Dagen efter trött

Känner mig så glad över hur gårdagen blev … fick fina presenter och smörgåstårtan var supergod och såg fantastisk ut, titta själva.

Mums för alla
Mums för alla

Visst var jag trött men jag kunde sitta där lite i mig själv utan att jag tror att någon hade tid att bry sig så mycket, alla åt och pratade. Senare när vi satte oss i soffan så var det mest marsipangrisen (barnbarnet om nu någon har missat det) som fick min uppmärksamhet och ett tag snurrade det så jag trodde jag skulle svimma, men det var det bara jag som märkte.

Tänk att min vän S kom och jag fick ännu en ikon som var fantastiskt vacker jag blir väldigt rörd över att han vill ge mig så värdefulla gåvor, han har säkert suttit en helt vinter med denna ikon, får hålla andan när han målar vissa partier för det är så mycket små detaljer. I tjugo år har vi känt varandra kom vi fram till, han är i min mammas ålder och har börjat bli lite skröplig och sa att livet inte blir som man har tänkt. Alla hans vänner har dött det är bara jag och en man kvar, fast han skaffade sig många yngre vänner som han trodde skulle göra livet trevligare för honom, men alla har dött.

Sen kom min bästa väninna sedan över 30 år hon ska passa på att fylla 60 år nu den 16 maj och jag kan banne mig inte fatta att tiden har gått så fort för oss båda. Jag kan ännu se henne som rätt ung, uppklädd och på väg mot något trevligt, världens snygging. Hon är fortfarande så fin men visst syns det att åren går på oss alla.

Maken gav mig en stickig present som jag blev jublande glad över, en spikmatta. Idag låg jag på den en stund med nattlinnet kvar känns lite läskigt att lägga sig med bar hud men det ska jag snart göra. Kom på att jag ska sätta in en bild på en bukett jag fick av maken för någon vecka sedan.

Alla gillade petit four som vi bjöd på till kaffet, det är ju som små vackra bakelser med olika fyllningar, just det här att det finns flera att välja på så alla kan hitta sin favorit. Man får en liten broschyr där det står vad det är för smak på dem.

Tröstbukett från maken en dag
Tröstbukett från maken en dag

Blombudet som kom igår med en väldigt vacker bukett i vitt och gult precis vad jag önskade att ställa mitt på bordet. Jag hade dukat med vit och solgul servett och fina silvret och vårt porslin med guldkant, så det var exakt vad jag behövde för att lyfta hela bordet. Det var Angeli som skickade den till mig och jag blev väldigt glad och rörd. Tro inte att ni kan ge mig något utan att jag gråter … sån har jag blivit, fast jag är glad.

Idag har vi varit iväg till Bauhaus och köpt en isskrapa   😉

Äh, det vi skulle ha fanns inte och vid kassan såg jag isskrapor och fick för mig att sonen behövde en sån bred som han kan skyffla undan även snö med. Han skrattade gott när jag berättade vad vi hade köpt, undrade om vi åkte dit bara för att köpa det till honom mitt i värmen? 😉 Ja, vad gör man inte för sina barn? He he … Nej, men en baden baden dyna till vår sköna gamla stol hittade vi till ett bra pris. Är ju inte skönt att sitta i stolen när fjädrarna liksom borrar sig in i ändan på en.

Nu ska vi äta smörgåstårta till middag, njuta i lugn och ro så här dagen efter kalaset. Tänk att jag skickade med båda ungarna och mamma varsina stora bitar av smörgåstårtan och ändå har vi kvar till oss.

Tack så mycket för alla Grattis som ni har skickat till mig. Ni är guld värda hela högen var och en på sitt eget vis!!!!!

9 kommentarer på “Dagen efter trött

 1. Härligt att höra att dagen blev lyckad!

  Kan tänka att det blev snyggt med den dukningen som du beskriver. Spikmatta, är det bra de`? 🙂
  Har jag aldrig provat.

  Hoppas du ser till att vila ut ordentligt nu,
  Kram
  Cattis

 2. Så skönt att allt ändå avlöpte så pass väl och att dagen blev bra med trevlig firande! Nu får du passa på att koppla av i dag och väldigt praktiskt då med smörgåstårta kvar! Gott dessutom 🙂

  En väninna till mig har förresten en spikmatta och hon är mycket nöjd med den så lycka till med ”fakirandet”!

  Kram!

 3. Hej på dig dagen efter.
  Nu kan du njuta i lugnt och ro tänker jag. Det är skönt.
  Visst smakar smörgåstårta gott dagen efter. Den är nästan bättre då.

  Nu ska du njuta hmmm på spikmattan. Berätta sen om du tycker den är bra. Kanske kan vara nått för en whiplash nacke….
  Sänder stora dagen efter kramen till dig.
  Synne.

 4. Å detta såg ju gott ut, vilken smörgåstårta.

  Tråkigt att läsa (läste dina tidigare inlägg) om att papprena och din donator icke ej är klara. Varför har läkarna och alla andra så svårt att komma med raka besked. Hur svårt kan det vara undrar man ju…

  Prata med folk från höger till vänster, f-n att allt skall ta sådan tid.

  Men det verkar ju som tiden är nära nu, kramar till dig!

  Psst, det var inte så farligt kallt i vattnet. Faktiskt rätt skönt! 🙂

 5. Det såg ju smarrigt ut med denna läckra smörgåstårta, sitter här och blir suktad. Det är snart dax att göra en själv, det är ju så himla gott. Vilket härligt kalas du fick.

  Kram och grattis en en gång 🙂

 6. Senast av dem alla men med en stor hjärtekram till dig på din födelsedag från mig! 😛
  Vilken fin tårta, bamsestor! Lite crossover i kultursalladen där hemma hos dig.. *skrattar*
  Först smörgåstårta sedan falukorv och avrundar det hela med en fakirisk sömn på en spikmatta. *jisses tanta!*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s