Många ord blev det

Sitter och väntar på att få ringa Taxi, jag ska till sjukhuset idag och få mera järn. Det är så fint väder, jag har svårt att njuta av det, blir bara så trött när jag och Watson är ute.

Ingen större matlust idag och det är inte alls bra för kroppen, jag ska ta en näringsdryck om en stund, så vet jag att kroppen har fått lite av det den behöver.

Såg att det är mors dag på söndag .. vi brukar inte fira det på något vis men jag sa till maken att skulle vi inte kunna göra en smörgåstårta med rostbiff och bjuda ungarna på? Nog vill jag bli firad lite till mors dag, vet inte om jag har blivit gammal eller vad det är som gör att jag vill bli lite firad på söndag. Får väl göra det mesta med makens hjälp och bjuda över skunkarna på en fika om de nu är hemma.

Jag tycker inte om en del av sidorna som njursvikten tar fram hos mig, jag vill inte vara så gnällig och jobbig mest hela tiden. Jag längtar verkligen efter mig själv. Den där glada friska som tog tag i saker och fick allt gjort, hon som donade med allt och orkade lite mer än de flesta jag känner. Egentligen tror jag att det är en slags passion man föds med det här att alltid vara igång och vilja uträtta många saker. Inte vara så lat som rätt många är nu för tiden … som jag själv har blivit pga njursvikten. Men på ett vis är det bra med de insikter jag har fått av sjukdomen, jag kommer nog att fortsätta att ta det lugnare i livet, jag behöver inte vara så duktig hela tiden. Kan gott sätta mig ner och titta på när andra gör rätt för sig .. helt obegripligt i mitt tidigare liv.

Stanna upp i livet känns numera som en självklarthet fast det egentligen handlar om att jag inte orkar röra mig för fort. Men jag njuter av det här nya jag har lärt mig att bara vara i nuet på ett vis jag inte hanterade så bra förr. Aldrig förr har fåglarna sjungit så vacker, naturen sett så lockande ut att jag blir ett med altet om jag går ut och sätter mig på en bänk.

Men synen på det vi människor gör med varandra och livet är något jag har fått en helt annat syn på. Jag är rätt ofta arg men mest uppgiven för hur illa många hanterar livet. All yta många strävar efter, de letar runt och reser all världen väg för att få lite mer tjusig yta och hur de än söker så finner de inget alls. Världen är för mycket av tingeling helt enkelt, bling bling som glittrar och förvirrar folk. Tiden löper amok, men egentligen är det vi människor som tror att allt är så bråttom, tiden har sin gång oavsett hur vi stressar.

Tänker på alla datorer som kom till oss för att spara tid … minns ni hur fint det skulle bli med datorn i arbetet? Det enda som har hänt är att tekniken har slagit ännu mer knut på oss i vår iver att skynda fram i livet. Ständigt nåbara har vi glömt bort att det viktigaste är att vara i sig själv, ge sig tid att bara vara utan andra, utan mobiler och ständiga meddelanden som tar över utan att vi inser vad det gör med oss. Vi tror ju bara att det är utveckling och det gäller att hänga med.

2 thoughts on “Många ord blev det

  1. turez skriver:

    Jag håller helt med dig om tankarna om livet. Det är jättemånga som tar det förgivet. Inte ser saker för va dom verkligen är utan mer för vad dom borde vara. Det är väl inte förens man märker hur snabbt livet kan tas bort som man inser vad man har och hur man borde behandla det.

    Jag hoppas att ditt liv kan komma å bli lättare att leva. Men det vet du redan att jag tycker. Den där förbaskade njuren. Fast mest av allt är det väl sjukvårdens jävla sjaffs hit och dit som stör mig mest! Man kan ju undra om det är så att de vill ha dig bättre, eller sämre! Lycka till, till dig. Och din make verkar vara en guldklimp!

    KRAAAMAR

  2. Märtagreta skriver:

    Jakten på livet har definitivt inneburit en mängd liv som ter sig som skenande hästar… Livet är ju här, och nu, hur det nu är… Åh vad jag hoppas du får byta din förbannade njure snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s