Så lite tårar så klart

Efter en natt med ett evigt springande på toa och kissa så väcktes jag tidigt för att åka till provtagning kvart över sju. Har svårt att somna och klockan drar mot både ett och två innan jag via varm mjölk och en macka äntligen kan somna in.

Mådde skrutt redan när jag vaknade och dagen har aldrig tagit sig utan här har jag sovit och mått dåligt och inte blev jag gladare av att Huddinge ringde och sa att kreat hade åkt upp igen. Jag är verkligen dålig på att dricka och fick panik igår kväll och drack för kung och fosterland. Klart som korvspad att jag fick springa på muggen hela natten, det blir man ju väldigt pigg av.

Så nu är det ett blodprov igen imorgon före läkarbesöket, jag gick i botten när  hon ringde och sa till om det. Det är tungt vissa dagar och jag orkar mindre än jag vill. Dumt nog läste jag en broschyr jag fick från transplantation med information för anhöriga och transplanterade. Jag har skummat den tidigare men dumt nog läste jag det från pärm till pärm och jag blir både rädd och deppig när jag läser om alla konstiga sjukdomar och biverkningar jag kan få av medicineringen. Det var fel dag helt enkelt att läsa sånt, jag ringde gråtande till Angeli och bara öste ur mig mellan hulkningar och tårar.

Jaha, så nu har jag fått smaka på lite deppighet och det har väl sin plats i resan dumt att tro något annat. Imorgon är maken hemma och då kommer det mesta att kännas bättre. Vi ska på eftermiddagen åka till Danderyds sjukhus och lämna tillbaka alla saker jag har haft till låns med dialysen. Vi får väl se om jag orkar åka med men det är min tanke just nu.

Nu ska jag sätta mig och titta på idol …

10 kommentarer på “Så lite tårar så klart

 1. Lilla Maggan.. Drick men inte allt på en gång.. Låter inte som om att du haft den bästa dagen direkt! Tänker på dig.. Hejjar på dig!

 2. Det är nog lättare att räkna upp de biverkningar man _inte_ kan få av medicinerna, men alla får ju inte alla biverkningar. Läs något trevligare, en deckare till exempel. Ta det lugnt och sköt om dig!

 3. Skickar en varm omfamning fylld med stöd och tröst. Det är mänskligt och inte konstigt att du reagerar som du gör, det har varit en lång resa och är fortfarande en pärs med allt som pågår i kroppen och knoppen. Det är inte bara operationssåret som är skört och behöver tid att läka. Ta hand om dig älskade du…

 4. Gomorgon!! Nä, det är inte så lätt, den nya njuren behöver lite tid på sig för att slå sig till ro i din kropp och dessutom lära sig hantera en hel del mediciner. Du kan hjälpa njuren/kroppen genom att dricka. Vatten är livets vin och uppskattas av njuren i sitt fantastiska reningsarbete. Bra att fylla en halvliters kanna med vatten..En hel liter kan kännas väl övermäktigt.Då vet du att fyra kannor vatten behöver du få i dig per dag. (Det blir en vana till slut) Lägg ner mer tid på sådant som gör dig glad.Läs inte om alla biverkningar så här i början då alla mediciner hjälper till att göra dig skörare (själv har jag smaskat mediciner i åtskilliga år..den biverkan jag fått är stoooora bröst på ålderns dag.(jag son var van med mina små lagoma..det är en rolig och ny upplevelse) Ler stort. I början var de lite bökiga, innan jag lärt mig ”styra” dom. De la sig i lite överallt. Familjen döpte mig till Dolly Parton.)
  Viktigt att du försöker lägga tankarna på sådant som ger dig ro..cortisonet är en speedare och påverkar kroppen och känslorna på alla möjliga och omöjliga sätt. Allt eftersom kommer dosen att minskas ner och det blir mer ro i din kropp. Kanske att du skulle försöka ”lämna dig själv lite mer i fred” Man vill så mycket För man ÄR JU FRISK och livet har öppnat sig på vid gavel igen efter jobbiga och svåra sjukdomsår och dialys. Så snopet att då orkar inte kroppen hänga med i viljans och längtans ivriga lust att kasta sig ut i livsströmmen igen.
  Men du, kroppen behöver tid att ställa in sig på ett nytt liv i form av en ny njure och allt som följer med i form av mediciner.Den är inte riktigt redo att vända sig utåt ännu, den behöver kraft och ro att ordna till det på bästa sätt. Kroppen är din bäste vän. Allt fint, starkt och vackert önskar jag dig
  ps.hoppas att du inte tar illa upp av mina ord

 5. Är ju med dej i ALLT, såklart att du ska ösa ur dej när du mår eländigt oxå! 🙂

  Förstår och känner med dej då jag haft liknande turer ju..
  OP och & månader cellgifter och 35 strålningar varje jävla dag i 5 veckor kl 8 på morgonen o alla biverkningar av allt gör en inte friskare direkt, varken psykiskt eller fysiskt. Så jag förstår dina turer gumman!

  Och som jag sa, du ska ju skriva om det här med, du är ju inte frisk o gla för att du fått en ny njure så dela med dej du av ALLT!

  Ring o berätta hur det gick idag när du orkar.

  Massa styrka o ork till DU! Och ett 🙂

  /Angeli

 6. Ta det med ro – det är jobbigt då detta kommer och man har svårt att acceptera. Några dagar är mycket bra och några bara helt fruktansvärda men det har med medicin och allt du gått igenom. TTT=Ting tar tid. Kroppen ska vänja sig igen att fungera och det tillsammans med alla mediciner. Livet är som en bergodalbana i normala fall men för oss kan den bergodalbanan vara mer påtaglig och inget konstigt med det. Har gått igenom samma sak och det sker fortfarande men i mindre utsträckning eller kanske snarare att man lär sig hantera detta lite bättre med tiden sen är accepten något annat (det sliter jag med, acceptera då detta kommer).

  Tänker på dig och massor med kramar till dig.

 7. Godermorgon till en alldeles ny dag!
  Det var skönt att höra. Kan tänka ibland att jag låter undervisande.Som om jag inte tror att du vet..men det vet jag att du vet.Känner igen mig i en hel del i det du skriver. Viljan som vill så mycket..detta att ta reda på ”allt” om och ikring sjukdomen, medicinerna osv. Här har du en till . Men nu har jag lagt en hel del år emellan och kan se med dina ögon min egen viljas kraft och se att jag inte hade behövt kämpa så hårt, utan låtit mig mer vara i ro. Nästan som när man är gravid. Du bär ett nytt liv inom dig som behöver din kärlek, din tillit…..Ha en underbar söndag..en innerlig kram fylld med tillitsfull glädje

  Du har ju så rätt och jag vet … jag vet, men har svårt att stilla mig. Jo, oftast har jag inget att välja på jag bara går i botten, då jäklar vilar jag.
  Kram tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s