Äntligen pigg nog att orka läsa och skriva igen

Inte känner jag mig så tuff, resan har varit rätt så  skakig med otur blandat med tur. Njuren i första hand mår superbra jag ligger redan på 90 i kreatininet och en frisk ligger under 100 så jag är ett skolexempel säger läkarna. Det som hände direkt efter operation var att jag redan på uppvak kände mig så kissnödig fast jag såg att jag hade en kisspåse. Väl uppe på salen blev det olidligt och jag trodde att jag skulle brista, då upptäckte de att de hade glömt att sätta in en katetet in till urinblåsan vilket är vad de alltid ska. Jag fick min kateter insatt och lättnade var stor. Sen fick jag dunderdosen med kortison och massa annat som ska sänka immunförsvaret.

Glömde att ta min sömntablett på natten, allt var så rörigt och sen kom nattskräcken båda av koritsonet och förmodar jag abstinens från sovtabletten. De första nätterna var vidriga, stel i kroppen, låg och hörda kontiga ljud i rummet starka smäller som om de smällde raketer, utifrån hörde jag konstiga ljud som skrämde mig väldigt. Allt det här kan man få av kortisondoserna så det var inget nytt för dem här på avdelningen.  Sen satte de ut all tidigare medicin och jag som har ätit betablockerare i flera år på grund av hjärtklappning har en sån där ledning som ska brännas av i hjärtat när jag blir frisk. Så då fick jag hjärtklappning som var olidlig, det togs EKG och jag fick en plats på hjärtintensiven … usch det var ingen höjdare men i sista stund kom min make hit med mina tabletter för de fanns inte här. Så jag slapp åka till hjärtintensiven och tabletterna sattes in igen.

Tro inte att det var slut där … jag hade blivit av med den där slangen upp i urinröret men fick i lördags så ont när jag kissade så att jag trodde att jag hade fått urinvägsinfektion. De tog prover men det visade inget tills professorn som opererade mig insåg att det var den kvarvarande slangen som gick från ett litet hål i magen in i urinblåsan och ner till nya njuren. Den hade halkat loss och drog ur, vidriga kramper fick jag men sen blev det bra. Så jag har haft fullt upp med allt det här som har tillstött de senaste dagarna.

Sen vill de att man hasar runt så mycket som möjligt och det är tröttsamt och helst vill jag sova en stund så fort jag har gått en tur. Ätandet har nog äntligen kommit igång har mest mått illa och inte velat ha ett dugg, fast det tär verkligen på magen=magkatarr av alla tabletter på tom mage. När magen kom igång så var det på natten så klart, diarre så klart, nya svettningar och kramper men så blir det visst sa syrran.

Idag åkte min älskling hem det har gått så fint med hennes operation fast de var tvungna att öppna hela henne för artärerna var inte tillräckligt långa för att räcka till mig ifall de hade tagit henne med titthål. Jag är så imponerad av den tjejen, hon har haft ont, jisses sån smärta och kämpat på med gott humör. Idag när hon åkte hem var vi verkligen rörda, hon ville inte lämna mig här. Men vi kommer att höras och ses snart igen.

Känslan av att känna den lilla bullen i sidan där jag har den nya njuren är konstig, det fladdrar i skallen på mig så ofattbart att jag får en chans till ett liv igen.

Nu orkar jag inte skriva mer tusen tack för alla omtankar ni har skickat mig, vi hörs snart igen.

Kram

20 kommentarer på “Äntligen pigg nog att orka läsa och skriva igen

 1. Så skönt att det äntligen är avklarat – du måste ha haft det tufft även efter operationen, men nu kan det ju faktiskt bara bli bättre!
  Sköt om dig nu så att du piggnar till!
  Kram!

 2. Äntligen har de så skett. Din efterlängtade och välbehövliga operation. Jätteglad för din skull. Tråkigt dock med dessa extra incidenterna du råkade ut för. Jag hoppas fortsättningen blir åt det bättre hållet. Stort Grattis och lycka till med som någon tidigare kallade den ”bullen” tycker jag var lite gulligt. Många kramar från mig

 3. Så skönt med ett inlägg från dig. Vilken otur att det strulat lite med både det ena och det femte men nu kan det bara vli bättre!

  Ta väl hand om dig!

  Kram!

 4. Tänker på dig massor, och blev glad att se att du trots allt orkade skriva ett rejält inlägg!
  Skönt att se att du kämpar på och är positiv!
  Hejarklacken gör vågen till dig här från bloggsfären 😀
  *kram*

 5. Tittar in en sväng….Andas lättat ut……Jag instämmer i kören av röster som tycker det är skönt att höra från dig……..Och jag är mer än glad för din skull….även om jag inser att det är en fajt det här också….
  Slänger mig in i hejarklacken och gör en stor våg…
  😉

 6. Sådär, nu börjar livet. Se till att ta hand om njuren, bättre gåva är finns inte (okej, sina egna barn förstås). Ut i korridoren och rör på dej, det gör mindre ont dag för dag, du minskar risken för lungkomplikationer, får bättre aptit, får ut sårvätskan snabbare osv.
  Håller med om att rummen är fräscha, själv hade jag nr. 18. Inlagd i värsta värmeböljan i augusti, typ 25-30 i skuggan utomhus, 15-20 i mitt rum….
  Inte bara rummen, personalen är helt fantastisk, alltid supertrevliga och glada.
  All lycka till dej och din nya ”inneboende”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s