Lite dagen efter

I Florida har de härliga långa träbryggor man kan promenera på efter havetHar sovit tungt inatt, väcktes av maken då vi skulle åka på en provtagning tidigt imorse.

Idag gör det lite mer ont i såret, men det är verkligen inget att prata om jämfört med ärret efter inlägget av njuren.

Idag har jag letat upp min gamla blogroll lista, men jag lyckas inte få den synlig i bloggen, tycker det är svårt att förstå hur man gör saker här inne. Om någon vet hur man går till väga så har jag inget emot att få tips.

Ute regnar det tunga droppar idag och jag känner mig lite så där dagen efter, har inte gjort mer än bakat ett matbröd och det brödet vet jag inte hur det kommer bli. Jag glömde bort det helt enkelt och det jäste över kanten på baktråget, jag bara petade ner det lite och ställde in det i ugnen. Skulle nog ha knådat om det och låtit det hela jäsa upp normalt igen.

Igår när jag kom till dagkirurgen blev jag inskriven och omhändertagen av Thomas, helt fantastisk kille med stort skratt som han ofta bjöd på. Han var den som tog hand om mig i början och slutet på ”resan”. Kunde inte ha bättre ciceron, alla andra som kom och hälsade var lika trevliga och empatiska.

Jag måste än en gång få ge själva andan personalen på Huddinge har en eloge. Nu har jag varit runt på så många olika ställen att jag vågar påstå att det inte är tillfälligt. Antar att de har högt i tak för sin personal och bryr sig, kanske ger de rätt lösa tyglar som gör att folk känner att de får möjlighet att bre ut sig lite och ta tag i saker på ett mer personligt vis. Allt gick snabbt och jag rullades in och personalen pysslade med allt som skulle till runt det hela. Fick allt jag bett om när det gäller lugnade och smärtstillande, Thomas satte tidigare in katetern i handen helt smärtfritt och idag syns bara en prick.

Jag var vaken hela tiden … tror jag? På slutet kom syster Lennart och var kanon trevlig, vi småpratade under tiden jag drack kaffet, äppeldryck och åt smörgåsar som Thomas ordnade åt mig, första maten/drycken på dagen klockan 14.20. Maken väntade att få se mig stappla ut blek och risig men han fick hem en pigg kärring. Idag går jag och känner efter, all smärta jag har haft från slangen är ju borta så det är lättare att lokalisera var smärtor kommer ifrån. Jag har ju hugg som kommer ifrån området med den nya njure och det lär jag få ha ett bra tag till, är nervändar som läker. Sen har jag nu lite smärta från gårdagens operation, men den sitter ju där den sitter inte som slangen som for omkring bäst den ville där inne i min buk och ställde till besvär.

Idag ringde Thomas från kirurgen för att höra hur jag mår … bara en sån sak va? Häftig uppföljning tycker jag som är så nöjd.

Bilden är från Florida, där har de jättefina träbryggor som följer efter havet, helt perfekt att promenera på.

Nu ringde dottern från Indien, det är spännande att höra vad hon upplever, snacka om kontrasternas värld. Hon bor på lyxhotell och på baksidan bor en familj i ett ruckel med plast på taket, dammigt och jäkligt.

 

6 kommentarer på “Lite dagen efter

 1. Jo, alla förändringar som kommer på wordpress kräver tålamod för att lära sig. Jag har inte orkat ta itu med alla förbättringar utan harvar på i mina gamla spår. Gäller nog att hitta ork och inspiration till nya inlägg innan jag lägger tid på själva programmet…

  Det där med att bo på lyxhotell och se missären från balkongen är förfärlig… så har det ofta varit på de resor jag har gjort. I Kambodja satt jag och min man på en terrass och åt mat medan jag såg en familj bo under ett förfallet träd på andra sidan gatan. – Inte så upplyftande, snarare ögonöppnande. Världen är orättvis.

 2. Vad skönt att det gick bra och att du träffade så trevlig personal. Annars klagar ju folk mest på oss vårdpersonal, så det är kul att höra något positivt.

  Kram

 3. Du har nog verkligen fått känna att du lever med all smärta du haft med njurbyte å hej å hå…
  Och den trevliga personalen gör det ju mycket bättre..

  Det är sorgligt att det kan vara så… Att på ena sidan staketet är det liv i lyx å på andra så kämpar dom för sin överlevnad… Hemskt.

 4. Här byter du tema för varje gång. Bra gjort! Jag vågar knappt. Tänker att allt ska försvinna men det gör det ju inte. Det går framåt med njurbytet. Nu när slangen är borta går det nog fortare med återhämtningen skulle jag tro. Vilken resa du har gjort. Mycket bra gjort och nu kan det bara bli bättre! Eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s