Kafferep

KVACK Spott Fräs!!!
KVACK Spott Fräs!!!

Vi blev barnvakt en timma innan vi skulle fika, marsipangrisen var trött när han kom så vi skojade lite sen somnade han i min famn.

Tog inte lång stund så började de nya grannarna att borra så in i helvete i en timmes tid med jämna mellanrum. Jag lyckades hålla Tim sovandes och maken lyckades få Watson att inte skälla.

Nu har de börjat igen och som om inte det räcker så har även en annan granne fått spader och börjat borra. Lite mer än jag orkar med …

Båda ungarna med respektive kom över på fika med tårta och jag tycker om att de hälsar på ett tag. Jag pratade med dem om det viktiga i att syskon håller kontakten oavsett vad som händer, vi är en liten släkt och därför är det ännu viktigare att man inte tappar kontakten för att man flyttar. Snart är det slut på sötebrödsdagarna för mig, sonen och hans familj har köpt en lägenhet tvärs genom stan och dottern söker ju hus utanför Lidingö med sin fästman. Så vi, far och ev framtida morföräldrar blir kvar här utan barn och barnbarn… Tja så är det nu för tiden att de är lite för korkade att inse fördelen med att ha en farmor och farfar runt knuten. Hoppas jag aldrig behöver höra ett jäkla gnäll om hämtning och lämning och vabb dagar framöver för som man bäddar får man ligga.

Om jag har gråtit och varit ledsen, det kan du ge dig på, men jag inser ju att de har sina liv att leva och jag måste säga att jag avskyr samhället som ibland tvingar folk att bo långt från sina släktingar vare sig de vill eller ej.

Tårtan vi gjorde var verkligen god, receptet hittade vi i Ica:s senaste nummer. Två marängbottnar, vad kan väl någonsin gå fel med sådana bottnar. Maken gjorde en chokladtryffel av hackad mjölkchoklad som han hällde kokt grädde över som fick snabb svalna och stelna i frysen. Så blir det när man är ute i sista stund … vispad grädde blandat med frusna hallon ovanpå den där lagret med chokladtryfflen, sen en ny marängbotten och så resten av hallon/grädden ovanpå. Avslutas med ett berg av färska hallon och jordgubbar. Fy bubblan så gott det blev, jag hoppades att det skulle bli en bit över till ikväll men fatet blev rensat.

Maken är ute med Watson nu, tanken är att han ska åka iväg med sonen och slå lite golfbollar. Men det tror jag inte blir något av med för vädret är nog för dåligt för det.

Själv ska jag lägga mig i soffan och dunka något hårt i väggen in till grannarna för de tycks fan i mig borra upp hela lägenheten.

12 kommentarer på “Kafferep

 1. Hej hopp – long time no hear….jag har ju varit frånvarande ett tag nu 🙂
  Tänk OM…folk KAN ju bli sjuka….Jag håller tummen 🙂
  Kram kram!

 2. Jag såg samma recept i Buffé och tyckte att det verkade vara en enkel och god tårta. Kanske något att prova till midsommar. De andra två tårtorna verkade heller inte helt fel…

 3. Oj va’ den tårtan låter dödligt god! 🙂

  Trist att ungarna ska flytta bortåt; dom inser nog snart nog hur bra det är att ha mamsen i närheten, men då ar det så dags…
  (((kramar)))

 4. Jaa.. Dom har visst 1000 tavlor å sätta upp så som de verkar borra..!

  Det är verkligen ett konstigt samhälle vi lever i. Arbetsförmedlingen kräver ju att man söker jobb i hela landet om man inte har några andra förhinder, att man tar hand om någon sjuk släkting eller har något annat bindande. De tar inte mycket hänsyn till att man har familj där man bor utan man ska fara och flänga…

  Sen så är det väl inte alltid så att man vill bo där man alltid ha bott. Jag skulle aldrig vilja bo i just den byn jag växte upp i. Nu har jag iofs flyttat ifrån utkanten av Kalmar till Gävle. Men vi får se om flyttlasset går mot Kalmar igen någon gång, det får tiden utvisa. men annars har jag inte heller nån släkt i närheten. Och min syster säger att det vill man gärna ha, särskilt när man har barn. Så vi får se. 🙂

 5. Älskar uttrycket Marsipangrisen:-)

  J-a ungar, tänk att dom inte fattar vad dom missar med flytt!Kommer nog krypandes ska du se…och så blir det ännu mer palaver.Som om du behövde det nu?:/

  Själv har jag fått ett ryck.Ett bra ryck, rensat förråden i källaren.Hittade prylar jag letat som en tok efter.Tror jag röjer för en flytt så småningom.Så allt är klappat och klart.Eller så spökar det undermedvetna igen; om jag skulle kolavippa, så ska det inte finnas så mycket skit.Gillar inte att lämna skit efter mig.

 6. Inte förräns ungen har börjat på dagis och båda jobbar och ungen blir sjuk. Då fattar dom. Då är det bra att bo nära farmor eller mormor som kan rycka in. Vilken fin husbil ni har! Ja, Marsipangrisen är ett mycket bra ord. Håller med Vb.
  Nackedelen med att bo i hyreshus är ljuden som man inte rår över. Fy fan! Har vuxit upp i en lägenhet så jag vet. Det är ren och skär tortyr.

 7. Vb .. det är bra så går det lättar att flytta när det blir dags, men gå för gott ger du fan i!
  Lite skit kan man gott lämna efter sig till ungarna som de kan förvånas över eller förfasa sig över. VA!! Gjorde mamma det, eller var hon sån 🙂 Kan va kul för dem eller?

  Helena Palena … Vi älskar vår husbil, jag brukar säga att vi kan bo i den när hyrorna har blivit så dyra att alla måste tälta. För så är det att det är viktigt för regeringar med kostnader för er som bor i hus, billigt ska de vara och avdragsgillt. Men vi som bor i lägenhet skiter de fullständigt i vår hyra går alltid upp fast fastighetsägarna får minskade kostnader då och då så höjer de ändå. De slutar att renovera men tar ändå den där procenten som är inbakad i hyran för underhåll.
  Kram en himla massa kram

 8. Tårtan verkade väldigt god får jag säga! För övrigt så tycker jag inte man borrar en söndag och definitivt inte hela dagen!

  Kram!

 9. Grannar som ska borra, det sker alltid på fel tider antingen som du barnvakt och barnet sover eller hunden som skäller eller att man själv mår dåligt och ska sova. Det problemet har inte vi längre eftersom vi bor i hus. Visst är det mysigt när barnen kommer på besök och det där att dom flyttar långt bort det kan jag inte säga något om, i mitt fall var det ju jag som flyttade. Å andra sidan åker jag ju ner ganska ofta och dom kommer upp och hälsar på. Barnbarn har jag ju inga ännu men om det blir så kommer jag nog åka ner ännu oftare man får ju vara glad att barnen inte flyttar utomlands. Ibland kan det ju vara såå himla gott med hemgjord tårta och hallon som är så gott. Har en kompis i Borlänge som jag brukar plocka hallon hos, då kan man bara äta hallon och grädde mmmm så gott.
  Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s