Pölsaklubben slår till

Pölsaklubben har fått ett ryck

Började morgonen 07.30 på Karolinska med provtagning sen hem och äta lite för att hamna i soffan sovandes i flera timmar. Jag har inte sovit ett dugg på dagtid efter operationen, så det var som luften gick ur mig idag. Men så fort jag klev upp ur soffan så satte jag igång med att koka pölsa.

Det är kul och lätt att koka pölsa, just det här att veta vad som är i är inte så dumt. Jag har skaffat mig flera äldre kokböcker, det gör det mycket mer spännande för man kan ha olika saker i sin pölsa och jag prövar mig fram varje gång. Denna gång hade jag bara fläsklägg i som kött och det kändes inte så där jättekul med tanke på det som grisbönderna producerar på allt för många gårdar.

Jag blir både förbannad och besviken över hur bönder behandlar sina djur, man inbillar sig att vi är ett upplyst land och med det ska även empati och känsla för det som lever stå på en lite högre nivå. Men det visar sig mest hela tiden att just känsla för det som lever börjar bli en bristvara inte bara inom djurnäringen. Min dotter som är i Indien nu pratar om svårigheten att se alla skabbiga och sjuka hundar på gatorna, hon vill ta hand om dem alla, bota och mata. Det är väl så vi friska rätt fostrade människor reagerar när djur/barn/gamla/sjuka som inte kan föra sin egen talan blir överkörda och negligerade av samhällets innevånare.

Alla de som är betalda för att göra ett jobb men inte sköter sin sak, jag kokar inombords av att se och höra om djur av alla raser som dött av svält i stora bondgårdar, står i träck upp till magen, hungriga halvdöda, döda. Va fan är det för fel på bönderna? För nog är det deras skyldighet i första hand att ta hand om sina djur, sen kan man undra varför regeringen bantade ner djurskyddet till ingenting. Man flyttade inspektörerna från kommun ansvar till något statligt skit som inte gjorde sitt och dessutom togs det bort mängder av inspektörer vilka redan var för få och haltade i kommunal regi.

Grr det var dagen ilske inlägg ….

Imorgon ska jag till Huddinge och träffa läkaren, få min andra vaccinspruta och det känns ju verkligen inte bra efter att ha informerats om att en man har dött av sprutan. En man som nyss fått ett hjärta transplanterat, hjärtat stöttes ut av vaccinet, jag har ju redan fått en spruta och det gick bra, men klarar min njure ännu en? Det är ju själva fan att allt ska vara så bökigt med svinis när just jag har fått ett organ. Först ska man vara försiktigt efter ett sånt ingrepp och nu ska man vara ännu mer försiktig, rädslan tar över ibland och det kan jag inte göra något åt. Bara tanken på att gå igenom allt det här och sen dö av svinisvaccinet det gör mig galen att ens tänka tanken.

Nu ska jag ta en paus, dricka lite kaffe och läsa min bok.

3 kommentarer på “Pölsaklubben slår till

 1. Jag tänkte på dig igår när jag hörde om den där transplanterade mannen som hade dött. Jag vet inte något kring mannens situation, men hoppas nu allt ska gå bra för dig, förstår att du blir orolig.

  Blir också så förbannad över hur djuren behandlas, är inte en våldsam eller aggressiv person, men nog önskar jag ibland att de som utsätter djur för lidande själva för en stund borde få smaka på sin egen medicin. *rabblar ett gäng svordomar*

  Sköt om dig nu, hoppas allt går bra och vila ordentligt!
  Kram på dig!

 2. Nu ska man väl inte dra alla bönder över en och samma kamm. Det finns de bönder som är rediga i huvudet och utför sitt jobb exemplariskt, som verkligen älskar sina djur och brinner för det som gör. Självklart ska de finnas rötägg i varje branch som har tappat hjärnan på vägen. Djurplågeri är det värsta som finns och det berör mig ända in i själen. Nu häromveckan fick man läsa om en gris som låg död bland alla levande grisar, kamraterna hade börjat äta av sin döda vän. Då berörs man ända in i själen. Det är hemskt och jag tycker att samtliga bongårdar borde granskas. På gott och ont så man kan upptäcka rötäggen innan de gjort för mkt…

 3. På vår skola finns en hjärttransplanterad pojke och han fick absolut inte vaccineras mot svininfluensan! Förstår din oro. Det är lite som att välja mellan pest eller kolera. Fast med tanke på att det gick bra med den första sprutan så går det säkert bra även denna gång!

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s