Lite ditt och datt

butterflyNatten vår sååå lång, kunde inte somna som folk och då blir ju morgonen så seg för då sover man minsann som en stock. Måste ju upp och ta mina tabletter, åt lite frukost och somnade om i soffan, inte blir det här en dag som jag har önskat mig.

Efter Watsons långa promenad med husse och vår dotter så åkte han in i duschen, han är skitigare än ungarna var som små när man hade galonkläder på dem för vädret var extra skitigt och blött.

Så idag blir det en lugn dag, vi gjorde det mesta igår var både till läkaren och handlade på vägen hem. Maken frågade läkaren hur pass känslig jag var med mitt sänkta immunförsvar och läkaren sa då att det var ok att leva som vanligt inte isolera sig fast tänka sig noga för när folk är förkylda. Som vanligt då med andra ord och jag som har varit så försiktig till och med haft munskydd i affären, har ju inte varit i så många. Men jag ska nog ändå hålla mig i skinnet ett tag till, dels så har inte vaccinet verkat förren i slutet av nästa vecka och då ska jag ju få ännu en dos för att det ska ta ordentligt.

Läkaren sa också att många upplever att de inte får förkylningar på samma sätt när de har fått ett organ, blir liksom inte lika förkylda om de ens blir det. Jag har ju inte själv varit förkyld på väldigt många år, har haft halsont och trott att nu är det på gång men så blev det inget mer. Ska bli intressant att se hur den biten blir för mig.

Jag inser ju ändå att åka buss och trängas i julhandeln inte är så bra för mig, andra blir ju smittade nu av allt möjligt så jag får nog ta ansvar för mig själv och vänta lite till.

Ännu en dag utan början och slut … november är sig likt och jag kan inte fatta varför det måste vara så här varje år? Maken förklarar väder för mig, men jag vill inte alls lyssna på det, ro hit med solen på en gång.

Igår bakade jag ännu en dubbel sockerkaksbotten i långpannan, öste över med äppelklyftor och kletade ihop smör, socker, kokos och rivet citronskal som jag klickade ut över äpplena. Det blev så himmelskt gott med citronsmaken som gjorde att det inte blev sötsliskigt. Dottern glufsade i sig och fick med hem till fästmannen och kvällens kaffe. Idag fick jag höra att han hade mumsat i sig och hälsade att det var sååå gott. Lite kul när man gör något påhittat.

Idag blir det inte mycket kreativt gjort … ska koka högrev och har ännu inte bestämt om det blir gryta, pepparrotskött eller kalops, det sista är aldrig fel med rödbetor till.

7 reaktioner på ”Lite ditt och datt

 1. Smörbollen skriver:

  Hej,
  Det vattnas ordentligt i munnen av att läsa ditt inlägg, äppelkaka och allt, va? Både maken och jag är dock allergiska mot äpplen och jag har gluten, så det blir ingen äppelkaka här. Men jag bliir ju så sugen, minns hur gott det var på den tiden då jag fortfarande kunde äta sånt, mmmm!

  Du gör nog klokt i att hålla dig i skinnet lite grann i dessa förkylnings- och influensatider.

  Ha en skön kväll! Kram!

 2. livsglimtar skriver:

  Men du skulle kunna göra samma sak med päron istället för äpplen, det tror jag blir ok.
  Klart att jag ska tänka mig för inte blanda mig i för stora skaror av folk.
  Det har man ju ingen lust med som frisk heller ..
  Kram

 3. cattis skriver:

  Känner igen det där med skitiga hundar. Ungarna tog våra på en låång härlig promenad i skogen och ner till havsviken där schäfervalpen fick för sig att bada.
  De blev duschade och fina men då jag kom hem hade de lagt sig och vilat upp sig i min säng som var, tja, aningen fuktig…

  Den där kakan lät så god så det började kurra i magen här 🙂

  skönt att se att du verkar vara på gång igen. Håller tummarna för att du kommer att hålla dig friskare än någonsin framöver

  kram
  Cattis

 4. imse skriver:

  Ja, var försiktig såhär i förkylningstider.
  Den där kakan lät ju förskräckligt god. Ska ha matfrämmande nästa söndag och funderar på kalops. Din kaka kan nog sitta fint till kaffet.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s