I landet fyllt av kartonger och påsar

Stygnen togs bort i tisdags, men det långa såret gapar för mycket ännu så där satte hon fast lite stripes som skulle hålla ihop glipan, men det var läkt längre ner i huden sa en doktor som fick komma och kika. Så nu har jag minimalt med bandage, men förlängt duschförbud. 😀

Men jag sitter här ren som en nyponros, klippte sönder en frottehandduk och duschade en kroppsdel i taget och rev ordentligt med frottén och tvål, fyra veckor utan dusch är ingen höjdare men det går och man lär sig lite trix under vägen.

Imorgon ska jag tillbaka till mina sjuksyrra och träna lite mer på att använda påsdialys. Jag får hem mina påsar på fredag och jag hoppas att det funkar så vi kan sticka ut med husbilen ett par dygn. I natt var dialysmaskinen så snäll, störde mig inte ett dugg och jag kände inget större sug när vätskan sögs ur. Kanske tänjde magen ut sig lite mer i tisdags när jag fick pröva med påsdialysen för första gången, det var inga som helst problem. 2 liter är det i en sån påse och den vätskan får ligga kvar i buken fyra timmar, sen tömmer man ur och fyller på med två liter ny vätska. Nattmaskinen som jag har nu släpper inte in mer än 1,2 l i taget och det var ju för att slangen skulle hinna läka innan jag klarade två liter.

Idag har jag hälsat på min dotter, vi satt på balkongen under ett parasoll och drack te. Jag är glad att jag tog mig iväg, du vet när man känner att man är trött och kanske lätt kunde gå och lägga sig, men så sitter den där lille övervakaren på axeln och säger att du måste röra på dig för att bli starkare. Så jag travade till dottern och in i affären och handlade lite på vägen hem.

På tal om att bli starkare så lär jag väl bli det när jag väl börjar med påsdialysen för då först får jag tillräckligt med dialys. När jag klagade på min svaghet hos min syrra så sa hon att ”det är väl inte konstigt att det tar tid för jag var i så dåligt skick när jag väl fick börja dialysen”. Jag fick så gräsligt ont i först en häl och sen båda fötterna och undrade vad det kunde vara. Fick svar att det fick man när man får för lite dialys… så det är mycket som ska lösa sig nästa vecka. Fick höra att jag ska göra om ett arbetsprov på sjukhuset för det var ett år sedan jag gjorde det, det oroar mig för jag är ju så pruttdålig med orken. Cykla …. jag är glad om jag orkar gå lite runt huset så där. Men jag hoppas att de väntar med remissen tills jag har kört hel dialys och fått en chans att hämta mig.

Fy bubblan så tjatig jag är … men det vore så skönt att komma igång med det hela. Nu ska jag lägga mig i soffan en stund till och glo på tv sen är det nattinatti för mig.

4 thoughts on “I landet fyllt av kartonger och påsar

 1. imse skriver:

  Jag vet hur det är, det där med påsar och kartonger. Har flera patienter med påsdialys. Men de är så nöjda och glada, tycker att det funkar så bra.

  Så jag tror att det blir bra för dig också.
  Kram

 2. Bettan skriver:

  Ja du, vad med kartonger det blir. Jag fyllde en hel garderob med kartonger och handsprit och sårsprit. Det låter ju som om dom väntade lite för länge innan du fick komma igång med dialys. Fast nu hoppas vi att du blir starkare för var dag som går. Va skönt om ni kommer ut lite med husbilen och att det blir så där lagom väder.

  Kram

 3. PaljettenQ skriver:

  Vad bra att dialysen ger effekt och att du nu (kanske) ser en ljusare tid framför dig.
  En sak som slog mig nu när jag läser om din vilja att komma i form och bygga upp en ny och fin grundstyrka….
  Jag som har artros (fick diagnosen rätt nyligen) och läser mycket om stabiliseringsträning har nu insett vikten av att vara koncentrerad i kropp och tanke för att det ska ge något. Att man tänker och till och med lägger en hand på den muskel man vill spänna för att stärka signalerna till hjärnan… om man har under en lång tid varit inaktiv behöver de signalerna en hjälpande hand så att säga 🙂
  Så min träning som bestod i att gå på spinning, skivstångspass och flaxa omkring på gymet har nu bytts till ett lugnt stillaliggande på golvet där jag med pekfingret pekar ut och spänner muskel för muskel. Och aldrig förr har jag känt så stor skillnad på min träning! Det ger mig även smärtlindring vilket är välkommet.
  Du kanske kan få hjälp av en sjukgymnast med ett passande program på 5 minuter eller så? Mer än så ska du inte behöva för att komma igång 🙂
  *kram*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s