Näää ingen förträngning här inte

Igår var dagen riktigt jobbig och jag sov eller vilade mest, idag vaknade jag till en piggare dag då jag har plockat lite i lägenheten, men kände rätt snabbt att jag inte är så stark och fick slå av på takten, jag skakar och darrar invärtes så det inte är klokt. Sonen och marsipangrisen tittade över en liten stund och det var ganska skönt att de inte blev kvar så länge idag.

Naturligtvis ringde en njurläkare idag efter att ha tittat på isotopröntgen jag gjorde häromdagen, hon tyckte sig ha sett en förträngning mellan mitt eget urinrör och där det är fastsytt med min donators urinrör, vilket i så fall gör att det blir en förträngning för urinen att ta sig sista vägen ut. Proverna var bra, men nu måste jag få en remiss till röntgen igen och göra en ultraljudsröntgen för att se om urinet flödar av som det ska. Om inte? Då kommer de att öppna mig antar jag och töja ut förträngningen … suck och suck igen. Hoppas de då kan ta bort PD-slangen på en gång ifall jag nu ska sövas och bökas med igen. Fan rent ut sagt, jag kommer att vara på väg att läkas i det där området sedan efter midsommar. Jag är riktigt psyktrött på att ha ont i den delen av kroppen.

I förrgår satt jag här och läste bloggar på kvällen när jag plötsligt känner rökdoft. Jag fort runt här hemma i min jakt efter det som luktade bränt,  inget hittade jag men köket och hallen var lätt dimmiga. Jag öppnade ytterdörren och där var det rena dimman i Lytsen. Granntanten, idioten hade bränt något riktigt ordentligt hemma och sen öppnat sin ytterdörr för att vädra ut skiten. Så hela porten stank  jag smällde direkt igen hennes dörr då jag blev så förbannad över att man kan vara så korkad att man vädrar ut brandrök i trapphuset. Nog öppnade hon dörren igen skitkärringen, sen kom nästan alla i porten och ringde på vår dörr och undrade. Tanten själv är ju närmaste döv så hon hör ju inte när man ringer på dörren och alla fattade att det var från vår våning högs upp, det blev ju rökigare ju längre upp de kom.

Så någon ringde brandkåren vilket var helt rätt så rökigt som det var, man vet ju aldrig. Så de kom och ringde och ringde på kärringens dörr, jag sa till maken gå ut och säg till dem att hon inte hör vilket han gjorde och då bankade de hårt på dörren tills hon kom och öppnade. Det var skönt att de gick in och kollade det hela.

Alla kan vi bränna vid något, men alla borde ju fatta att trapphuset inte är det ställe man vädrar ut rök på. Vi har ju fönster på två sidor av lägenheterna så det går ju faktiskt att få korsdrag.

Vi är rätt oroliga i huset över alla väldigt gamla personer som sitter i  stora femmor och virrar runt i sina liv. De kan oftast inte ta hand om varken sig själva eller sitt boende, så det känns inte bra att vi inte har vettigt boende till alla äldre som faktiskt behöver det.

Varför la de ner alla ålderdomshem, det har jag undrat många gånger, jobbade själv på ett en period i mitt liv så jag vet att det var en ypperlig form av boende på äldre dar. Våra politiker slår bara sönder all fungerande vård som finns, undrar varför de aldrig själva slås av att de rent personligen kan behöva både hjälp och speciellt boende när de blir äldre. Hoppas de som försämrar och inte bryr sig nu får sämsta tänkbara vård när det blir deras tur, så de får smaka sin egen medicin. Men de har väl egen gräddfil som vanligt och säkert sett till att löner och pensioner är vida överskridande den vi vanliga får dras med.

Så jag som skrev att det inte händer något här hemma fick lite drama på kvällskvisten.

6 reaktioner till “Näää ingen förträngning här inte

 1. Äsch, vad tråkigt att höra att det verkar ha blivit bekymmer. Förstår att du blir trött både psykiskt och fysiskt, stackare. Ingen är ju en supermänniska och orkar hur mycket som helst… Skickar dig i alla fall varma tankar och kramar!

 2. När vi bodde i lägenhet fanns där ett par äldre damer som alltid vädrade via trapphuset när de lagade mat! De tyckte det var för kallt att öppna sina fönster med den påföljd att det konstant luktade matos i trappan! Oftast stekte de stekar och ann at som tog tid och då stod dörren öppen hur länge som hels…

  Hoppas det är falskt alarm med din förträngning. Samtidigt är det ändå bra att de har koll på dig!

  Kram!

 3. jag tycktes mig höra något om en liknande situation i nått program på SVT igår. Som handlade om äldre människor och just eldsvådor och om de inte ska bo i äldreboende än i villor eller lägenheter. Om jag inte missminner mig så var det så att tanten hade en villa, men den började brinna och hon sattes i en lägenhet istället. Och frågan var om det var så säkert för hennes säkerhet. Men hennes son skulle installera brandvanare så tanten själv ansåg inte att det var nödvändigt att bo på ett äldreboende. Hon lär ju ändå få stå i kö för att komma dit, å hemtjänsten.. De kommer ju till henne…

 4. Godkväller!!
  Hade just lagt mig, då jag kom på att jag ju kan fråga dig om hur du gjort eller tänker göra med svininfluensavaccinering. Har dina läkare rekomenderat dig att vaccinera dig. Vi tillhör ju riskgruppen. Hat aldrig känt mig så osäker inför ett beslut som detta. Nu önskar jag dig en skön god natt, om du inte redan sover. I så fall blir det god morgon

  1. Jag läste att man inte ska vaccineras under de tre första månaderna efter transplantation och frågade min läkare om det förra gången jag var där. Då sa hon att hon skulle höra efter med överläkaren hur de ska göra med mig. Jag har aldrig haft influensan eller tagit sprutor mot den, verkar som om vi i familjen + min mamma är immuna mot de äldre sorternas influensa. Jag känner mig väldigt ambivalent jag också … ska tala om vad läkaren säger ska dit imorgon igen och får väl höra då vad de beslutar för min del.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s