Funderingar

20070329 (3)Här ligger han min bästis som jag ibland blir trött på när han drar för mycket i kopplet när vi är ute. Idag var det strålande sol och allt för varmt upptäckte jag när jag väl kom ut med honom. Jag har ofta lite för mycket kläder på mig, tycker inte om att frysa. Nu regnar det ordentligt och jag är glad att vi hann ut före regnet.

Igår ringde sonen och frågade om vi kunde vara barnvakt en stund på kvällen och inte kunde jag säga nej fast jag var skittrött. Belöningen är ju en flinande marsipangris och det gör mig hög av lycka.

Idag borde jag en massa men jag orkar inte … halva dagen går åt att först komma upp och göra sig iordning, sen ut med Watte och äta lite lunch när vi kommer in. Min hemkokta svartvinbärskräm från självplockade vinbär är så god att jag njuter av varje sked. Sen är jag väck …

Läste hos en annan njursjuk kvinna att de sagt till henne att de oftast inte blir transplantation direkt utan att de flesta får dialys först. Undrar så varför de hela tiden säger att tanken är att vi ska få en njure direkt vi som har levande givare fast det sällan verkar bli så? Jag blir mer och mer förvånad över hur konstigt njurvården fungerar. Inte bryr det sig mycket om människan i det hela, jag fattar inte vad de håller på med?

När man har 10% njurfunktion så är det dags att planera för dialys eller transplantation. Jag låg på 10% redan förra somaren och nu har året snart gått och jag sitter här som jag ser det helt i onödan för att de bara väntar och väntar och vill att man ska bli så sjuk som möjligt. Jag mitt nöt trodde att de satte igång processen vid 10% men de bara snackar och tycker att man kan bli lite sämre. Så kontentan av det hela är att i stort sätt inga verkar blir opererade i tid och får ta en fördyrande operation för att sätta in slangar och börja dialysera. Jag fattar inte ett dugg?

8 thoughts on “Funderingar

 1. PaljettenQ skriver:

  Jaaa, du jag fattar verkligen inte hur sjukvården kan behandla dig och de som är i liknande situationer så där. De verkar inte ta hänsyn till er som patienter och de som ställer upp som donatorer… Hur mycket ska ni behöva stå ut med!??
  – Usch jag blir arg bara jag läser om hur du har det.
  Hoppas Du trots en massa skitnyheter kan få en härlig långhelg med en massa gos och kel med lilla watte och marsipanen:)
  Tänker på dig!
  *kram*

 2. ninnibeth skriver:

  Det är väl för väl att du har lite sötma runt omkring dig när sjukvården smakar så bittert! Jag är mållös över hur dom behandlar dig!

  Vi åker 17:00 från frihamnen, så vi ska vinka så klart! 🙂

 3. Synne. skriver:

  Tur du har Watson, jag har en Erri som sitter och stirrar på mig just nu…..
  Jag är däremot lite avis på dig. Du har en marsipangris och det har inte jag….

  Jag känner att jag blir arg ända ner i stortån när jag ser det du skriver. Vad i glödheta väntar dom på? Att ni ska bli så sjuka så det är försent att göra nått alls?

  Det är skamligt hur du och andra i samma sits blir behandlade….

  Sänder en stor styrkekram genon datorn.
  Ta hand om dig.
  Kramen Synne.

 4. Znogge skriver:

  Jag begriper inget heller men ser i alla fall att Watson är hur gullig som helst! Har du provat med sele? Det har vi på Miss E och då drar hon nästan inget alls.

  Ha en fin helg och njut av lilla marsipangrisen!

  Kram

 5. turez skriver:

  Sicken söööt bästa vän du har! Urgullig!

  Jag förstår inte heller varför det ska ta sådan tid. Det är en gåta. Man tycker ju att de borde förstå att det är människor de arbetar med och inte några maskiner! Förstår att du är less på det!

  Kram

 6. drefseryd skriver:

  Och jag förstår som vanligt ingenting. Du behöver en njure och det finns en donator. Vad är problemet? Vore ju liksom läge att få bort dig ur kön om man ska uttrycka det lite rått…

  Nåväl vårdens kvarnar mal långsamt och skönt att du har både Marsipangris & Watson att gosa med! 🙂

  /Jenny

 7. imse skriver:

  Vad söt han är, din bästis. Blir avis på dig som har både vovve och marsipangris. Och tur att du har dessa sötnosar, när du har det så jobbigt.

  Tänker mycket på dig, kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s