Tror det har vänt

Igår började förändringen, från att ha haft ett långt bottennapp där jag tvivlade på både det ena och andra så har jag idag för första gången känt att det hela har vänt.

Jag fick sova nästan hela natten utan problem och inget larm från maskinen, sömn brukar ju alltid vara bra. Har rätt mycket yrsel och tar mina snedsteg, men jag tror att det beror på det låga blodtrycket.

Jag har tagit mig en tur efter sjön och plockat körsbär igen, vädret blev ju jättebra idag, såg inte ut så igår på väderkartorna. Sen åkte vi till Willys och även det gick bra. Satt i soffan ikväll och började resa mig och skrattade till … maken tittade och undrade vad det var och då sa jag att jag känner mig som vanligt igen och så brast jag i gråt. Känslig är jag, men det tungsinta verkar ge sig iväg i samma takt som jag har dialyserat mig. Tänk att jag håller liv i mig själv nu… läskig tanke eller hur? Det är ju inte så att jag dör om jag inte kör maskinen en natt, det är väl inget som man tänker att man ska behöva gå igenom.

Jag har tänkt att vi ska åka iväg en liten tur med husbilen imorgon, vi håller oss här hemma runt Lidingö, finns ju många fina ställen. Sitta ute och fika och samtidigt ha så nära till sängen om jag skulle behöva vila lite. Vädret ska väl bli sådär men med lite tur kanske det blir ok några timmar.

På tisdag ska jag till sjukhuset och träffa min sjuksyrra igen, nu ska stygnen tas och jag ska få börja testa med påsdialys. Då hänger man en påse med samma vätska som jag har till dialysmaskinen på en sån där droppställning som man får på sjukhus. Så låter man vätskan rinna in genom slangen och så får den vara kvar där i buken, jag får nog bara lite så här i början att träna med. Drömmen vore om jag kunde starta i slutet av nästa vecka så att vi kan åka iväg med husbilen om det går bra och jag mår fint. Jag längtar ut till ett naturreservat men jag tror att vi åker till ”vår” campingplats, ganska skönt att ha el ordentligt.

Så det är hopp om livet …

5 thoughts on “Tror det har vänt

 1. Fjärils Ingrid skriver:

  ååå toppen ..äntligen ..du har kämpat på länge nu ..skönt att det börjar blir bättre ..så du får tillbaka orken ..kramen

 2. synne skriver:

  När vädret blev sämre blev Maggan bättre.
  Jag visste det var en anledning till att jag älskar regnväder.
  Skämt åsido.
  Det är kul att se du mår bättre nu.
  Det måste trots allt kännas bättre än för några veckor sen.
  Det här kommer gå bra.

  Njut nu av Marsinpangrisen, sommaren, husbilen och allt det goda som sommaren ger.
  Kramen Synne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s