Solkysst och allt

Idag skulle det passa med ett bad
Idag skulle det passa med ett bad

När jag går här i min egen takt mår jag så bra, jag stannar ofta upp och bara konstaterar att jag inte är yr längre, knäna vill inte vika sig så fort jag rör mig och jag känner mig så lycklig över att må bra. Idag tog jag med mig Watson och satte mig i en liten park med mycket skugga. Njutbart med ett korsord i knät och måsarna som ett rörligt tak singlande runt där ovanför oss. Jag har skrattat så mycket åt dessa måsar i år. Det är många måsungar som tränar allt från flygning till typiska måsljud och det är det som är så kul. De håller på och tränar upp sig för att kunna låta som en mås, skrattljudet kommer visst inte av sig själv och de låter för jävliga de kvackar som ankor nästan dygnet runt.

Jag älskar att sitta här i rummet intill balkongen, jag ser ut över havet och hör båtar som slår på vågorna när deras motorer gasar iväg, vågorna som skvalpar mot land och alla fåglarna som hör till nära vattenboende. Att dra upp alla glasfönster och bara se ut över det storslagna solkyssta vattenblänk som kastas upp emot mig från solen via vattnet till mina pupiller. Sjödoften, brisen har inte ord för hur jag njuter av livet som har kommit tillbaka. Jag har inte riktigt tid med er andra jag bara går omkring och njuter av att känna mig normal igen.

En kopp kaffe med en syltgrotta som dottern bakade till sin födelsedag sitter jag och mumsar på, konstigt det är nu för tiden ena stunden kramar jag henne i hennes bostad andra stunden sms:ar hon oss från Portugal på väg upp i bergen mot huset och polen, resan har gått bra. Allt går så fort där ute, man gör korta visiter i andra länder, byter miljö och hinner nästan inte förstå var man är förren man sitter i sitt eget hem igen. Tänker på alla resor jag har gjort och sörjer faktiskt mitt minne som har blivit så kort. Det tänker jag ofta på att jag inte minns så mycket från olika tidsperioder i mitt liv. En del verkar kunna berätta år från år vad det gjorde, jobbade och allt runt om. Är du sån?

Samma med de som fotar i tid och otid, de har ju oändligt mycket lättare att påminna sig om vad det har gjort och var. Jag är sällan med på foto, mest för att det har varit jag som har fotat familjen. Ibland har jag tänkt att det är tråkigt att inte kunna titta på sig själv och se hur man har förändrats genom åren. Men jag kan ju följa resten av familjens utveckling utseendemässigt vilket är roligt, men jag saknar faktiskt bilder på mig själv.

Nu ska jag sätta mig och dialysera så jag slutar här för denna dag.

15 kommentarer på “Solkysst och allt

 1. Maggan, älskade Maggis,
  nu kysser solen och vattnet, livet dig tillbaka för allt du gett oss andra.Bilderna på sonen och den goaste lilla Marsipangris som finns är oemotståndliga.Vackert påbrå må jag tro!

  Kärlek till er alla!Puss

 2. Så glad jag blir av att läsa ditt inlägg. Jag läste någonstans någon som definierade lycka som frånvaro av besvär och då tänkte jag att man måste nog som människa ha en viss ”nivå” av kroppsligt välmående (jag hittar inte riktigt rätta orden) dvs inte ha för ont, inte vara för trött osv för då går det bara inte att vara lycklig även om man följer alla hurbulletips som finns för att bli lycklig. Och när jag läser ditt inlägg så känns det som om jag har tänkt lite rätt. Hur som helst så önskar jag att du får fortsätta att må allt bättre och att Marsipangrisen dyker upp ofta.

  Kramar
  Boel

 3. Hej vännen och tack för din kommentar hos mig..Har följt din blogg men inte skrivit något men det är häligt att läsa att du mår bättre och ännu bättre kommer det att bli…Någon ”nöffsjukdom” ska vi absolut inte ha – den skjuter vi undan och slaktar *hihi*.. Vi får bara ta till de försiktighetsåtgärder som vi är vana vid som kroniker.. mer kan vi inte göra.. Håller alla mina tummar den 26 för dig..

  Massor med avståndskramar från mig (vill ju inte riskera och få nöffsjukan eller smitta någon *hehe*)
  Bibbi

 4. Hej nu var det längesedan jag hopade runt bland bloggarna! Hela detta året har legat nere på grund av olika omständigheter i livet!
  Nu har jag läst och läst här i bloggen och det har minsann hänt massor. Vilken liten goding du har på bilden, ja båda två förstås 🙂
  Såg att OP blir i augusti och jag kan bara gratulera och kramas. Jag sprider inga bacillusker när jag gör det genom internet 😉
  Ha det så jättegott du bara kan och jag ska nu ta tag i min egen blogg också.
  Kramar
  från
  Syster Yster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s