Rönnbär eller äppelträd var frågan

Mest sökta

glad,  bagare,  lilla my,  livsglimtar,  snittar till champagne

Lite snopet att så positiva saker söks på min blogg, vem vill inte ha snittar och champagne? Eller någon glad i sin närhet, hittade en glad lilla my vilket väl är ovanligt. Bagare får jag väl vara själv bakade kardemummabullar igår  och idag efter att maken har gjort

Mmm mums

äppelmos av äpplena han plockade igår, så ska jag baka saffransbullar.

Det här med äppelplockningen igår bjöd på ett gapflabb mellan maken och mig. Jag har under en av mina långsamma promenader sett att det fanns massor av vinteräpplen på två äppelträd bakom vårt hus. Jag säger till maken att han får gå ner och plocka dem och han är väl så där lagom villig men går ut på balkongen för att titta om han ser några äppelträd.

Där står han med kikaren och så ropar han till mig att ”det är ju RÖNNBÄR inte äpplen”. Jag skakar på skallen och undrar om han inte är riktigt klok, går ut och ser att han tittar åt fel håll, han vet inte ens var äppelträden är. Jag pekar åt det håller träden står och han vänder sig och kikaren och utbrister men det är ju också RÖNNBÄR. Nä, nu jäklar tänker jag och frågar om han inte är klok? Tror du inte att jag ser skillnad på ett rönnbärsträd och äppelträd?? Titta bakom rönnbärsträdet så ser du äppelträden … sa jag.

Sen gapflabbade vi och han lär ju få höra detta mååånga gånger framöver och varje gång kommer han att peka med sitt finger mot mig och säga att jag inte ska säga något jag kommer att ångra. Han vill helst att jag ska tiga om det dumma hihi knappast.

Sen gav han sig iväg med en plastpåse och kom sen hem med väldigt fina vinteräpplen som blir mos idag. Imorgon ska vi göra två äppelpajer av de som inte blev mos. Frysen får mycket att svälja denna helg.

Skål på er alla!

Här får ni en länk som jag tror att ni kommer   att uppskatta, kvinnan i konsten.

http://www.artgallery.lu/digitalart/women_in_art.html 

7 reaktioner till “Rönnbär eller äppelträd var frågan

  1. Hahahahaha.. Ja ibland har man ju inte direkt synen med sig. Det gäller att sikta in sig på rätt ställe 🙂 Men äpplen blev det till slut! Gott med äppelpaj!

  2. Sån´t tycker jag är jättekul, vi kan också garva ihjäl oss ibland och när jag börjar garva kan jag knappt sluta. Jag/ vi har lite sjuk humor. Detta var väl ett typexempel på sådant vi kan garva åt när gubben ska leta efter något, jag brukar fråga honom, bor du här. Tur i alla fall att han hittade äpplena till slut och gjorde äppelmos som är så gott.
    Trevlig andra advent imorgon.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s