Suger sig fast i bukhinnan eller annat

Tonfisk så vacker

Idag visade nyheterna från julmarknaden i Gamla stan, både jag och maken fnissade för där i ett stånd köpte vi sockervadd en gång av en full tomte med röda mössan på sne och fullt av barn som ville handla sockervadd. De ungar som stod där hoppas jag inte har det så hemma på julen. Finns så mycket sorgligt för barn att växa upp med.

Jag har nu tvättat mig i ett bakteriedödande medel som jag har fått order att använda två gånger före operationen imorgon.

Bullarna som jag bakade i fredags blev väldigt goda, mycket bättre än de vanliga som bakas utan fördeg. Så nu har jag ett lass bullar i frysen som trängs med äppelkakan och cocosäppelkakan, bra om jag nu blir lite trött igen och inte orkar så mycket de första dagarna.

Egentligen borde jag inte alls äta sånt utan gå igång med lågkalorikost, men det finns inte en gnutta ork till att ta tag i min nu svullna buk från för många kalorier och den dagliga kortisondosen. Just nu när jag äntligen börjar komma igång med promenader ska jag bli sydd i igen och få svårighet att röra mig. Usch, jag längtar tills jag bara kan gå emot läkande och slippa bli skuren i, det är tredje gången jag opereras i samma område sedan den 26 juni.

Det gör rätt ofta ont att ha en dialysslang i magen utan dialysvätska, den liksom suger sig fast i bukhinnor och inre organ och det gör väldigt ont på lite olika vis beroende på var den behagar suga sig fast. I långa stunder samma molande som mensvärk, eller smärta som vid bäckenbottenuppluckring som jag hade som gravid, och andra gånger smärtsam värk i själva underlivet eller rent av kraftiga hugg inne i magen. Ja, det finns många sorters smärta att få ta del av, men imorgon hoppas jag att inget kommer in akut så jag får åka hem utan att de har tagit ut slangen.

Kram på er alla ….

 

 

3 kommentarer på “Suger sig fast i bukhinnan eller annat

  1. Glöm inte fira att du blivit av med slangen, att kroppen äntligen är helt fri från intrång. Grattis!! Är glad för din skull.

    Min upplevelse av att få bort dialyskatetern var helt ok. Jag blev lokalbedövad men fick lugnande och filtar på mig så jag inte frös. Det kändes lite som man är hos tandläkaren,jag kände att man höll på med något men kände ingen smärta och det gick ganska snabbt och lätt,kuffen hade växt fast lite bara…Det kommer att gå bra och man vinner bara på det,man blir av med slangen…..Hurra!!
    Lycka till:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s