ensam resten av livet.

Helger går så snabbt, vi har nu husbilen Grålle hemma igen och den har klarat sig fint i vinter. Maken har en lång lista med ”att göra” med husbilen nu är han på väg med ett batteri som han vill få laddat. Jag boar mest på balkongen om vädret tillåter och denna helg kan man inte klaga på vädret. Jag är väldigt glad över att jag tog bort vinterpälsen på benen förra veckan.

Jag har haft besök av min lilla marsipangris och det är alltid lika njutbart, men jag blir väldigt trött efter en stund. Man håller på så intensivt med honom och det tar på krafterna.

I veckan som kommer har jag både tandhygienisten, kuratorn och en fest att planera inför. Maken är ju som alla andra ledig på fredagen, vi ska då göra en stor smörgåstårta till kalaset. Tänkte titta in till Martin Ohlsson och köpa en kartong med små petitchou som man kan ha till kaffet efter smörgåstårtan. Det gäller att göra sånt som man kan göra i förväg för att jag ska orka umgås lite med gästerna inte bara stå i köket. Jag fyller 55 år och hoppas att jag till kalaset också har fått klartecken till operation så att vi verkligen har något att fira.

Nu ska vi ta en tur ner till Willys ….

9 kommentarer på “Några rader

 1. Ja, man ska göra det låätt för sig för det är mycket nog att ordna när det är kalas! Hoppas verkligen du fått ditt besked så att ni kan fira dubbelt när det blir dags.
  Kramar!

 2. Visst är det häftigt med stora fåglar. Vi har ett svanpar och ett tranpar, där fick jag till ett rim också. Det är kul att dom återkommer varje år. Smart att göra sånt som man kan förbereda till kalaset, det brukar ju vara nog så jobbigt ändå även som frisk om du förstår hur jag menar. Hoppas du får ett trevligt kalas. Sedan är det väl bara att åka iväg med husbilen och ha det skönt.
  Kramis

 3. Jag har hört att svanar lever som par hela sina liv och om ena dör så dör den andra av sorg liksom eller ensam för resten av livet. Fint att dom lever ihop hela livet men sorgligt om den ena dör och den andra ska behöva må dåligt för att den mist sin livskamrat….

  Vinterpäls? Jag trodde inte äldre människor gjorde sig av med det ludna 😉 haha.

  Hoppas du får besked och kan fira ordentligt på den stora dagen! Vore ju verkligen perfekt. Sen så tror vi på fint väder också, så allt är toppen för dig och för mig 🙂

 4. I påskas blev jag vittne till en flygolycka med dödlig utgång. Ett svanpar lyfte från ett fält och den ena flög in i en kraftledning och bröt nacken av sig. Det var verkligen hemskt, just för att man vet att den andra blir ensam resten av livet 😦
  Jag var nedstämd flera dagar efteråt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s