Operation igen

Efter ett bra besök hos läkaren på njurmottagningen fick jag minska en ½ kortisontablett och det är ju helt rätt väg för mig. Allt var bra enligt alla provtagningar och jag känner att jag har klarat ännu en vecka. Blev som vanligt väldigt trött när vi kom hem, la mig i soffan och sov flera timmar.

Jag kommer om så där en månad få min dialysslang bortopererad och det är inget jag längtar till. Har känt mig rädd inför det ingreppet, tröstat mig själv med att de nog bara går in i själva slanghålet vidgar det lite och drar ut slangen, men där lurade jag mig själv. De ska skära upp den lodrätta tidigare uppskurna rakan och gå in där för att ta bort två kuffar som ligger där inunder skinnet för att inte slangen ska dras ut av sig själv. 

Jag blir inte sövd men de kommer att ge mig redigt så att jag är helt borta, han tyckte nog synd om mig läkaren. Jag har haft läkande sår i buken sedan efter midsommar och att börja om med att vara nysydd och ha svårt att få sig själv ur sängen känns inte ett dugg lockande. De ska göra det så att jag är något så när ok till jul och det tackar jag för. Jag berättade för läkaren att jag inte fick nya njuren före midsommar utan fick operera in den här slangen och börja med dialys för att det inte fanns pengar/plats/lust att ta ansvar för mig som patient. Så jag ska nu gå igenom ännu en operation helt i onödan bara för att landstinget inte gör sitt jobb. Jag är så förbannad på de där kärringarna och gubbarna i landstinget och kan inte ens skriva vad jag skulle vilja göra med idioterna, för det är de allihop. ”Nu har de sparat pengar” på mig genom att operera mig två gånger … hur den ekvationen går ihop kan nog bara idioterna på landstinget hitta på en historia om.

Ikväll ska maken bort på middag och jag passar på att äta krabba med hovmästarsås och rostat bröd. Det var ju flera veckor sedan vi hade skaldjursfrossa, så jag passar på för mig själv.

Tänk att mina tre novemberkaktusar är fulla av knoppar, de har stått ute hela sommaren och halva hösten och så fort de kom in så kom knopparna vilket gör mig så lycklig.

Nu är det så fint här hemma med alla nystrykna gardiner och rena fönster, inte strök jag en enda gardin utan maken stod i som värsta strykarer och det är jag glad för.

14 reaktioner på ”Operation igen

 1. Stan skriver:

  jag läste på Helena Palenas blogg att du var orolig för att få influensan om du inte vaccinerade dig. Jag är mycket skeptisk mot vaccinet men vill tipsa om kolloidalt silver om du inte provat det, har själv inte använt det så länge så jag kan inte säga om det hjälper men många säger att det gör det (det kostade 299 kr för en liter men man behöver bara ta mkt lite).
  http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm
  http://standelion.webs.com/info/zoberg.htm
  http://www.ion-silver.com/silver.htm
  Dessutom lär D-vitamin vara bra för att undvika smitta.
  http://www.vitamera.se/artikel-fragor-och-svar-om-svininfluensan-p69.html

 2. livsglimtar skriver:

  Hej Stan vill tacka dig för att du hörde av dig med tips. Men det är så att jag fick en ny njure i slutet av augusti så jag får inte ta något hälsokostaktigt för att inte integrera på fel vis med den medicin som ser till att njuren stannar kvar i min kropp.
  När man får ett organ så får man immun sänkande tabletter som gör att jag känner mig orolig på ett nytt vis för att få influensan. Men jag håller mig isolerad för det mesta för att inte bli smittad nu när jag är känsligare än normalt.

 3. imse skriver:

  Det är ju ofta ett väldigt kortsiktigt tänk inom vården. Och dessvärre kostar det mer pengar på lång sikt. Men man tänker alltid enbart på innevarande budgetår. Tycker dock att landstingspolitikerna kunde tänka lite längre.

  Kram på dig du kämpe!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s