Vaccinskandalen

spruta_1205380446_13067563Läser i tidningen att vaccinet har tagit slut? Tycker det är så märkligt för det var ju leverans klart för väldigt länge sedan och jag undrar varför journalisterna aldrig frågar vart det har tagit vägen och varför det är slut. Varför fungerar inte leveranserna eller finns det helt enkelt inget färdigt vaccin utan de har bara låtit oss tro det?

Allt ska se tjusigt ut på ytan sen fungerar inte ett dugg? Landstinget är ju min favorit att hacka på så varför tro att de skulle kunna ordna en sån här stor sak när det finns så mycket annat de misslyckas med.

Men mest undrar jag var vaccinet är?

Någon som vet?

7 reaktioner på ”Vaccinskandalen

 1. -Nena- skriver:

  Ja man kan verkligen fråga sig vart det tagit vägen.
  Hade de inte även tagit hem så man kunde få dubbla doser och då borde det ju räcka till en i alla fall…

  ((Kram))

 2. Helena Palena skriver:

  Svaret är att det hela är ett hasverk. Fågelflunsan kom inte så man beställde svinvaccinet redan i november 2007. Två doser till varje svensk. Finns det något som funkar i Sverige egentligen? Har vi inte får många myndigheter? Skulle tro det.
  Det tar tre månader att uppbåda ett försvar efter vaccineringen. Och då är vi inne på nästa år. Ska vi vaccinera oss igen då mot nästa flunsa undrar vän av ordning.
  P.S. Det var verkligen länge sedan jag kokade pölsa. Nu måste det bli ordning på torpet. D.S.

 3. livsglimtar skriver:

  Ja, fram för mer pölsakok!
  Det som skrämmer mig mest är att stat/kommun och landsting försöker visa en yta som om allt funkar när det sällan gör det. Tänker på alla större händelser överlag där staten/polisen och myndigheter ständigt misslyckas och sen detta käbbel och mörkningar av saker efteråt Men kanske är det inte så konstigt när folk sätts på plats på grund av partifärg inte på grund av kunskaper i tex inköp. Inte konstigt att polisen nya komradio bara är skit.
  Sen undrar jag hur vaccinet kan vara slut? Vi har ju köpt två doser per person och det datum de först sa försenades ju hela tiden och när det äntligen kom så visar det sig att vaccinföretaget inte har gjort den mängd som de säkert redan har fått betalt för. Det slog mig att de kanske helt enkelt skickade en del av våra doser till något annat land så tjänar de mer pengar på tillfället. Så fattar jag inte varför myndigheter inte går in och tar reda på varför vi inte får den mängd vaccin vi har köpt. Säkert den berömda svenska flatheten. Tänk om Italienarna eller andra med lite mer klös i humöret blivit lurade på samma sak, inte tror jag att de skulle sitt still i båten och tiga. Sen fattar jag inte varför journalisterna som annars är så pigga på att gläfsa och sprida rädsla i landet om allt inte tar reda på mer och skriver vad det handlar om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s