Lite skitsnack

1685219Men så skönt med massor av regn, jag njuter av att temperaturen landar där den ska vara i en svensk sommar, inte ska vi ha uppåt tretti och däröver här ska det ligga runt 20 grader. TACK!

Det har gått bra med dialysen på nätterna, men jag är ännu inte så stark eller pigg fast jag på ett vis känner mig lite piggare än före dialysen. Jag tror med lite tur att vi vår tredje semestervecka kan åka iväg med husbilen om jag då har fått lära mig påsdialys istället så att vi kan sova över i husbilen. Jag ska också lära mig lägga om katetersåret och hålla det rent. Nästa steg är att lära mig hur man täcker över det hela så att jag kan få ställa mig i en dusch och njuta igen om så där 1½ vecka.

Magen står ännu still fast jag nu har druckit bulkskiten i 3 dagar, idag åt jag upp en halv påse katrinplommon och ska dricka det där äckliga som är lite oljigt när man sväljer, antar att det är för att smörja tarmarna. Men mina tarmar verkar inte imponerade alls … tog en promenad idag, inte lång men det var rätt skönt att röra på sig. Tanke var ju att magen skulle gå igång … ha ha tillåt mig garva. Min kompis som jobbar inom senilvården sa att de gav gamlingarna en sån där ”bulkskit” som jag kallar det om dagen och sen bajsade de så mjukt och fint. 😉 De som ligger hela tiden behöver ju hjälp med tarmrörelserna fattar ju vem som helst. Men på mig funkar inte ens tre dospåsar om dagen?

Jag får nog så jag tiger vilken dag som helst. Jag tror att jag snart har skrivit en hel bok om min dåliga skitförmåga och alla försök jag har gjort för att få ordning på tarmen. Slut på skitsnacket!

På vårt tak har trutarna ett bo så när vi ställer oss på balkongen så flyger de nästan på oss, mycket hotfullt. Tänk så starka instinkter de har när det gäller att vakta sina dunbollar. Hörde av maken att de även flög på framsidan av huset och rakt ner swich över huvudet på folk, det gällde att duka och springa in i porten, en granne satt kvar i bilen och vågade inte gå ut.

5 reaktioner på ”Lite skitsnack

  1. Bettan skriver:

    Hej där,
    Man glömmer ju nästan bort att skriva här när man är på fejjan. Har nästan glömt bort hur det var med slang i magen. Det går ju på rutin sedan man lärt sig, samt att man inte är så låst då man har påsdialys. Fast det ska ju tömmas påsarna och man får vara uppfinningsrik för att slippa stå och vänta att det ska rinna ut. Ett tips när man är ute i naturen kan man klippa bort hörnet på påsen går det på ett litet kick. Det är lite pyssel men det går bra. Nu tar vi en liten minisemester och åker till Helsingborg. Lycka till nu med påsarna. Kram vi hörs 🙂

  2. Vb skriver:

    Hej hjärtat, tänker massor på dig, läser att du blir väl omhändertagen.Känns tryggt, förutom skitsnackande så hoppas och tror jag att du nog innerst inne tycker att det var något bra med slangen, även om det var nästbäst.Så du kan njuta lite av dom svala vindar som äntligen kommit.

    Pussar och kramar, har noterat ditt mobilnummer i min.:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s