Ett andligt hundbesök

Igår var vi och tog nytt prov och jag väntade oroligt hela dagen på ifall de skulle ringa och be om ännu ett prov till idag. Men ingen ringde och det var så skönt. Idag var vi till Huddinge och träffade läkaren på mottagningen och de var nöjda med mina prover, en skrining test ska de göra för att se hur njuren jobbar, jag kommer få en isotop inskickad i en ven, sen ser de hur det ämnet tar sig genom njuren efter en stund. Efter den testen ser de hur njuren jobbar, jag blev så lättad och glad att jag inte behövde göra en biopsi. Med lite tur kanske det hela håller i sig.

Igår var jag trött mest hela dagen, men såg ju hur solen strålade ute och tänkte att ut ska jag en stund. Tog stavarna och tog mig väldigt långsamt ut och runt efter strandpromenaden, det var ljuvligt men guuud så trött jag kände mig, fick sätta mig på alla soffor som kom i min väg och som om inte det räckte så började min skitmage att göra sig påmind. Snacka om att tvingas gå snabbare än kroppen orkade för att hinna hem på toa.

Sen mina vänner fick jag sitta där på toa med ett sånt där anfall som jag även lyckades få ihop förra veckan. Timmarna gick och jag kom inte långt, illamående och så nr 2 som aldrig tog slut. Jag är så irriterad på magen som hindrar mig så mycket i mitt strävande efter att bygga lite kondition. Pratade med min läkare idag som tog upp att tabletterna inte är snälla varken mot det ena eller andra och så har jag ju fibron som ger problem med magen. Blir det som förra veckan nu så får jag totalstopp i många dagar.

Nog med skitsnack för denna helg.

Maken håller på och tömmer husbilen, många dynor, matta och madrasser som ska in i stora plastsäckar och stoppas undan i källaren under vintern. Imorgon ska han åka med sonen till ett lopp som heter Tjurruset vilket lär vara en skitig timmes lopp. Jag tycker att det är bra att han tränar och gör lite annat än ”bara” vara hemma med Tim pappaledig som han är hela hösten.

Tim på besök förra veckan, Watson vill leka

Tim på besök förra veckan, Watson vill leka

Jag har tänkt mycket på Watson sedan jag låg på sjukhuset. Jag sa till maken igår att när man är så där dålig så längtar man inte efter andra på det där normala viset. Men Watsons foto tittade jag ständigt på och jag längtade så mycket efter honom att just den tanken har besökt mig många gånger sedan jag kom hem. Watson var ju väldigt dämpad under min sista tid hemma med dialysen, jag såg att han drog sig undan och tog inte kontakt så där som vi är vana vid. När han var hos hundvakten under min tid på sjukhuset så blev det ju långa dagar för honom att vara borta då maken ofta åkte direkt till mig på sjukhuset efter jobbet och hämtade honom sent på kvällen när han kom hem.

Watson åt inte så bra sa våra kära hundvakter och jag oroade mig och såg ju faktiskt Watson som ”helt levande” på besök en av de där första nätterna när jag mådde så dåligt. Han stod plötsligt där i rummet och såg på mig och jag blev så rörd av besöket. Jag kände att vi hade kontakt under hela tiden på sjukhuset, om jag grät över något annat än min egen vissenhet så var det efter Watson.

När jag väl kom hem så började han äta igen och plötsligt var det som om han vaknade till liv och tog kontakt med oss mest hela tiden. Han har aldrig varit så kelig som han är nu, tar ständigt kontakt är glad och busig. Vi har fått tillbaka vår älskade hund och det gör mig så varm i hjärtat. Mina tankar om det hela är att han kände att min kropp ”höll på att lägga av” djur känner sånt och drar sig själva undan när de är sjuka. Tror att han var väldigt deprimerad helt enkelt, jag har alltid funnits här hemma med honom, jag tror att jag har varit borta totalt 2 veckor från honom på åtta år. Så visst kan hundar vara ledsna och deprimerade precis som vi. Han trodde nog att jag var död … borta i nästan två veckor.

Igår var maken till veterinären som tog bort stygnen på Watson, har jag sagt att han fick en vårta på undre ögonlocket som jag trodde var en vagel först. Men det var det inte så det blev till att skära bort den och då passade vi på och ta ännu en vårta som satt på ryggen. På kvällen var han bokad till tjejen som trimmar och duschar honom. Så nu är han snaggad och luktar gott, jag tycker alltid han ser ut som en liten bebis när han är nytrimmad. När han kommer hem så springer han som ett ärevarv som för att visa upp sig, han tycker att han är tjusig då och jag håller ju med.

Nu börjar det lukta från potatisgratängen, vi ska ha lammkorv till och så sallad och lite rårivet. Helgen blir lugn så klart, jag ska göra lite gratänger då jag har köpt blomkål och rätt mycket morötter, tänkte stoppa in i frysen kan vara bra att ha vid senare tillfälle.

Önskar er alla en skön helg.

7 reaktioner på ”Ett andligt hundbesök

 1. imse skriver:

  Ja, nog känner hundar på sig hur man mår. De har nog ett sjätte sinne.

  Vad kul att du börjar komma igen, även om det går långsamt. Du är på väg åt rätt håll nu, gumman.

  Kram

 2. Smörbollen skriver:

  Oj, vad rörd jag blev av att läsa om Watson, har en liten tår i ögat här. Ja, nog tror jag djur har förmågor och ser och känner av mer än vi människor gör.

  Tråkigt att din mage inte vill vara riktigt sams med dig, men skönt att läkarna var nöjda med dina prover.

  Ha en skön helg! Kram!

 3. Vb skriver:

  Satt redan med tårar i ögonen efter att ha läst dotterns utvecklinssamtal på webben, hon är bara så duktig och ambitiös;
  Nu svämmar det över rejält, ja du vet hur jag känner med djuren och dig också för den delen, kan se honom i ärevarvet.Så typiskt för terriers som har en självkänsla vi har mycket att lära av.

  Ha go, god helg!

  🙂

 4. turez skriver:

  Ni har ju haft vovven så länge. Han är ju en i gänget. Han känner som alla andra, oro, över allt som varit. Tur att han har återhämtat sig. han gör det nog i samma takt som du 🙂 Vad stor Tim har blivit 🙂 Härligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s