Skönt med måndag

252214ztifvb776sEfter en väldigt lång och seg natt slumrade jag till tidigt imorse för att snart väckas av maken. Dags att åka till Karolinska och ta blodprover igen …

Cortisonet speedar upp mig så jag inte kan somna, tog ändå två sömntabletter igår utan resultat, ni kan ju tänka er så påverkad man blir av de här doserna som ska tas två gånger per dygn.

Men jag känner mig rätt pigg ändå, har precis satt en deg till ett matbröd och för mig är det livet tillbaka. Ok, bakmaskinen sköter det mesta men det är en så skön seger för mig att kunna baka ett bröd.

Min hjärna började redan fundera ut allt min kropp ska få göra idag, men jag satte mig här och inser att jag får hejda mig. Jag ska bara baka ut brödet och sortera på mitt skrivbord idag, det är en enorm framgång bara att tänka tanken.

Helgen har varit ömsom vin ömsom vatten … jag har ont i såret så det räcker och blir över, tror att det är några klamrar som sticker mig och värker hela tiden, för större delen av såret har jag inget problem med, men så i ena ytterkanten håller smärtan mig igång. Jag har gått över till vanliga Alvedon för de starkare tabletterna mår jag inte så bra av.

Jag känner mig ännu rätt samlad mentalt och det passar mig bra nu, har väl gråtit så det räcker och blir över före själva operationen. Jag skrev mina testamenten till familjen och köpte en varsin glasängel som boar i en lite sidenkista med en vacker tänkvärd text i locket. Då var jag så skör och tankarna ville dras allt för mycket åt dödens håll. Men samtidigt tror jag att det gjorde mig gott att skriva till familjen både personligt och lite allmänt samtidigt som jag kunde krama ur mig de sista tårarna. Man vill ju inte bara gå  utan att säga ett ord om man nu får en möjlighet att säga något till sina kära.

Min goa donator Rosita mår bra men har självklart ännu ont så uppsprättad som hon blev. Hon är ”igång” och jag är så glad för hennes del att det har gått så fint. I veckan ska min mamma och morbror bjuda ut henne på lunch, de är så enormt tacksamma mot henne och vill visa det på något vis. Jag blev väldigt rörd över att mamma och morbror vill bjuda ut Rosita, det känns i hjärtat på mig. Själv ska jag leta vackert smycket till systra mi  på nätet,  jag vill ge något speciellt,  jag får ju inte vara i affärer så jag måste leta på netet.

Någon som har ett tips?

4 reaktioner på ”Skönt med måndag

 1. imse skriver:

  Ja, jag har ett tips:
  http://www.bradford.se/
  Gå in där. Har själv köpt ett smycke, till mig själv, som jag alltid har på mig. Jättevackert, inga problem att handla där.

  Vad roligt att du kan sätta igång med sånt som du gillar, som bakning. Då är du snart tillbaka till ett vanligt liv igen.

  Kram

 2. pruddelutt skriver:

  Om du bakar så finns det hopp! 🙂
  Själv har jag gjort ett yttepytte litet ingrepp idag och gissa om jag känner mig ämlig….men det är ju ett intet mot vad du har gått igenom.
  Kram!

 3. Filippa skriver:

  Vad skönt att det går åt rätt håll, alltså du får ju inte vänta dig boogie woogie så snabbt efteråt ? Du har ju faktiskt fått en ny njure ? Men jag vet, man blir otålig som 17 och vill så mycket.

  Det finns många tips på nätshoppar;

  http://www.accessora.se, lite vardagliga men mycket att välja på
  http://www.m925.se, silver – kan göras personligt.
  http://www.solx.se – lika som m925
  http://www.lod.nu (Jenni Caldwell gör jättefina halsband, helt unika)
  http://aosilver.se/shop/ har supertrevliga smycken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s