Tvi vale

Har ringt till Huddinge för att höra om de har haft sitt sammanträde om min donator? Men icke sa Nicke, dit har inga papper kommit om min donator.

Just nu ska min vän ringa till Danderyd och höra 1; om hon är frisk? 2; har hennes papper gått iväg?

Nu ringer hon och säger att hennes läkare på Danderyd inte kan skicka iväg journalerna för min donator har inte ännu varit till psykologen på Huddinge. Så det är det som de sitter och väntar på???? Min donator har redan träffat en kurator på Danderyd, fick en tid till en psykolog på Huddinge, men kunde inte ta den tid hon fick. Fick en ny tid till 9 maj och frågade då om det skulle hämma själva utredningen? Fick till svar att det inte skulle göra det. Så nu sitter vi här som vanligt väntandes på gud vet vad?

Så nu vet ni hur det ligger till …

Själv ska jag snart gå ut med Watson och skita högtidligt i allt som har med den här jävla njurtransplantationen att göra. Men det morrar inom mig det kan jag lova och jag som hatar dels att vänta och sen att aldrig få besked om saker. Danderyd kommer nog att dra ut på det hela så att jag till slut måste sätta in en slang, de är väl inte nöjda förren då. Kanske är jag orättvis nu, men det känns pyrt just nu.

Ännu en mur att kravla sig över .. jag kravlar på och hoppas som idioten på turen att komma över någongång.

10 kommentarer på “Tvi vale

 1. Men vad i hela … håller dom på med, jag fattar ingenting. Dom brukar ju ha så bråttom när man har egen donator, för att det sparas pengar åt samhället. Näe jag blir inte klok på hur ni behandlas, jag tycker att du kan skriva en bok om detta, du har ju material så det räcker i alla fall. Nu får ju någon ta tag i detta det verkar så dåligt skött. Jag sitter här och blir riktigt fö….ad.

  Kramar

 2. *MORR* Jag gr upp! Vad är det för j:vla stolpskott som sitter där & leker Gud?! Byråkratiska idioter som inte fattar att det finns en människa bakom dom där siffrorna på papperet!

 3. Varför måste hon träffa en psykolog när hon redan träffat en kurator? Hur många undersökningar mm har hon varit på totalt? Det är bra att de är noggranna, men ibland undrar man lite.

  Jag förstår att du är trött på denna eviga väntan. Hoppas du får det skönt ute i solen i alla fall!

 4. Men snälla nån! Hur ineffektivt får vissa kvarnar mala? Varför inte informera om detta tidigare! Jag förstår om du blir arg, besviken frustraread och alltihop på en enda gång…

  Hoppas det blev en skön promenad med Watson!
  Kram

 5. Hej vännen.
  Hemma och allt gick bra. Lite öm, men inget ont.

  Men jag får ont i hjärtat när ser vad skriver.
  Vad i svarte er det dem driver med????
  Går det an og leke med sjuke folk sån?
  Oj. skrev visst på norska i ren ilska.

  Fattar inte hur de tänker. Är det inte gott nog och prata med en kurator? Vad kan en sån där pyskolog säga som inte redan är sagt av och till kuratorn?
  Man blir arg Maggan.
  Du lever ju i stort sett med döden i ryggsäck om du hänger med på vad jag menar. En person som inte varit så stark som du har inte klarat sig så länge som du gjort.
  Du är envis och det är det jag sätter högt hos dig.
  Tänkte på dig när jag var på sjukhuset.
  Jag skulle bara på ombussning, varför sjåpa mig.
  Du väntar på ett nytt liv…
  Gissa att jag skärpte mig.
  Har du fått min mail med bilderna?
  Du får gärna flera. Delar dom så gärna med dig ska du veta.
  Säg bara till.
  Storkramen från mig.
  Synne.

  Du vet hur det är ”man ska vara frisk för att orka vara sjuk”. Jag är rätt envis och seg, många gånger räcker det för mig att vräka ur mig här i bloggen, sen tar jag det lugnt igen. Det är ju så på den här ”räckmackan” att jag inte har ett dugg att säga till om, sen får man tycka vad man vill om läget. Första gången när jag ringde Huddinge och trodde att journalen hade skickats och de sa att så inte var fallet blev jag ärligt talat väldigt låg, tänkte mycket på att det inte var någon ide att leva längre. Ja, jag erkänner att jag blev så nedslagen av att först bli så lycklig och tro att det äntligen var klart och sen inse att jag var lurad igen. Man blir härdad på något vis och tror inte riktigt på ett dugg, så blir det för att man ska klara sig igenom det hela.
  Men det här med att vara envis och seg … jag har ju inte ett dugg att välja på och så är nog vi människor, att har vi inget att välja på så anpassar vi oss efter det som bjuds. Människan är mer anpassningsbar än hon inser när hon är frisk och lever ett bra liv. Med svårigheter kommer väl den där extra gnistan fram hos vissa av oss, medans andra bara ”lägger sig ner och dör”. Man kan ju med psykets hjälp lura sig själv på en mängd olika vis för att överleva både det ena och andra.
  Jag såg vad psyket kan göra med oss när jag följde min syster hennes sista tid i livet som cancersjuk. Hur hon stängde av och inte insåg vidden av det hela för att överleva rent psykiskt. Vi pratade mycket och jag såg hur mentala skyddsbarriärer liksom drogs ner för att hon skulle klara den tid hon hade kvar. Man blir nog galen av rädsla och sorg utan den där mentala avstängningen (som blir räddningen).
  – Nej jag har inte fått några foton på min mail? Har du skickat dem rätt? ellamags@hotmail.com
  Kram

 6. Ja, säger som Synne, nu är det riktigt synd om dig.Att det bara inte kan flyta på?Rara Maggis,
  allt jag kan är att skicka dig dom varmaste innerliga omfamningar som finns.

 7. Hipp hopp .. nu har min donator ringt efter samtal med sin njurläkare, den som håller i det hela. Ett blodprov har min vän missat att ta så det är anledningen till att journalen inte har kommit iväg. Imorgon åker hon direkt och tar provet och läkaren sa att hon skulle skicka iväg hennes journal nu direkt.
  Min vän har ett handikappat barn så det är viktigt för henne att det hela blir gjort nu i vår då det är flera assistenter som ska ställa upp på all extrapassning under tiden hon blir konvalesent efter operationen.
  När det gäller extra mötet med psykologen så är det så bara för att vi inte är släkt med varandra, när man är släkt räcker det med att träffa kuratorn. Egentligen borde det vara tvärt om tycker jag, måste ju vara större chans till påtryckningar med släktingar än en vän utanför familjen.
  Så nu ser vi fram emot att kallas till Huddinge, ska fan ge mig utan hålla mig uppe och kämpa på.
  Massor av kramar till er alla!

 8. Du är en kämpe Maggan!

  Och vi har ett oerhört fyrkantigt system då det gäller det mesta, som det tycks…

  Nu är mina fingrar och tår lila, men jag vägrar släppa taget. Jag håller dem tills allt är klart!

  Tycker som Bettan, att du ska skriva en bok sen, när allt är klart!
  Det kommer att bli en bestseller…

  Kram igen och igen och igen
  Cattis

 9. Att allt ska vara så krångligt. Förstår din frustration. Blir frustrerad av att bara läsa. Befinner mig också i en väntan men den är bra mycket lindgrigare./Rosa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s