Valborg

1596008r9qq1pkxwpEfter att ha flängt i flera dagar tänkte jag idag sova lite längre och dra runt hela morgonen i nattsärken. Men tji fick jag som väcktes av en kvinna som ville ställa några frågor. Jädrans undersökningar, fattar inte varför de ska ringa till mig?

Häromdagen såg jag vad jag nu förstår var en rödhake, tror de heter så och jag blev så lycklig för en sån har jag aldrig sett här förr. Så innehållsrika är mina dagar att jag går igång på en liten fågel. 😉

Igår var maken och jag och handlade till smörgåstårtorna för det blir nog två stycken, lika bra att ha till 20 personer, så kan folk äta så mycket de vill och resterna kommer inte jag rynka på näsan åt. Sen var vi in till Martin Olsson och köpte en ask med 40 stycken petits fours så nu har vi något till kaffet att bjuda på. Så kylskåpet är smockfullt med lax, kräftskjärtar, pastej och rom. Imorgon sätter vi igång med smörgåstårtan så kan de stå i kylskåpet över natten och gucka in sig, klart för garnering på lördag det blir bra.

Idag ska maken fixa lite rosévin några flaskor går väl åt, likör finns hemma redan om någon vill ha en skvätt.

Igår när jag åkte till kuratorn så kom det fram en dam och undrade om jag visste hur man gjorde med mobilen för att få en bussbiljett? Hon kunde ju inte fråga någon dummar än mig … men jag sa ”du är väl pensionär och kan åka på min remsa om du betalar mig vad det kostar så kommer du med bussen och kan handla biljett på ett annat ställe”? Damen blev så glad men när vi kom på bussen så kunde chauffören fixa med hennes mobil så hon kom med. Hon var så tacksam över mitt erbjudande och jag sa att det är som ringar på vattnet någon annan ställer upp på mig vid annat tillfälle.

Denna dag hann jag inte mer än kliva in på bussen hem igen, såg då att min biljett precis hade gått ut, men chauffören han nickade med skalle och sa ok. Små saker som gör mig glad, det fungerar väldigt bra att vara snäll, det lönar sig.

Valborg kallade vi fyllborg när jag växte och inte verkar det har ändrat sig under åren som gått. Vi kommer inte göra något alls och det passar mig, en lite godare middag har jag tänkt ordna med en liten laxsmörgås till att börja med och sen blir det nog en stor sallad med lite getost och rostade pinjenötter till en stekt köttbit, enkelt och gott.

13 kommentarer på “Valborg

 1. Det är de lilla som kan göra hela ens dag. Jag kan bli glad av att busschaffisen säger ” ha en trevlig dag ” innan man kliver av. En sån chaffis körde en dag och varje gång han stannade så önskade han alla en trevlig dag! Då blir man glad. Eller om nån som sätter sig bredvid har något trevligt att samtala om 🙂

  Och du kan ju skicka lite smörgåstårta på posten till mig haha! Lätt sugen nu liksom med alla de där gosakerna….

  Valborg va mer en ”högtid” när man var yngre och drack all öl man kunde komma över. Nu har jag ingen lust att stå vid en brasa och gå å lukta rök och äckel. Så det blir väl brasa på tv istället 🙂

 2. Sambon kallar det för amatörernas afton, skulle just skriva om det men får se om jag orkar.

  Det behövs så lite för att göra någon glad så varför gör vi det inte jämt. Jag var med om något smått på sjukhuset som gjorde mig på gott humör.
  Förresten, har du glömt att skicka inbjudan =), den där smörgåstårtan och de andra läckerheterna tackar inte jag nej till.

  Ha en bra valborg och en trevlig födelsedag.

  /Margareta G

 3. Vad mysigt att få ha lite fest med god smörgåstårta. Härlig känsla när man öppnar kylen och det är fullt med godsaker där. Det påminner mig om när min son var liten och vi skulle ha fest och kylen var full, då sa han mamma vad rika vi är. Att få åka tillbaka på remsan utan att behöva stämpla och att dom bjuder på fem minuter kan verkligen göra en glad.Vi kallade också Valborg för fyllborg, denna kväll blir en lugn grillkväll för mannen och mig vi kommer att sitta på verandan och titta på när alla grannar kommer hit över helgen.
  Ha en jättetrevlig Valborg och ett trevligt kalas och grattis på födelsedagen! Kram

 4. Mm, önskar att jag blev instängd i din kyl just nu. Har på dagen frossat en fin lunch bestående av delikatesser från en butik i staden, firade mig själv – men det finns plats för lite mer…
  Jag tycker det är fantastiskt med positiv energi och hjälpsamhet. Jag försöker att le mot omgivningen och ofta möter jag mest leenden men emellanåt lite skepticism, men det säger mer om den personen än om mig. Valborg var en riktig partyhelg när jag var yngre och det var då vi plockade fram sommarkläderna+sandalerna, något jag mer än gärna avstår ifrån idag.
  Ha en fin valborg!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s