Skymten av två små risgryn fick mig hög

120px-Gerbera_jpgHan börjar bli stor nu marsipangrisen, sitter upp och har en slags bakåthasande krypning så nu händer det mycket runt honom. Det var så härligt att han kom igår, vi lekte en stund och sen drog jag en filt lite över skallen på honom och la grabben på min arm så sov vi ett  tag.

Det är så mysigt att kika på honom när han snusar så där djupt och gott. Sen kom dottern och ville leka med honom, hon hade kakor = kalorier som hon delade med sig av till oss. Hon ska inte äta sånt och ville bli av med resterna från kalset. När marsipangrisen vaknade så gav jag honom pyttebitar av smörgås med smör och leverpastej …. anade att det var första gången han åt sånt och tänkte att nu blir nog sonen ”arg” på mig (vilket han blev) 😀 Sen rev jag en mogen nektarin på finaste sidan på rivjärnet och matade honom med moset. Snacka om att han tyckte det var gott, smackade och gapade stort mest hela tiden.

Födelsedagskalaset i lördags blev väldigt trevligt, dottern hade bakat ihop en buffé av alla sorters kakor och tårtor. Vädret var med oss så de som ville kunde spela krocket, själv satt jag och njöt av att höra alla glada rop och skratt. Tänk att det alltid är roligast när motspelarna gör bort sig, då rungade skratten över nejden. Jag fick sällskap av en vän till dottern som var gäst hos oss rätt ofta när dottern bodde hemma. Brukade säga att han var vår adoptivson … och där satt han med mig när de andra spelade krocket. Vi pratade om livet och allt som har hänt sedan sist. Jag gillar de här killarna som min dotter har haft som vänner i många år, de kommer alltid när hon har fester och tillställningar.

Ikväll ska maken laga fisksoppa med skaldjur på beställning från mig, det ser jag fram emot. Jag har blivit piggare och mår överlag mycket bättre än tidigare, idag gick jag själv ner till affären och handlade och det gick bra. Det är ju kondisen som är gräsligt dålig så jag måste ut och gå lite varje dag, har funderat på att sätta mig och trampa på cykeln, men det har ännu inte blivit av. När jag pysslar lite med datan och gör lite här hemma så har plötsligt fyra timmar gått och då är det dags att sätta sig med dialysen igen. Jag blir ofta snopen över att det är dags igen, tänker sova en stund … men det kan jag glömma för det är dags att byta påse. Så där håller det på mest hela tiden.

Ja, Daniel jag fick nästan dåligt samvete över att jag klagade så mycket i förra inlägget, alla har ju inte en vän som de kan få njure av och så gnäller jag över påsbyten och annat, helt i onödan. Men du vet jag har bloggen som mitt utlopp för gnöl, mår ju bättre när jag har gnällt ett tag. Sen är det ju så att det finns en hel del besvärligheter med att ha njursvikt och dialys och det har ju en berättigad plats i en blogg om mig och min njursjukdom.

Så ringde telefonen och sonen kunde med stolt stämma berätta att marsipangrisen nu har fått två små pyttetänder i överkäken framtill, tänk jag kände det förra gången jag hade honom i knät, han gnagde så fruktansvärt på mitt ena finger och då kände jag att tandköttet var knöligt och tänder på väg. Glädjen är lika stor som när mina egna fick tänder, kastar mig ut i ett glädjerus … nog sjutton har jag blivit knäpp som farmor, det är säkert. 😉

10 kommentarer på “Skymten av två små risgryn fick mig hög

 1. Förstår att sonen blev arg…jag kommer i håg precis hur det var och hysteriskt noga man var 🙂 Men du har ”farmorimmunitet” och det blir säkert folk av marsipangrisen trots att farmor tvångsmatat honom med leverpastejmacka 😀
  Skönt att du är lite piggare nu!
  KRam

 2. Ja skönt att du mår bättre =) Så ni hade kalas i lördags med. Det hade vi med men det var för en nybliven 8-åring. Hoppas du fått njuta lite av husbilen i sommar. Själv har vi inte gjort så mycket än men vi åkte upp en sväng till Södertälje över en helg för att hälsa på släkten lite. Sköt om dig så länge och på återhörande.

  Kram Danne

 3. Jag läste att du skulle få en ny njure i augusti, äntligen händer det och jag förstår att väntan känts och fortfarande känns samtidigt som spänningen är stor.

  Kul att du i all fall verkar piggare och gladare. Jag har ännu inga marsipangrisar, men kan nog tänka mig hur jag bryter mot vissa regler som farmor. Det är kul med barnens kompisar som är käcka och pratsamma med oss ”medelålders tanter”. Jag hade en av kompisarna som skrek i lillemans telefon när jag pratade med honom när han var ute på golfbanan – hälsa till Maggan. Det är kul när de minns en och trots att det är många år sedan de sprang hemma hos oss är de alltid så kul att höra deras röster, de är ju utspridda över stora områden och träffas bara på somrarna.

  Undra om den där fisksoppan var den jag pratade om idag, gott med soppa i värmen – vet inte varför men det är svalkande trots att den är het – fisksoppan.

  Ha det bra och hoppas att ni hinner nyttja husbilen lite i sommar.

  /Margareta G

 4. Skönt att du mår lite bättre! Mysigt att få rå om marsipangrisen förstår jag, vem skulle inte tycka om det. Dialysen tar mycket tid tycker man det är ju mycket pyssel runt omkring det. Men snart mycket snart är det ett minne blått. Jag och min kidney i min högra ljumske firar 6 år den 19 augusti tänk vad tiden går fort.
  Kram

 5. Bettan … det är svårt att fatta att även jag med lite tur kommer att bli frisk som dig. Det ser jag verkligen fram emot, har så mycket jag vill göra. Men mest bara att få känna mig frisk igen, vara som alla andra.
  Kram

 6. Jag blir så hoppande glad jag när ser att du skriver att du känner dig pigg.
  Så härligt…..
  Du är en bit på väg.
  Fast jag förstår att det kan vara tungt med dialysen.
  Men snart…..

  Nu får man alltså inte stoppa in fingrar i munnen på marsipangrisen. Då bitts han.
  Jag förstår att sonen blev arg när marsipangrisen fick smaka leverpastejmacka hehe….
  Han tyckte nog det var gott…
  Som besteforeldre får man lov att göra sådana saker….
  Så fortsätt du.

  Solen kom fram här idag. Det är skönt kan du tro.
  En hel dag utan regn. Kommer knappt ihåg när det inträffade senast….

  Nu ska jag ut och njuta solen.
  Tar med mig en kaffekopp.
  Ha det gott där du är.
  Kramen Synne.

 7. Det är så underbart att se barn växa upp och utvecklas. Det är verkligen en stor del av livet att få uppleva det. Både med sina egna barn, barnbarn eller syskonbarn. Lika spännande. Jag längtar tills jag får ett litet knyte att vara med heeela tiden 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s