Jag vill se din njure sa han

Maken är iväg och byter julklappar, det är svårt att få rätt storlek när det gäller skor. Själv tänkte jag njuta lite av ensamheten, morgonen började tidigt med blodprov så jag känner mig mest trött och tom i bollen just nu.

Jag har letat upp många recept på hemgjord korv för jag har tänkt att vi i familjen skulle träffas en kväll och göra egen korv. Vi ska träffas före den kvällen på en fika och recept genomgång. Det finns ju så många sorters korv och kanske vi gör en smakmässigt snäll korv och så en med lite fart på. Jag har ett recept på en tysk citronkorv som jag tycker låter väldigt spännande, tror nog att maken och jag prövar den för oss själva någon dag.

Jag började tänka på nyår och vad vi ska äta men kom på att vi i frysen redan har pilgrimsmusslor, löjrom och räkor ska nog bara köpa en krabba så får det räcka med det. Laga till lite aioli eller citron majonäs hemgjord så klart och så rostat bröd så klarar vi oss fint. Löjrom på rostad toast med hackad lök och gräddfil det är det bästa jag vet.

Igår var vi iväg till våra fd grannar de med alla grabbarna för att se hur deras nya lägenhet såg ut. Det var verkligen en fin lägenhet som jag tror passar den stora familjen fint. Så roligt att träffa dem igen, det var verkligen länge sedan och jag trivs så bra med dem båda kände jag så starkt när vi satt där och hjälpte till att länsa faten efter deras jul. Mycket gott godis, saffransbröd och skinkmacka till kaffet, det är kanon det. Åh min lilla plutt har blivit en lång smal drasut som har börjat skolan och var lite blyg för mig.

Det är verkligen inte konstigt vi har inte setts på väldigt länge och ska man hålla den där närhetskontakten med barn så vill det till att man har vardagskontakt. Han ålade och krålade och det första han sa var att han ville se min njure … Ha ha skitungen där, så jag fick dra ner blixtlåset och visa alla mina ärr. Han konstaterade torrt att det inte alls såg ut så där som han trodde ni vet som de tecknar ett ärr, lite korsaktigt tror jag att han förväntade sig det hela. Men läkarna på Huddinge har varit duktiga på att sy smalt och fint.

När maken kommer hem ska vi åka och titta på två träningsgym här på ön. Vi fick tips igår om att Svettis och friskis har ett gym där det bara kostar 1.300 per år jämfört med SATS och Iform som kostar över 700 kronor i månaden för oss båda. Men jag vill titta hur det ser ut först, det är inte så kul att träna om det är gamla redskap och skruttigt runt om, sånt betyder mycket för mig när jag ska sätta igång med det svåra uppdraget att komma igång. För mig som inte har tränat på över ett år kommer det att bli en seg historia till att börja med. Jag har högt flygande planer för det mest nu för tiden, lite som om  jag vore pånyttfödd. En del planer kommer väl av naturliga själ falla platt till marken, men siktar man mot talltoppen så kommer jag kanske halvvägs.

Igår sökte jag tyg på nätet och hittade ett seriöst ställe som hade allt jag sökte, efter all den tid det tog att hitta mönster, rätt tyg och sytråd så var det betalningen kvar. Inte funkade det med mitt betalkort som de sa skulle funka, då tog vi makens kort, men inte heller det funkade. Morr sånt blir jag rent av rutten på så sur och arg, inte är det första gången jag försöker köpa något på nätet och inte lyckas betala den vägen. Irriterande att man inte kan få betala direkt till deras konto, så fort de ser att betalningen kommit i så skickar de varan. Så gör de företag där jag köper garn och det funkar så himla bra. Men något tyg blev det inte …

Nu ska jag lägga mig och vila en stund innan maken kommer hem.

8 reaktioner till “Jag vill se din njure sa han

 1. Ja, huij… jag gjorde en uträkning på hur mycket det kostar för mig att träna på friskis och svettis.
  Här i Uppsala kostar det allt som allt 2500 kr/år.
  Jag tränade 2009 ca 45 ggr, vilket ger en kostnad på ca 55 kr/ tillfälle.
  2008 kostade min träning 28kr/tillfälle… så jag måste träna mer året som kommer!
  Jag skulle själv inte ha råd med SATS de är jätte dyra! Men som du säger om man vill ha det extra fint så kostar det 🙂
  Men det går ju att ta månadskort och känna efter vilket man gillar bäst. Huvudsaken är ju trots allt att man kommer iväg.

 2. Det var väldigt fint Friskis och Svettis nu såg jag att jag hade vänt på namnen. Vi kommer att köpa säsongskort där nästa år och det kostade 1080 med medlemskap. Lite skillnad mot SATS som skulle kosta oss tillsammans över 700 kronor per månad.
  När jag skrev att jag vill ha det fint så var det mest att jag inte vill att det ska vara ett sunkigt ställe, jag vill ha många och bra maskiner och det fanns det på Friskiset här, två våningar och bastu om man vill.
  Ja, det här med att komma iväg … jag fick ångest när vi gick runt, vi blev visade runt och jag blev trött bara av att gå i en trappa och runt. Har så svårt att se mig själv där sån som jag som frisk är, utan ser mer en hängig hög som långsamt rör sig genom rummen. Klappandes på vissa maskiner och drar några drag här och där på andra, sen får jag nog forslas hem på bår ha ha.
  Damen sa till mig att dagtid vid lunch är en bra lugn tid ha ha tänkte jag om jag skulle ta bussen dit nu så skulle jag inte ens orka röra mig när jag kom fram och om jag skulle klä om och röra mig så skulle jag nog få ringa efter en taxi för att komma hem.
  Nä, maken och jag ska åka bilen dit två kvällar i veckan så att jag kommer både dit och hem utan att anstränga mig.
  Kram

 3. Men nu börjar det hända saker på din blogg. Trevliga inlägg och full fart. Du är på G. Underbart! Jag begär alltid faktura när jag handlar på nätet. Då får man varan och har fjorton dagar på sig att pröjsa. Mycket bättre.

  Det är roligt med barn. Klart han ville se din njure. Han har säket saknat dig jättemycket och bara fått höra att du varit sjuk och skulle få en ny njure. Ungar är roliga. Här skiner solen idag och vi har massor med snö. 16 grader kallt dock. Igår var jag ute med tre barnbarn och åkte pulka och spark. Idag kommer två till från Österskär så då blir det livat och glatt. Två barnban är i Åre över jul och nyår. Fick just höra att ett åttonde är på väg. Tänk om det är tvillingar. Nej, nej, nej – vi hoppas på en.
  Gott Nytt År!

 4. Roligt att det märks att jag har fått tillbaka det mesta av min skalle, men kroppen den hänger ännu inte med. Jag är inne i ett skov av fibromyalgi nu så jag har inte mått så bra på ett tag, gör det jag ska men allt kommer dagen efter. Mera värk och trötthet … men jag vill ju inte klaga nu jag vill bara känna mig som en frisk vind som vill en massa.
  Jisses så många barnbarn du har … där ligger jag i lä.
  Kram

 5. Säger somPalenaHelena, ungar är roliga!
  Skaffa ett PayPalkonto, dom flesta Internetbutiker erbjuder den betalningsformen.Säkert är det oxå!

  Vi hörs vännen

 6. Tycker också att du låter gladare och piggare vilket i och för sig är precis som det ska vara! Sedan kan man inte vänta sig underverk på studs…

  Lycka till med träningen när det blir så dag!

 7. Hej min vän, läser att dina läsare tycker du har kvicknat till liv riktigt ordentligt….:-) Roligt. Jag kikar in för att önska dig en riktigt GOTT SLUT och att nästa år BLIR ETT FINT ÅR FÖR DIG..

  kramar Kicki

 8. Det är härligt att det är lite krut i dig nu, det mår du nog bra av, som det verkar! Man blir glad av allt liv du har i dig nu för tiden…

  Man måste absolut testa gymmet innan man betalar för mycket pengar. Så att man vet vad det är man betalar för. Man vill ju inte gå på ett gym som man inte trivs så bra i. Jag har samma dilemma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s