Solen gör comeback och jag dyker ner i alla måsten tror jag?

Jag skulle behöva fila på figuren

Nu sitter jag och laddar inför att flytta allt som står på diskbänken, här ska skuras med Vim så det står härliga till.  Min diskbänk har inte skinit som sola sedan jag blev redigt risig för något år sedan. Tänker att om jag tar en liten sak om dagen så kanske även jag får fint i varje vrå vilket jag längtar efter.

Tänk att det är så nesligt, fult, tabuaktigt att smygäta … hrmf,  jag gör det på nätterna då sätter kortisonsuget igång som jag vet inte vad, värsta magkatarr suget i magen. Ni ska inte tro att det räcker med en macka och ett glas mjölk. Nej, kan till och med klämma i mig en hel stor Marabou frukt och mandel i ett nafs. Jag har aldrig varit med om maken till konstigheter och som ett brev på posten går jag upp i vikt.

Tröstar mig själv med att sen, vilket år som helst ska maken och jag börjar på gym och käckt svettas fram figuren igen. Nääästa år, det är då allt ska ske, nu håller jag bara på med ren uppvärmning bestående av små promenader och städning av köksskåp. Det tar rätt bra det där att kliva upp och ner på en stol när man skurar ur skafferiet. Det gjorde jag igår efter att jag hade varit på banken och i affären, ser ni det tar sig sa mordbrännaren … nä, det var inte så kul att skriva just de orden dagarna efter branden hos grannen.

Solen gör storartad comeback två dagar i rad och jag blir till mig och tappar helt fattningen. Solen tränger sig på när jag äntligen har kommit igång med städning och annat inneplock, klart det blir en konflikt mellan solen och mig. Hinner jag ens skriva tanken innan solen har gått upp i rök?

Sa jag att jag var och tog prover för första gången denna vecka imorse? Fick komma in med förtur, skönt att slippa sitta där med alla sjuka och andas in bacillerna de söker läkare för. Jag har munskyddet på mig när jag sitter i ett väntrum, vågar inte chansa just där.

För andra dagen i rad

Jag har ett paket med garn att hämta på Ica så det blir en tur ut idag med i solen. Nu är jag inne på sista stickvarvet på en sjal och det ska bli så skönt när den är klart så att jag slipper ha den här inre stressen över att den ska bli klar. Nu väntar diskbänken på mitt sällskap så tjingeling för denna gång.

6 kommentarer på “Solen gör comeback och jag dyker ner i alla måsten tror jag?

 1. Det är i det bästa tiderna att bli klar med en sjal nu 🙂 När det börjar bli kallare… Usch så kallt det varit här idag.. brr.

 2. hej fick en kommentar från en på min blogg att kika in hos dig att du har fått en ny njure , jag har kämpat hårt detta år och haft ingen njurfunktion två år med bloddialys men acesserna slutar direkt och cdk kateter stöts ifrån och ger ordentliga infektioner , haft nio stycken nu o nu ska de inte operera de längre , äntligen en fungerande acess graf i högra arm , nu när dialys äntligen kommit igång så ska snart få träffa kirug för transplantations utredning som en gång innan , men avslutades för min far inte var bra , min frågan är då du har en ny njure hur du mår , för jag varit så orkelös hela året och inget fungerat , är jag naiv att tro att man blir orkefull och kan arbeta m.m. hoppas allt bra denna sena kväll kram justine

  Hej och välkommen till min blogg
  Oj, så jobbigt du har haft det under lång tid. Jag fick min njure 26 augusti så jag har precis kommit ur den där första tremånaders kontrollen som är väldigt viktig. Allt har gått väldigt bra men jag har varit hemskt trött i början men stadigt blivit starkare på alla vis.
  Jag tror att alla som får en lyckad transplantation får ett relativt normalt liv efter det. Det verkar som om många jobbar halvtid eller 75% av det jag har läst men det finns säkert de som jobbar heltid, beror väl på vilken typ av jobb man har.
  Så se fram emot att få en ny njure men var beredd på att man blir rätt risig första veckorna efter operationen. Medicineringen är stor och stark det tar på kroppen.
  Lycka till nu med allt du har framför dig och hör gärna av dig igen så vi får höra hur det går för dig.
  Kram

 3. Enligt en (tror jag) Japansk studie gjord på ett par arbetsgrupper… upptäckte de vikten av att tänka på hur man rör sig under arbetsdagen för att få det att bli positivt och inte slitande för kroppen. Ju mer (detaljerat) man tänker på hur man rör sig desto bättre byggs kroppen upp. 🙂
  Så din storstädning är visst bra träning ser´rö 😉

 4. Jag har själv lätt för att gå upp en sväng på natten och äta något. Utan att ta kortison… I natt blev det pepparkakor och mjölk…

  Hoppas diskbänken blev skinande blank!

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s