Kreativ idag

Kreativ och lustfull idag

Redan igår tog jag fram kassen med alla mönster och letade efter ett i lämplig storlek till marsipangrisen han fyller ju år på tisdag och party blir det först till helgen. Vi ska köpa en ny bilbarnstol till honom så huvudpresenten är ju redan avklarad. Men nog ska väl jag kunna sy ihop lite byxor åt honom. Hittade ett mönster till hängselbyxor och har det perfekta tyget, men när jag började titta på mönsterdelarna så saknades bakdelen till byxan. Det är syrrans gamla mönster och jag har inte tidigare tittat att allt finns med. Lite snopet, men det ordnar sig ändå.

Jag får leta upp ett nytt företag som säljer tyg och mönster, kanske det finns något som använder sig av faktura. Det har ju visat sig att varken mitt betalkort eller makens funkade sist jag var in till en sån firma.

Igår drog vi iväg till ett företag som ser till att film inspelad på gamla kassetter hamnar på CD i stället. Det blev en dyr affär på närmare 3,400 kronor, först sa vi att vi kunde lämna in typ två band i månaden men så tänkte jag äsch, det är bara att betala allt på en gång så är det gjort. Vår nya filmkamera har ju minne så vi kommer klara oss utan den där firman sen. Det ska bli spännande att se alla som vi har filmat på så där åtta år. Jag vill se min syster och min pappa som inte finns i livet längre och lilla Watson som valp. Det kommer att bli många tårar när jag kan sätta mig och titta på det hela.

Sonen har varit och hämtat bilen, han ska åka och hämta sonen och mamman som har varit i Småland sedan jul. Det är väldigt halt ute och jag är inte ett dugg glad över att hans fd tjej inte kan planera som vanligt folk så  att de kan få åka tåg hela vägen, när man nu har ett så litet barn med sig. Men tänker man bara på sig själv så blir det dåligt resultat

Nu har jag lagt min Römertopf i blöt ska laga middag i den, båda ungarna har dessa grytor och lagar ofta mat i dem så jag fick lite lust att ta fram min gryta och slänga ner lite av varje. Jag lagade ofta mat i Römertopf när de växte upp så de tog med sig den vanan till sina egna liv.

2 kommentarer på “Kreativ idag

 1. Mums, som vanligt blir jag sugen på mat och andra godsaker när jag läser hos dig.
  Mina föräldrar lagade också ofta mat i Römertopf och visst tar man med sig den vanan när man flyger ut. Maken och jag gör ofta citronkyckling i denna gryta, blir så gott och saftigt.

  Hoppas sonen och sonsonen tog sig hem helskinnade, kan hålla med om att det är onödigt att behöva ge sig ut på hala vägar när det finns andra möjligheter.

  Sköt om dig och hoppas du får ihop ett par byxor till barnbarnet. Det är ju något särskilt över mer unika kläder som farmor lagt tid och kärlek på och blir ett fint minne när han är äldre. 🙂

  Kul att även ni kör med grytan, det blev en lite huxflux gryta igår med kyckling och citronpeppar som ledande smaktema. Så det var ju roligt att ni också gillar citron till kyckling.
  Sonen kom hem ordentligt och sen på kvällen kom han hit med bilen och maken körde hem honom.
  Ja, nu ligger tyg och allt jag behöver framme, idag är jag ensam då maken jobbar igen och det är skönt att bara vara. Var iväg imorse och tog prov igen hoppas de inte hör av sig.
  Sen har Watson och jag varit ute i solskenet på promenad och jisses nog känns det att jag har smitit ifrån det hela under tiden maken varit ledigt.

  Kram

 2. Lergrytan ja? Har jag glömt bort. Kanske man skulle ta och lägga den i blöt. Rentav. Tack för tipset.
  Nu blir det till att sy igen. Jag har alla mina plagg kvar. Gissa om inte Klara, 7 år, och hennes syster Ida, 4 år, klär ut sig hela tiden. Jo, det gör dom.

  Jag har ju tvillingflickor och sydde Madickenklänningar och förkläden till dom. Så har jag fem killar som barnbarn och bara två flickor som dessutom är systrar. Så nu är det Madicken och Lisabet för hela slanten ett tag.

  Äsch – du kan väl rita ett bakstycke själv. Hur lätt som helst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s