Ni tror väl inte att jag har en räckmacka att segla på?

134175r31gljzvl8Sitter här och bara sitter, det står still i huvudet efter läkarbesöket. Min njurläkare har skickat iväg en remiss för inläggning av slang till dialys. Hon planerar in det hela bara för att Huddinge kanske inte har en tid före midsommar, de stänger ju transplantationsavdelningen över sommaren.

För första gången i mitt liv så brast allt när jag satt där hos läkaren, jag kunde inte hålla tillbaka tårarna. Det känns bara så hopplöst hela tiden med den här berg och dalbanan av öppningar som sedan alltid visar sig vara en stängd dörr. Konstigt att få en tid för konsultation om operationen inte blir förrän efter sommaren. Jag förstår att jag måste få dialys nu, ifall det inte blir en operation.

Men mina tankar och känslor inför att säga till min donator att hon kanske måste vänta över hela sommaren och hon som har sagt att nu får det vara nog av väntan. Hon som har en handikappat dotter att planera assistenter till inför operation, hon som ville få det gjort här nu före somaren. Orkar inte med att tänka på hennes besvikelse och ilska.

Med min vanliga otur när det gäller njurvård så har de säkert ingen tid över för mig före midsommar… jag har svårt just nu att vara optimist, kan bara hoppas och be för en tid. Det verkar så otroligt onödigt att jag ska operaras en gång i onödan bara för att njurmottagningen inte kunde fixa iväg min donators remisser i tid. Den månad vi fick vänta utan att något hände är ju den månad som nu kanske förstör hela möjligheten att få en njure direkt utan att behöva dialysoperationen.

Desperat har jag blivit i min väntan, tappar greppet om konturerna av mig själv, vet inte vad jag kan göra mer än kapitulera totalt, det är väl där vården vill ha oss sjuklingar som lealösa jävla flarn som inte begär ett dugg utan bara låter oss hunsas runt varefter det passar vården. Ja, nu är jag där hoppas ni är nöjda. Men ett är säkert att samhället och sjukvården måtte ha gott om pengar eftersom de har råd att göra så här med människor.

Nu ska jag bida min tid till på torsdag, säger de att vi blir opererade före midsommar så ska jag banne mig gå ut i skogen som Ronja och vråla allt vad jag kan rakt ut!

8 kommentarer på “Ni tror väl inte att jag har en räckmacka att segla på?

 1. Hittar tamejsjutton inga ord som kan lindra.Fan!

  Och vilken underbar liten marsipangris ni har, ljuvlig.Vilka ögon!

  Största kramen och värme.

 2. De tar nog det säkra före det osäkra. Du måste få slangen om det inte blir operation snart. Jag tror inte att det innebär att du absolut inte blir opererad före sommaren.

  Håller tummarna!

 3. Man orkar till en viss gräns. Nu är den nådd! Jag blir med arg på detta hära! Att det ska vara så svårt. Ni har väntat länge nu och jag tycker att de borde preoritera er! Hur svårt ska det vara? Man får ju ha viss förståelse. Men när man haft det ett tag så rinner de ur en och man få bli egoistisk och tycka att man ska få tid till operation!

  Håller tummarna för att allt ska gå vägen! Alla jävla dörrar som stängs mitt framför näsan på en!!! Lider med dig!

  Massa kramar i allt kaos!!

 4. Jag har svårt att se vilka man skulle prioritera för operation om inte er. Jag hoppas verkligen att det är det besked du får i nästa vecka. Men jag tycker också att din läkare gör helt rätt som planerar för dialys om det inte skulle fungera. Du kan ju inte fortsätta må så dåligt som du gör nu. Håll ut och jag hoppas på ett vrål på torsdag som hörs ända till mig!!! 🙂

 5. Kära du, jag tror att läkaren vill planera dialys på dig för att du skall få må bättre, om operationen dröjer ett litet tag till, hoppas naturligtvis att den ändå blir av nu, och så snart som möjligt.
  Tänker på dig och ber för dig. Kramar.

 6. Man vet inte helt vad man ska säga…..
  Så jag håller nog bara tyst.
  Men måste nog hålla med de som säger att läkaren kanske bara vill förbereda IFALL…..
  Klems Synne.

 7. Nä, nån räkmacka är det sannerligen inte…

  Ibland rår man inte över omständigheterna. Tyvärr.

  Men vråla är nog både behövligt, skönt och nyttigt då och då. Jag gör det jag med.

  Tänker på dig, även om jag inte är här inne så ofta. Är faktiskt inte nånstans nu förtiden. Du vet…det är bara för mycket och man försöker hålla sig någorlunda upprätt.

  Men jag är hos dig oavsett. Kramar till dig vännen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s