Potpourri jul och annat i en härlig soppa

Allt är fel i detta inlägg när det gäller bilderna, Tim skulle sitta längre ner men nu får det bli så här.

Julafton gick i lugnets tecken det blev en njutbar eftermiddag och kväll med ett härligt julbord. Vi är ju så få nu för tiden och inte blev det bättre av att sonen och marsipangrisen firade jul i Småland. Tänk att jag fick klappar som jag hade önskat mig detta år och jag känner mig lika glad som ett barn. Dottern hade köpt fin tunika i Indien, men jag var för fet för den så nu får den hänga i garderoben och sporra mig som ska börja träna och ”banta” efter nyår. Sen en tjusig sidenscarfs som hör till tunikan, egentligen heter det inte tunika på indiska, men jag kommer inte ihåg dess rätta namn.

Tjusiga silverhängen fick jag, ett med alla chakra stenarna i rad infästa i silver precis vad som stod på min önskelista och så mångudinnan med armarna upp hållandes i månstenen så vacker i sin enkelhet.

Jag har ju lovat att sätta in en bild på min egen smörgåstårta så här kommer den bilden.

Sen tog jag lite bilder på marsipangrisen den dagen,  jag som alla andra farmödrar måste ju visa sitt barnbarn på foto vare sig andra vill se eller ej. Här sitter han och äter julpapper och vackra snören, det var det som var bäst denna jul  viskade han till mig när inga andra hörde.

 
 

Farmor i egen hög personHär sitter jag med mitt nya kalkonkrås under hakan och runt halsen, tack cortisonet för den svullnaden och som om inte det räckte så har jag fått hamsterkinder. På sjukhuset säger de att det kommer att gå bort ... f*n trot när jag ser mig själv så här. Jag har ännu inte sett någon maskin på gym som tränar kalkonkrås och hamsterkinder har ni? Här står farmors marsipangris men gå är han tveksam till, några steg men inte mekar

Han är tveksam till att gå mer än några steg skulle det stå. Fotot är det som sitter högst upp i inlägget.

Ska bara skriva att det blev något konstigt när jag skickade iväg inlägget, men det får allt se ut som det gör för jag kan inte få det som jag vill.

Dagen har gått i slöhetens tecken vi har båda tagit oss en lur och när vi inte har slöat så har vi fikat och ätit både det ena och andra. Bettan din lingonkaka vill jag ha receptet på den var så himmelskt god till kaffet. Ikväll ska vi äta vårt eget julbord, jag har precis kokat en potatis som räcker till oss båda. Tro inte att jag skämtar aprillo med er, i 5 kg säcken med potatis fick vi bumlingar som var de största potatisar jag någonsin sett. Den jag nu har skalat och delat i bitar kommer att räcka och bli över för oss två.
Maken har lagt in sill för första gången och den ska vi nu smaka på och så en liten rackare ska vi ta till den för igår fick maken stå över, han var ju vår chaufför. Sillsallad med lite vispad grädde på, skinka, hemlagad pastej som mamma har gjort och så fick jag doppa med hem från henne, så det måste jag passa på att göra, inte så stort julbord som vi normalt har haft. Lutfisken ska vi äta till middag imorgon.
Önskar Er alla en God fortsättning …

6 kommentarer på “Potpourri jul och annat i en härlig soppa

 1. Se där vilken fin tårta du fick till. Det där med varanhäng som vi säger, det är kvar på mig efter 6 år så välkommen i klubben, det är bara att gilla läget. Vad gör väl det när man fått en ny njure och får må hyfsat bra. Vilken härlig marsipangris ni har, han ser ut att gilla paket. Vi hade också en lugn julafton med god mat och julmust. Mina barn har precis åkt hem och tagit katterna med sig. Nu är det tomt och tyst och jag får ta tag i bloggen ikväll eller imorgon. Nu åker vi till svärmor och tar en fika.
  Jag önskar en god fortsättning på året……
  Kram

 2. Nää nu vill jag gråta som en fyraåring och stampa i golvet vill inte vill inte ha varanhäng!
  Fasiken så orättvist … men klart att livet är mig kärt så jag får väl stå ut med hänget.
  Vi är på väg till goda vänner ska titta på deras nya boende och fika.
  Kram

 3. Så roligt med en ny, jämnårig bloggbekant!:-)
  Här hos oss har lugnet också lägrat sig, och det är konstigt så skönt det också känns, fast det var roligt varenda minut av invasionen också.
  Tack för din kommentar på min blogg! Nu har jag lagt till dig på min bloglovinlista så att jag kan titta in lite då och då. God fortsättning och Gott Nytt År! Kram Katinka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s