Lite kalas och provtagning

GADPPJCAZ7YQ73CAMXFE77CA83ITQ6CABPSWQXCAHS17U3CA2GXYPGCASX6LOXCAK2P3V2CA73D1BZCA70WHAKCAYWY1K2CAMJS5RUCAIZFCR8CAFYOJ3ECAA3LDQHCAJYWASOCA32N29BCARZ206YHej o hå så snabbt helgen går, fast maken har ledigt på fredagarna så rinner dagarna bort. Igår var vi hem till min mamma som fyllde år och åt en god middag, tårtan till kaffet kunde jag nog föräta mig på. Det är så mysigt att träffa sina släktingar det var så länge sedan jag orkade vara med på en träff, det är en pratglad skara som har nära till skratt och sånt sällskap passar mig. Jag var härligt pigg hela kvällen och så fick jag sitta bredvid marsipangrisen som är så pussgo att det inte är klokt.

Igår var första gången jag fixade håret och sminkade mig lite på jag vet inte när, mamma har jag inte besökt sedan i somras det är underbart att känna sig mer och mer delaktig i normalt liv.

Sonen och lilla grisen kommer antagligen hit på eftermiddagen.

Nu har jag varit iväg och tagit prov igen och tro ni inte jag får samma kvinna som inte kan sticka utan att det gör ont både när hon sticker och sen värker i venen i timmar när jag väl kommer hem. Men nu tänkte jag stå upp för mig själv och säga ifrån vilket jag ofta inte gör i dessa sammanhang fast jag annars minsann inte är mållös. Jag sa som det var till henne att jag har haft problem med just hennes stickande två gånger i rad. Frågade som Imse sa om hon kunde använda butterfly och det var hon så villig att göra. Denna gång stack hon så fint så jag har då inget att klaga på ska nog se till att de använder den där butterfly varje gång när man nu tar prov så ofta.

Läkarbesöket i fredags var en enkel  match alla prov var bra, man märker att det är en gammal ringräv till klinikchef som har gått igenom min journal, jag menar de andra läkarna är yngre och med ambitiösa, går igenom med mig på ett annat vis. Jag gillar verkligen klinikchefen det var han som godkände mig för att få ta emot en njure, de yngre läkarna har man en helt annat kontakt med som jag verkligen gillar. Känner mig lite mer delaktig i de beslut som tas av dem. De får högsta betyg för närvaro, det är högt rankat på min betygslista för läkare.

Så börjar ännu en regnig och grå november vecka och jag hoppas att det kommer lite solsken någon dag, det är inte så där jättekul att gå ut och gå när regnet öser ner. Jag får nog sätta mig på motionscykeln idag om det ska bli någon motion.

4 kommentarer på “Lite kalas och provtagning

  1. Vad härligt att läsa att du gör små framsteg, som kalaset hos din mamma och att du orkade göra dig lite fin. Det är på tiden att du får uppleva det igen. 🙂 Bra att du sa ifrån på provtagningen och att hon var samarbetsvillig. Ja du, här har det också regnat, väldigt trist och grått ute. Har ett sådant behov av sol just nu att jag sitter och tittar på gamla sommarbilder och försöker suga åt mig solstrålarna genom fotona. 🙂
    Ha en bra dag idag! Kram!

  2. Hurra för dig, att du ställde upp på din sida. För ingen vet ju hur det känns om man inget säger.
    Visst är det en helt makalös känsla att vara ”delaktig” i storlivet igen..att mer och mer få uttala ordet JA igen,då man känner att orken ökar och få göra sig fin.
    Nu har jag tänkt om angående vaccineringen mot svininfluensan. Nästa vecka blir det av. Skulle kännas tufft för man och barn om det skulle bli just de som smittade mig och jag blev rejält sjuk.
    Önskar dig en fin dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s