Här möblerar jag om och bjuder till fest alltiett

Drömma kan man väl gå göra?
Drömma kan man väl gå göra?

Här sitter jag och drömmer … på balkongen med nya IKEA katalogen i näven, jag har möblerat om och sålt halva hushållet. Nu skriver jag ner möbler och annat och fantiserar om allt vi ska göra iordning när jag blir frisk. Jag är så trött på att vänta vill börja nu, åka till möbelvaruhusen och handla stort. Men det gäller att hålla sig undan alla baciller så jag kommer inte så långt, det tråkiga är att jag även i höst som ny opererad kommer att vara känslig med nedsatt immunförsvar. Så det blir till att vänta ännu längre på att få det där stora frossar rycket i möbelhandling.

Jag sneglar mycket åt New England stilen men det tar ju sån tid att göra om ett rum totalt, man måste ju leta upp det man vill ha och IKEA är väl inte rätta stället att hitta sånt på. New England är så vackert men fruktansvärt opraktiskt tänker jag när jag tittar i unga föräldrars bloggar med den inredningen. Nu skulle jag kunna passa på och ha ett sånt där vackert opraktiskt hem men nej, nu har jag ju barnbarn som måste få röra sig och de små händerna kommer att vara lika grisiga som mina ungars händer var och så är det det här med Watson.

Inte tänker man på hur mycket skräp en hund drar in när man står där och suktar efter en valp, det kommer man på med tiden att hallen ofta ser ut som om det fortfarande bodde ett gäng växande barn här. Jag har en leklåda där han hämtar sina leksaker och ben som sen ligger utspridda över hela lägenheten. Han är kul för han vet vad han vill ha för sak, ligger den längst ner i lådan så tar han upp allt som är i vägen. När han blir lycklig så har han en pipsko och en pippi med pipljud som han alltid hämtar, till marsipangrisens stora fasa. Han gillar inte de där höga  pipljuden och gråter så dant och munnen blir en fyrkant och jag tycker han är så himla gullig när han tjuter så där samtidigt som jag muttrar åt maken att ta bort de där förbaskade pipdjuren så barnet inte behöver bli rädd. Han är känslig för höga oväntade ljud, enligt mamman var även hon så som liten, ja, vad gör man barn är som de är.

Det tar sig sa mordbrännaren … nu har jag lyckats få in en bild i nya datan, det blir nog bra det här.

Nu planerar jag för en stor middag på lördag, det blir den sista middagen för familjen på ett tag så det gäller att passa på och ta i lite. Jag har en stor biff i frysen som jag tänkte marinera och helsteka sen ska jag nog köpa en lammstek som jag fyller med vitlök och rosmarin, så finns det två sorters kött att välja på. Jag ska göra en massa röror typ hummus och annat gott från det Libanesiska köket, man kan göra dem dagen före. Ett nybakta  ljust bröd som man kan bryta och äta till rörorna, stor sallad med fetaost och soltorkade tomater i olja, lite skålar med oliver och annat plock. Små potatisar i ugnen med några halverade vitlökar som får hänga med i ugnsvärmen på slutet. Så långt har jag kommit i tankarna, sen ska vi ha efterrätt och något till kaffet, fundera lite på en stor Palovamaräng med grädde och jordgubbar vi får väl se vad det blir till slut.

Nu börjar det dra ihop sig till middag, jag ska koka potatis och frukostkorv, till det en pepparrotssås med ny riven färsk pepparrot det är så gott.

7 kommentarer på “Här möblerar jag om och bjuder till fest alltiett

 1. Jag är nog lite allergisk mot vitt… Tror inte att jag skulle klara av att hålla det så där stilrent & ordnat ens på egen hand, utan att tala om ungarna! 😉 Nej, jordfärger & solgult är mer min stil! 🙂

  Menyn till helgmidda’n låter helt underbar! Kan man få en matlåda? 😉

 2. Vafför är du så klok hela tiden? Jag håller med det blir nog för tråkigt med bara vitt, jag som längtar efter sprakande färger mest hela tiden. Jag är nog inte en sån som orkar fullfölja en sån där ide tills man är klar. Plötsligt ser jag något jag faller för och så har jag tappat tråden … Är förvånad över hur många det är som verkar bo i en kuliss som att titta i en möbelkatalogs små inredda rum. Allt perfekt … hemma hos mig blir det alltid lite högar för jag har så många hobby som jag får lust med och det ställer alltid till det här hemma i perioder. Sen klädhögarna var gör alla av sina saker/kläder när de lever i sina perfekt inredda hus/lägenheter. Jag vill nog att det ska gå att leva både liten och vuxen, röra sig utan att vara rädd om allt.
  Kram

 3. Jag gillar när ett hem präglas av den tid man har levt i den. När allt är stylat och avskalat så är det svårt att se människan bakom den. Nää, jag tycker det kan vara enhetligt men man kan inte köpa sig till en livsstil… det växer fram.
  Jag blir glad av att kunna skönja en slags energi och lusta hos dig som börjar göra sig redo för tiden efter den stora dagen. *kram*

 4. Va bra då kan vi bilda drömklubb du och jag, för drömma och fantisera det är jag bra på. Det är ju billigt också. Drömmarna brukar komma ungefär samtidigt med IKEA katalogen förstår inte farför. Vilken härlig meny du planerar här sitter man och snålvattnet rinner fast klockan inte är mer än strax efter 7. Idag firar väninnan och jag 6 år, meningen var att vi skulle hem till dom idag men jag måste ner till Sthlm ikväll för ett ingrepp imorgonbitti ( skrev mail till dig). Fast fira kan man göra när som helst som väninnan säger. Passa på att äta lite gott nu sedan blir det ju sjukhusmat. Korv och pepparotsås det är kockamocka det som vi brukar säga.
  Kraaam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s