Livet är verkligen en gåva idag fick jag min gåva av livet vid min dörr

Sitter i soffan och stickar när det ringer på dörren … far upp som ett skott, inser att jag sitter i nattlinnet fast klockan är långt gången på förmiddagen. Rusar in i badrummet och sliter åt mig en morgonrock.

Där står mina fd grannars farmor,  alla fyra grabbarnas farmor, ni minns dem säkert mina ”skunkar” som jag kallar dem, grabbarna. Jag blev så överrumplad av henne där hon står med en pizzakartong i handen. Mot mig strömmar massor av vänliga ord om min blogg, mitt skrivande och att hon har följt mig sedan i somras och tänkt så mycket på mig. Jag blev så rörd och väldigt väldigt överraskad, i pizzakartongen har hon en nybakad kaka till mig. Hon har alltid varit en extremt vänlig själ som verkligen gör gott för sin nästa, vänligare person får man nog leta efter och så är hon oftast så smittsamt gladlynt och det är väl en gåva när folk kan den konsten. Så från mitt hjärta tusen tack för alla tankar, böner och kakan som vi ska smaka av till eftermiddagskaffet. Vi ses med all säkerhet nästa år på barnkalas igen.

Ser ni så härligt livet är!

Inte vill hon komma in för Jojje satt i bilen och väntar, den fantastiska maken som bakar och lagar smörgåstårtor som är helt underbart goda när de har fest i den stora familjen. Jag och maken har ju på något grannvis glidit in på en bananskal i familjen och firat ungarnas födelsedagar och någon gång även föräldrarnas under rätt många år. Men sista året har det inte blivit någon ordning med mig, så vi har inte träffats så mycket.

När vi bodde grannar på förra adressen där vi först möttes så födde L sin sista och fjärde son. Jag skojade med dem när de kom i porten och frågade om de inte visste att det fanns en modell till? Det var väl där det hela började, killarna började komma in till mig och busa lite med Watson och prata om allt mellan himmel och jord. Det var en njutning att få den där vardags möjligheten att vara nära alla pojkarna, men framförallt den nyfödda som ständigt under hela året satt i mitt knä när vi träffades eller jag var barnvakt. Vi var som ett lilla V och jag, kärleken fanns där mellan oss redan från början. Jag sa bestämt att vi V och jag känner varandra från tidigare liv för det var så det kändes.

Jag fick ett mail från skunkarnas mamma för några dagar sedan och om de är friska så ska vi åka över i mellandagarna och få se hur de bor nu, det ska bli så kul att få se alla igen.

Idag ska jag inte göra så mycket mer än motionscykla ett tag och så ska jag sätta mig och hacka ihop årets sillsallad 

Njutningen

 för mig är det bland det godaste jag vet. Varje dag kan jag börja med skinka och sillsallad som frukost, förr la jag alltid till doppa, för det var nog det godaste jag visste under större delen av mitt liv, då kokade jag skinkan själv och fick mycket doppaspad. Hela uppväxten sprang jag och värmde doppaspad i kastrull och doppade bröd i, åt det precis som det var när som helst på dygnet. Mina föräldrar tyckte ju att jag var lite knasig men lät mig hållas.

2 kommentarer på “Livet är verkligen en gåva idag fick jag min gåva av livet vid min dörr

 1. Du, vilka underbara människor det finns men dom växer inte på träd.
  Jag och ungarna älskar också sillsallad fast utan sill då blir det ju rödbetssallad och den måste jag göra mycket av för den äts morgon middag och kväll ett tag framöver.
  Jag önskar dig och din familj en riktigt GOD JUL…
  Massor av Julkramar till er 🙂

  Vi bara måste ha sillen med i sillsalladen, men jag brukar inte ta så mycket som det är tänkt. Önskar även dig och de dina de bästa av jular. KRAM

 2. Människor överraskar en när man minst anar.
  Önskar dig en God Jul & Gott Nytt År!

  Önskar även dig allt gott över helgen och ett Gott Nytt År!
  Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s