Lars Norén, syrliga tankar om kultureliten

2161048n2kyye7aydIgår var det något som hände i min kropp, jag vet inte vad det var men det kändes bättre överlag och glad blev jag att det stannade kvar till idag. Så nu tror jag att jag har hämtat mig lite, tog en sväng till Metro stället och blev lika slut som tidigare med ulkning och rusning på toa … he he jag överskattar lätt mig själv.

Före min operation köpte jag Lars Noréns Dagbok och tänkte att det dels var en pocket = lätt att hålla i fast den var väldigt tjock och sen något som inte tog slut när jag låg på sjukhuset. Men se läsa klarade jag nästan inte av under den tiden, orkade inte ens hålla boken någon längre stund. Men nu här hemma tog jag tag i den boken och jag har hamnat i en värld som är totalt främmande för mig. Nästan inga personer känner jag igen, inga pjäser har jag sett eller kommer att se och hela hans värld hur han lever med sina kvinnor, texter, pjäser som säljs än hit och dit och översätts gång på gång. Jag fattar inte ett dugg mer än att jag sitter helt fast i hans liv och inte ens har viljan att ta mig loss.

Jag vet inte ens om jag tycker att boken är bra? Jag bara låter mig fösas runt i hans konstiga värld med texter och andra skådespelande människor som jag har lika lite grepp om som han Norén själv. Här finns en hel värld som jag står totalt utanför och jag vet inte om jag är egen som inte tar del av finkulturen och alla deras ut mejslade pilar som borrar sig in kritiskt i en i taget för att förgöra andra och lyfta sig själva. Kultursidor … kulturfolk … finliret … de där som står över oss???? Tänk att skapa ett eget språk för att mest bara förgöra andras uttryck med ord hala och hårda, vilken jävla värld de lever i.

Det här att alltid synas låta sig synliggöras inför kulturens småsinta varelser. Att alltid ha behovet av att tycka och tycka högt, väcka debatt … den mesta debatt som väcks är ju bara ett eko av den dialog som ständigt förs i vårt samhälle. Tidningar och TV rapar ständigt upp samma åsikter eller nyhetsförmedlande och sen hänger de som ”förstår sig på att tänka på” och tänka högt i en högljudd kör där ingen ska slippa undan deras smarta formuleringar om andras tillkortakommande.

Förvirrande läsning, ska hänga näsan i en deckare nästa gång för att balanser upp mig själv igen.

Idag har Watson varit hos veterinären och opererat bort en lite vårta som satt på insidan av ögonlocket, jag var väldigt rädd och sårbar idag över att det skulle gå tokigt på något vis. Han blir snart hämtad av husse och jag känner mig så tacksam för det att få hem honom, det finns saker i min värld som bara inte får hända nu, saker jag aldrig skulle orka bära just nu.

Imorgon kommer marsipangrisen hit igen och det ser jag fram emot, han är verkligen rolig nu har så mycket hyss för sig hela tiden och man ser att han börjar bli medveten om vissa saker man får och andra man inte får. Ljuvliga unge … idag har sonen bjudit sin mormor på lunch och visat sin nya lägenhet.

5 reaktioner på ”Lars Norén, syrliga tankar om kultureliten

 1. MajaPiraja skriver:

  Ett hett tips från mig; läs någon av John Ajvide Lindqvists böcker. Inga deckare direkt – men lite gåshud får man under läsupplevelsen. Skönt att det går bra för dig och W!

  kramens

 2. imse skriver:

  Såna där finkulturella böcker är inget för mig. Har inte tålamod att läsa sånt. Det blir mest deckare.

  Hoppas lille Watson mår bra efter ingreppet. Krama honom från mig!

  Kram på dig med!

 3. turez skriver:

  Jag har hållt i den boken och skummat i den men den verkar inte så bra och inget för mig. Jag skulle nog inte kunna bli så fast som jag annars blir i de böcker jag tar mig an. Kanske man ska ge den ett försök till? Jag vet inte!

  Hoppas allt gick super med Watson!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s