Lite frågeställningar jag behöver hjälp med

1549091u6zy7ndf4h

Så satt vi där min ena bästis och jag smaskade på kaffe och tårtbit som hon så vänligt tagit med sig. Pratade om allt som har hänt sedan sist vi satt i köket och trivdes. Så tog jag fram en pappersnäsduk och snöt mig och så gav jag en till henne och så frågade jag ” vad är det som gör att man blir snorig när man äter nu för tiden”

Det är en fråga som jag tycker att ni kan klura på över helgen. Jag kommer ihåg att de äldre på dagvården alltid blev snoriga när de åt, en gubbe hade takdropp och fick alltid hela rullen ställd hos sig och papperskorgen under bordet. Men hur tidigt börjar man bli snorig när man äter?

Idag har jag varit till läkaren på Huddinge igen, inga som helst problem med mina prover och jag fick minska 1½ tablett till. Vi kom fram till att mitt hjärta har lugnat sig lite och jag ska avvakta vidare minskning av tabletterna,  en del av dem kan påverka pulsen och trycket. Sen sa hon att det är inte så konstig, det är inte länge sedan jag opererades och det tar tid … så underbart att hon sa så, första läkaren som gjorde klart att det faktiskt har hänt mycket i min kropp. Det blir ju lite skillnad inom mig att höra det på så vis istället för att höra från förra läkaren att jag borde vara så mycket piggare. Då sätter ju mina krav på mig själv igång och jag tror att det är något fel på mig som tydligen inte är lika pigg som andra. Den duktiga flickan sticker alltid upp sitt tryne och vill tvinga mig över mina gränser. Tänker på när jag fick PD-kanylen inopererad, syrran som var med berättade att jag helt själv sovandes flyttade mig från båren till sängen när operationen var klar. Jag minns inte ett dugg men det gäller ju att aldrig vara till besvär inte ens om du är sövd. Kan man ska man sköta sig själv och inte besvära andra i onödan. 😉

När vi åkte hem från Huddinge fick jag en så konstig tanke i skallen, det här med fåglar … De bajsar det vet vi alla men kissar de? Eller har de samma kloak för båda och gör de allt på en gång? Ja, nu fick ni lite mer att fundera över i helgen?

Nu är maken iväg och skurar och vaxar husbilen inför vinterförvaringen. Jag har sovit ett bra tag och vaknade av att maken kom hem från affären han smög in och ställde en påse med Betsy Sandbergs fina choklad på bordet till mig. Han är så fantastisk och tänker så heltäckande på mig …

Jag har haft ont där njuren sitter sedan igår, jag är ju så korkad att jag dels drog upp marsipangrisen i knät för jag längtade så efter att hålla i honom och det var väl lite för tungt fast det bara var från sittandes i soffan och han stod på golvet framför mig. Sen hade jag slängt köksmattan i tvättmaskinen, ursäkta men det är svårt att gå här och se hur hemmet liksom fläckar tills sig och verkligen saknar min hand som ständigt torkade och futtade med sån där som vi alla kvinnor alltid håller på med. När handen inte gör det där dagliga här och där så blir hemmet sakta men säkert skitigt både här och där hur mycket maken än dammsuger och torkar av golv och dammar, så har han inte fötts med den där handen som jag äger. Nå, mattskrället skulle hängas upp på tork och det är högt upp och mattan var tung. Så blev det ont i njuren så pass att jag fick ta värktablett både igår kväll och imorse, men läkaren kände och sa att det kändes bra och det kunde nog bli så där om man sträckte sig lite för mycket. Känsligt ställe så klart och utanpå har det läkt fint men där inne är det nog en del kvar som inte har läkt.

Ikväll ska vi äta Tapas och jag blir lycklig bara av att tänka på middagen, jag älskar Tapas. Sen har vi bestämt att vi ska fritera både bläckfisk och stora räkor en middag och så ett jätteknippe med persilja ner i oljan, det fräser så härligt och blir så sprakigt, kokt ris och hemgjord Rhode Islandsås till kan väl aldrig bli fel. Sen sa vi att vi kan passa på att fritera en camenberg till efterrätt med hjortronsylt. Nu rinner snålvattnet ..

11 reaktioner på ”Lite frågeställningar jag behöver hjälp med

 1. imse skriver:

  Mmm, vilken god mat ni har i ert hem.

  Takdropp får jag när jag äter varm soppa, inte annars.

  Och fåglarnas kiss har faktiskt jag också funderat på många gånger. Har haft burfåglar, men såg aldrig att de kissade.

  Du får ta det lite lugnt med kånkandet och städandet. Lite skit i hörnen gör ingenting.

  Kram på dig!

 2. ninnibeth skriver:

  Jaa du, det där med takdropp känner jag inte igen, förutom om jag äter stark mat… 😉
  Fåglarna har gemensam kloak & gör både och på samma gång så att säga…

  Skönt att läkar’n verkar vettig; ta det nu lugnt & läk ordentligt. Kasta ut mattorna tills du är i form igen! 😉

 3. turez skriver:

  Nu när du säger det, de där med att snora när man äter. Min farmor gör också det. Men inte trodde jag att det var något som hörde till åldrandet? Är det din slutsats? Kanske det är så. Jag ska se efter med andra äldre, se om de ”lider” av samma sak… En rolig tankeställare!

  Och jag tror att fåglarna kissar och skiter samtidigt och ifrån samma ställe. Det är vad jag tror 🙂

 4. Angeli skriver:

  Muttrar lite på du…. ;-p
  Lyfta Marsipangris……??!!
  OCH blöta mattor!!??
  Du ÄR knäpp!! 🙂

  Skönt att läkarn sa så, då kanske du kan släppa duktigheten lite nu då…?

  Fåglarna gör båda behoven på samma gång.
  Det vita i skiten ar pinket läste jag nånstans..

  Takdropp, kan ju vara så att slemhinnorna blir ju tunnare med åren och man blir ju av med flimmerhåren i näsan ju äldre man blir.
  Dina meduciner har ju nån sån biverkning så det kan ju vara hårlöst i näsan så det inte stoppas upp liksom.. Lååångt blev denna kommentar! 🙂

  Massa kramar!

 5. Mikaela skriver:

  Japp,klart jag menar goa Jarmo!
  Han e såå super go, har haft honom i flera år nu o det e bara han som får ha hand om mig o ta prover på mig! 🙂
  Maila gärna mig lr lägg till mig på MSN med denna adress dära!

  kramar

 6. PaljettenQ skriver:

  He he he.. jo jag känner igen takdroppet:)
  Jag blir ofta snorig av stark mat, det känns som om bihålorna sväller av och innehållet forsar ut. Ett annat matrelaterat ”fenomen” är att jag får hicka av kalla köttbullar och färskt matbröd.. varför?

 7. Katrin skriver:

  Hejsan Maggis
  Länge sedan jag var här och så ROLIGT att du äntligen fått en ny njure. nu håller jag alla tummar för att du ska läka bra också!

  Jo, fåglar har en kloak, det är en liten ”påse” där kiss o bajs samlas och blandas. Sen när den är full så klämmer de ut allt på en gång.

  Största kramen!
  Katrin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s