Rökarom eller ej?

47Imorgon bär det iväg igen .. maken ska först ha teoriprov i golf och jag får väl packa och dona lite här hemma under tiden. Vi har varit iväg till Jula och köpt vad jag tror är deras bästa madrass för 1.700 och då var det extrapris. Så nu ska jag väl slippa få ont i ryggen i husbilen hädanefter.

Jag bara sover på dagarna gör inte ett dugg annat, har suttit och tittat ut genom mitt fönster på en blomma som behöver vändas på för att växa jämnt, men idag först efter många dagars tankar och tittande gick jag ut och vände på den. Det är som om skallen inte hänger med längre och inte kan jag göra ett dugg åt det. Jag glömmer det mesta nu för tiden, det är en märklig känsla jag som har varit van att ha många bollar i luften samtidigt.

Idag när vi stod där på Jula och jag skulle hala upp mitt kreditkort så fanns det inte i plånboken … nä, det låg i botten på väskan som var kvar hemma. Glömde det i receptionen på röntgen när jag var där och blev ropad på och fick då mitt kort. La det bara rakt ner i väskan och så glömde jag bort att det inte låg där det ska i plånkan. Sån är jag mest hela tiden ..

Men en sak blev bra idag, kokade rabarber och jordgubbar till kräm mums så gott. På vägen hem från Jula åt vi hamburgare på Max, de är goda med sin röksmak men det fick mig att fundera över om det verkligen är grillningen som sätter röksmaken eller tillsätter de rökarom? Lite läbbig tanke faktiskt och jag vet inte alls hur det ligger till.

Igår kväll var vi en tur till bibban, sen åkte vi över till sonen och marsipangrisen, mamman var borta några timmar på kvällen. Vi skulle bara kika på marsipangrisen när han sov, så gulligt låg han där på rygg och så plötsligt tittar han upp i sonens ögon och bara skrattar. Så nog fick jag pussa och ha honom i famnen så mycket jag orkade tills vi åkte hem. Jag älskar den ungen.

Så ha det gott nu i helgen, många kramar till er alla!

6 kommentarer på “Rökarom eller ej?

 1. Hej igen.
  Hoppas det är madrassen som knasar. Att det blir snönare att sova nu.
  Ta en tur med bilen och byt luften i lungorna. Det kan hjälpa lite.

  Förstår att man blir lite trött och distrè när man inte är frisk.
  Men ge inte upp.

  Krämen du kokte, du blandade både rabarber och gubbar alltså. Måste prova när mina gubbar är klara. Om inte fågelskrällena eller Erri tar de först. Tog jycken på bar gärning i fjor. Då satt hon vid landet och snaddrade jordgubbar för fullt….
  Men det går inte att bli arg. Hellre hon än fåglarna….
  Alla skryter över hamburgarna på MAX. Vi måste prova.
  Jag vet inte om de grillar sina hamburgare. Tillsatser är inte alltid bra.
  Jag har precis läst Mats-Eric Nilssons Den hemlige kocken…
  Säger inte mer än det. Läs den om du inte redan gjort det…
  Men å andra sidan så äter man inte hamburgare varje vecka heller. Alla tillsatser går inte att undvika har jag märkt.

  Förstår du älskar marsinpangrisen. En liten go unge att hålla i kan många gånger göra underverk med en.

  Nu ska jag ut och ta en bild på soluppgången över Nuguren.
  Ska tänka på dig idag. Kan inte låta bli.
  Ha det gott min vän.
  Kramen Synne.

 2. Har också läst den hemlige kocken…
  Efter det så kan jag inte ta i en matvara utan att läsa innehållsdeklarationens olika tillsatser och slå upp i boken.
  Rökarom…
  Men rökaromet gjordes iallafal från rök som koncentreades ner. Så det är iallafall inga tillsatta kemikalier? Måste nog läsa rökaromskapitlet igen.
  Jag har just inrett min altan i solgult. Tänker på dig och rött. Men ta en liten titt på min altan på min blogg så får du se hur glad man blir av solgult. Jag har denna vår haft gul craving. Min älsklingsfärg är grönt men som sagt jag har något uppdämt gult behov som styr mig. En färgpsykolog kankse kan ge mig en analys;)
  Jag sänder en solgul tanke till dig och din vän. Många kramar. Puss.

 3. Jag läser alltid innehållsförteckningar UTAN att ha läst Den hemlige kocken… Det är jättebra att det kommer fler och fler ekologiska alternativ i matbutikerna. Bäst av allt är naturligtvis hemodlade rabarber och jordgubbar!

 4. Jag gillar inte rökarom alls! Tycker det blir för mycket på något vis.

  Så mysigt med den lille marsipangrisen! Jag förstår att farmor njuter 🙂

  Tänkte bara säga att en av mina adepter, mycket svårt sjuk, blev transplanterad i förrgår så det händer underverk ibland!

  Kram!

 5. Jag å andra sidan gillar rökarom 🙂 Det är gott med ett par droppar på kycklingen när man lagar den i ugnen, men då krävs det också alla andra kryddor för att få relevans bland smaklökarna.

 6. Ett år när vi var i USA så fick vi äta grillad mat en vecka och allt var med den där hickory kryddan som jag då inte klarade av till slut. Där kan vi snacka om röksmak ..
  Nu när vi var ute med husbilen så marinerade vi köttet med en blandning med just röksmak och både jag och maken tyckte den var god.
  Så smaken kan ändras tur är väl det.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s