Blir av med dialysslangen

Dags igen

Fick kallelse idag till att operera bort slangen till dialys som sitter på min mage. Tänkte inte så mycket först utan utgick ifrån att det var om några veckor, sen tittade jag i almanackan och fick fnatt, det är ju nu på måndag kl 12.30 med hemgång på eftermiddagen.

De garderar sig med att säga att annat kan komma emellan och jag tycker att det är skitdåligt. Har man en planerad operation så har man, det som blir akut får väl akutpersonal ta hand om. Ähh, sånt där tycker jag är dålig service, hörde av en vän att hon blev sittandes och vänta på att få operera in sin dialysslang på grund av något akut, sen erbjöds hon till slut en operation med lokalbedövning på någon slags ”lättoperationsavdelning” eller åka hem och komma tillbaka dagen därpå. Jag tycker det är skitdåligt när de gör så där, vad är det för mening att planera in operationer om man ändå räknar med att akut ska gå emellan?

Kan man ju tycka att det är klart att akut ska gå före, men det vore ju mer självklart att tycka att de ska har resurser och ordning på det hela. Planerat är just planerat och akut är akut två helt olika saker som kräver två olika team för att ta hand om det hela. Varför finner vi oss i så mycket konstigheter när det gäller sjukhus rutiner och annat? Jag har hört att remisser som kommer in oftast hamnar längst bak och vill man någonsin få sitt sjuka åtgärdat så får man ringa.

Nu har jag haft sagolik tur med Huddinge än så länge och jag tycker det verkar som om de har bra rutiner och fullföljer väldigt fint det de har ansvar för. Jag har aldrig känt att Danderyd tar något helhetsansvar inte inom njurvården i alla fall. Njurläkarna på Huddinge erbjuder både remiss och hjälp med att bränna den där extraleden jag har i hjärtat om jag inte vill gå någon annan stans och när jag hade problem med spottkörteln så sa läkaren direkt att jag kunde få remiss via honom eller om jag ville gå någon annanstans så var det också ok. Just det här att de erbjuder sig … fantastiskt. Njurläkarna på Danderyd hänvisade allt, jag säger allt till min husläkare. Där var jag bara två vandrande njurar som det togs prov på då och då. Men måste skriva att syrrorna på Danderyd är jättebra, inget skit på dem.

Jaha så nu är det måndag som gäller, det ska bli skönt att få det gjort samtidigt som jag såg på nyheterna om den där superbakterien som inte går att göra något åt, den ökar hela tiden. Vem vill bli opererad när man hör sånt?

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en bit äppelkaka, ta fram min bok och läsa i lugn och ro.

5 reaktioner på ”Blir av med dialysslangen

 1. turez skriver:

  Usch ja. När man granskar systemet så märker man flera fel. Jag tycker det är ruttet att patienter kan hunsas hit och dit utan att sjukhuset verkligen tar ansvar för individen..
  Hoppas allt går bra tillslut ändå. Må turen vara med dig!

 2. Bettan skriver:

  Vad skönt att du blir av med slangen, samtidigt kan man säga, kort varsel = kort oro. Jag har slutat att förvåna mig över sjukvården, känns bara som om dom vill bli av med en och få en bock i statistiken. Dock måste jag säga att Huddinge står högt i kurs för mig. Jag har haft rätt mycket med Hs att göra och har inte mycket att klaga på.

  Kram och lycka till på måndag

 3. Danne skriver:

  Skönt när det e över sen, då e det fixat.

  Klart man blir besviken om det kommer akutfall och man inte får sin operation. Synd att det satsas för lite på vård.

 4. Znogge skriver:

  Som sagt, lika bra att ha det avklarat! Sedan förstår jag att de måste gardera sig. Trots allt måste det akuta gå före. Även om det är två olika enheter så rör sig personalen mellan dem. Vissa i alla fall… Men jag håller en tumme för att allt går planenligt på månag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s