Räknar kartonger/dagar

Tycker om 50-60-talets lite "vågade" bilder
Tycker om 50-60-talets lite "vågade" bilder

I lördags åkte vi in till stan, jag handlade både kläder och annat på Åhléns. Det var en härlig känsla att till och med ta en fika där och sitta och titta på folk. Vi kom fram till att det nog var ett halvår sedan jag orkade vara i stan. Kanske svårt att förstå hur lycklig man kan bli på Åhléns?

Så nu fick jag två lite större överdelar måste ju få plats med min till synes gravida mage … tänk att dialysvätskan kan göra magen så stor?

Idag har jag pratat med min vän C om hon kan passa Watson på min operationsdag, mina vanliga hundvakter är bortresta och kommer hem på kvällen, sen kommer de att ha honom tills jag klarar det själv igen. Jag ser på min kartong hög att det inte är så många dagar kvar till den 26 augusti, en kartong dialysvätska per dag går det åt och jag kikar på kartonghögen och känner fjärilarna fladdra i magen.

Nu har våra ringblommor slagit ut och inte ser de ut som vi hade tänkt oss, halvmeterhöga med en massa vissna och fula blad, långa stjälkar och högst upp en lite gul rätt ful blomma. Vi sa båda att så besvikna har vi nog aldrig varit över blommorna i balkonglådorna som i år. Men det får vara för i år, orkar inte fixa mer där ute.

Igår tog vi husbilen och drog till en parkeringsvänlig plats nere vid vattnet här på ön. Det var så underbart att sitta där och njuta av vågorna under markisen från husbilen. Jag känner mig riktigt lycklig nu när jag mår så bra att jag kan njuta av livet igen, leva helt enkelt för det har jag inte gjort på väldigt länge. Jag blir nästan rädd när jag tänker på hur dålig jag har varit sista året och att njurvården tvingar en att gå så länge. Vänta så länge att man tappar allt hopp och energi till det som kan kallas liv. Jag vet ännu inte varför de anser att man ska gå ner sig så mycket, i andra längder slipper tydligen folk det.

En nackdel med att bli piggare är att jag känner mig rastlös, jag är pigg men inte så pass att jag kan göra vad som helst. Idag har jag gått en lite längre tur med Watson och det gjorde mig stolt över mig själv att jag orkade. Men ni ska veta att det jag kallar långt är en spott i Nilen för er.

Idag är det mest molnigt och lite svalare, det gillar jag … men kvavt är det och jag hoppas att det kan braka till och vräka ner rejält med regn, men det kan jag nog bara drömma om. Oftast går regnet förbi oss fast många andra får njuta av lite svalka och väta.

11 kommentarer på “Räknar kartonger/dagar

  1. Snart är det dags för dig! Och det ska bli spännande och se hur det går. Jag tror ju inget annat än att operationen går bra. Och äntligen blir den av. Jag är så glad för din skull. Och jag skulle vilja välkomna dig till dit nya liv! 🙂 Men man ska väl inte ropa hej förens man är över bäcken. Men jag tror på dig! Du är stark!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s