Kafferep

KVACK Spott Fräs!!!
KVACK Spott Fräs!!!

Vi blev barnvakt en timma innan vi skulle fika, marsipangrisen var trött när han kom så vi skojade lite sen somnade han i min famn.

Tog inte lång stund så började de nya grannarna att borra så in i helvete i en timmes tid med jämna mellanrum. Jag lyckades hålla Tim sovandes och maken lyckades få Watson att inte skälla.

Nu har de börjat igen och som om inte det räcker så har även en annan granne fått spader och börjat borra. Lite mer än jag orkar med …

Båda ungarna med respektive kom över på fika med tårta och jag tycker om att de hälsar på ett tag. Jag pratade med dem om det viktiga i att syskon håller kontakten oavsett vad som händer, vi är en liten släkt och därför är det ännu viktigare att man inte tappar kontakten för att man flyttar. Snart är det slut på sötebrödsdagarna för mig, sonen och hans familj har köpt en lägenhet tvärs genom stan och dottern söker ju hus utanför Lidingö med sin fästman. Så vi, far och ev framtida morföräldrar blir kvar här utan barn och barnbarn… Tja så är det nu för tiden att de är lite för korkade att inse fördelen med att ha en farmor och farfar runt knuten. Hoppas jag aldrig behöver höra ett jäkla gnäll om hämtning och lämning och vabb dagar framöver för som man bäddar får man ligga.

Om jag har gråtit och varit ledsen, det kan du ge dig på, men jag inser ju att de har sina liv att leva och jag måste säga att jag avskyr samhället som ibland tvingar folk att bo långt från sina släktingar vare sig de vill eller ej.

Tårtan vi gjorde var verkligen god, receptet hittade vi i Ica:s senaste nummer. Två marängbottnar, vad kan väl någonsin gå fel med sådana bottnar. Maken gjorde en chokladtryffel av hackad mjölkchoklad som han hällde kokt grädde över som fick snabb svalna och stelna i frysen. Så blir det när man är ute i sista stund … vispad grädde blandat med frusna hallon ovanpå den där lagret med chokladtryfflen, sen en ny marängbotten och så resten av hallon/grädden ovanpå. Avslutas med ett berg av färska hallon och jordgubbar. Fy bubblan så gott det blev, jag hoppades att det skulle bli en bit över till ikväll men fatet blev rensat.

Maken är ute med Watson nu, tanken är att han ska åka iväg med sonen och slå lite golfbollar. Men det tror jag inte blir något av med för vädret är nog för dåligt för det.

Själv ska jag lägga mig i soffan och dunka något hårt i väggen in till grannarna för de tycks fan i mig borra upp hela lägenheten.

12 kommentarer på “Kafferep

 1. Det där att ta hänsyn är något som inte längre finns i folks vokabulär.
  Alla ser bara till sig själva.
  Så jag föreslår att maken börjar borra eller ännu hellre dra igång en sån där grej man tar bort asfalt med du vet….
  Då skall de väl förstå.

  Tårtan lät makalöst god.
  Jag får nog göra en tårta snart. Det händer inte så ofta här hemma ska jag väl säga.
  Har inga så nära som kan komma på fikabesök. Alla bor ju minst 40-60 mil bort…
  Klems Synne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s