Inte långt kvar till organoperationen

Var på Huddinge idag för att prata med narkosläkaren inför organoperationen den 26 augusti. Det lustiga var att en bloggvän som tidigare fått en njure skulle dit på återbesök så vi sågs för första gången nere i cafeterian vilket var jättekul. Visst är det konstigt att de man har kontakt med via bloggen alltid visar sig vara riktigt fina fynd när man möts.

Nästa vecka ska jag tillbaka till Huddinge och göra en korstest tillsammans med min vän som jag ska få njuren av. De vill kolla så att vi inte har några infektioner, det gäller ju att vara frisk som aldrig förr för att få en njure. Sen är det bara inskrivning kvar och lite allmänna tester som de oftast gör när man ska operera, lungröntgen, blodprover och EKG.

Jag tycker det är skönt att den här ”sjukresan” börjar gå mot sitt slut, men det är väldigt tudelat med känslorna inför operationen. Det finns risker med både själva operationen som alltid vid operation och sen medicineringen för att njuren inte ska stötas ut. Jag bestämde mig för att inte läsa hela listan av biverkningar som man kan få av alla starka tabletter jag kommer att få ta. Lite naivt kanske men vad kan man göra åt saken? Det är bara att flyta med och hoppas på det bästa.

Så här sitter njurarna om någon undrarSå här ser det ut när njurarna sitter på sitt normala ställe. Min nya njure kommer de att sätta in en bit upp i ljumsken.

5 reaktioner på ”Inte långt kvar till organoperationen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s