Äckligt värre

619479o1j4kg3y3oSitter här stinn efter lunchen, magen har att göra och jag blir så där trött att jag bara vill gå och lägga mig. Igår var jag till narkosläkaren och tänk att jag hade turen att träffa Bettan  i Cafeterian en kort stund. Hon fick sin njure av en vän för sex år sedan och mår utmärkt, hon var där för en av sina årskontroller. Tänk att vi hade fått tid samma dag och nästan samma tid, som gjort för att träffas en stund. Underbart är kort … så det hela gick så fort att jag nästan inte hann fatta att vi träffades.

Mitt besök hos narkosläkaren gick bra och när jag kom hem åt jag lite och sen var det nattinatti i soffan en stund.

Nu ska jag berätta något äckligt … när man ska dialysera så är det renlighet som gäller. Jag börjar med att tvätta händerna ca 20 sekunder, torkar dem på engångspapper. Häller sprit på ytan där jag öppnar paketet med slangar och vätskan, rent och fint. Tar mitt paket och sätter mig i min speciella stol där droppställningen står. Innan jag sätter mig ser jag att Watson sitter i min stol, han flyttar sig när jag kommer och jag får en konstig känsla och drar upp filten som ligger i stolen, drar den över ryggstödet så att jag inte sitter på filten. Spritar händerna och öppnar min slang och kopplar ihop allt under tiden som min näsa känner en äcklig lukt.

Jag sitter där och mitt kiss rinner ner i sin påse och näsan talar hela tiden om att något är fel. Jag tar tag i filten och kastar iväg den på golvet, men lukten finns kvar. Jag blir tokig när det luktar illa ….

Det är då jag upptäcker att jag sitter med armbågen i hundskit på träarmstödet på fåtöljen. Watson var ute när det åskade jätte högt, jag antar att han blev rädd och lite lös i magen. Sen satt han i min stol med ändan på karmen och nu satt jag med underarm och armbåge i skiten. Jag höll på att dö, skrek till maken att komma och hjälpa mig. Han spritade hela min arm och gjorde rent överallt för jag satt ju fast med mina slangar. Är det inte ironi att man ska vara så spritad och ren när dialys görs och där sitter jag mitt i skiten.

Nu har jag bestämt att jag ska ställa en korg i stolen så att han inte hoppar upp.

Kommer ni ihåg att jag köpte en sån där pytteliten dator att ha med till sjukhuset? Den har jag inte använt för jag blir så irriterad över att tangentbordet är för litet, jag kommer hela tiden åt andra knappar när jag skriver. Jag har lärt mig att skriva maskin med rätt fingerställning och de där små tangentborden är nog gjorda för pekfingervalsen. Så idag hoppas jag att en kille kommer och köper datan, vi har haft den ute på blocket. Den är ju helt ny, oanvänd med försäkring och allt kvar till och med orginalkartongen.

På söndag ska vi åka och köpa en större till mig och det känns bra.

Nu ska jag lägga mig på soffan och slumra en stund är trött idag.

6 reaktioner på ”Äckligt värre

 1. ninnibeth skriver:

  *ASG* Nog för att det är lagom roligt, men kan ändå inte låta bli att frusta som en hyena när jag läser om hur du sitter i skiten… 😀 Tur att din karl kunde rädda dig!

  Hoppas att ni blir av med datorn; dom där mini-mini bärbara är inte direkt bekväma…

 2. Vb skriver:

  Sitta i skiten! Hahaha, sorry men där satt den.(eller du).Därför jag köpte en ”vanlig” laptop, har prinskorvar.Lika svårt då.

  Pöss!

 3. Znogge skriver:

  Stackars dig och stackars Watson!

  Jag gillar inte heller de där små bärbara. Fumlar till det och skriver fel… Hoppas du hittar en som du ska trivas bättre med!

  Kram

 4. pruddelutt skriver:

  Nu har någon skitit i det blå skåpet….f’låt stolen 🙂
  Förstår att du fick snudd på panik med tanke på bakterierna!
  Annars verkar det rulla på med måsar och surdegar och marsipangrisen.
  Ha det gott vännen!

 5. Danne skriver:

  Hmm och jag som har en mini bärbar och jag trivs som bara den. Synd bara att jag nyss köpt den för annars hade jag kunna köpt din. Det där med hundskit är ju inte så kul heller men jag hoppades att din man kom och hjälpte dig. Ha en trevlig helg i alla fall.

  Kram Danne

 6. turez skriver:

  Lilla Watson då. Men mest synd om dig. Usch vad jag skulle rynka på näsan åt hundskiten på armen 😉 Men tur att du har en snäll make som du kan ropa på 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s