Slappna av i naken

Får det lov att vara en påtår?

Upp med tuppen och iväg för blodprovstagning, väl hemma igen så tog jag det lugnt, åt lite och somnade en stund i soffan. Vaknade av solens starka sken och insåg att det var dags att masa sig ur soffan, Watson och jag skulle ut på promenad. Det var verkligen strålande ute och vi njöt när vi hasade oss runt efter strandpromenaden, hela tiden hörde jag att någon kom bakom mig, vände mig om flera gånger för att inse att jag var ensam, tills jag kom på vad det var för ljud … isen ligger ju som ett stort prasslande pussel och rör sig långsamt i vågorna.

När vi hade det som bäst så kom det en lös hund flängande och jag blir alltid lika rädd, jag vet ju inte om den är vänligt lagd. Jag ställer mig modigt framför Watson och motar bort hunden, okej då inte så jättemodig, det var en mops.  😀  Efter kom en kärring ja, just då kunde jag slänga ner henne i sjön bland pusslet, för hon är skyldig till att min lilla energi helt enkelt tog slut.

Jag gick hem med långsamma steg och bannade kärringen som förstörde promenaden för mig. Förstår inte att vissa hundägare är så egotrippade, de tänker inte längre än näsan är lång. Spelar väl ingen roll om de ber om ursäkt när de medvetet släpper sina hundar lösa. Bor man på landet kan man nog ha sin hund lös både här och där men i ett tättbebyggt område med väldigt mycket folk och hundar så krävs det att man har hyfs när det gäller dessa enkla regler som finns för att alla ska kunna gå ut och gå, små som stora, fyrbenta som tvåbenta.

Sen när vi kom hem så började jag min diet med att värma resterna från igår, mycket smärtfritt. Men nu lite senare på eftermiddagen så kom det där kaffe och något till suget som jag nu måste kämpa rejält med. Något som är tillåtet i min diet är 70% choklad så jag sitter här och mumsar på jordgubbar doppade i choklad. Kaffestunden blev en succé.

Trot eller ej

Jag har ännu inte klippt till tyget som ska bli ett par byxor till marsipangrisen, allt ligger nu där det ska och symaskinen trängs här på mitt arbetsbord med mig. Men när jag trodde att jag skulle sätta igång så kom jag på att idag var dagen när jag skulle ta upp mitt Qi Gong program igen. Så nu är jag igång med både promenad och Qi Gongen, jag har funderat och erkänt för mig själv att jag behöver lite mer vardagsmotion innan det är någon idé att börja på gym. Det här med Qi Gong var något som jag var väldigt tidig med, gick en kurs i Dalarna med en av mina killpolare för många år sedan. Maken körde oss dit och tog en liten semester med sonen på annat håll i Dalarna.

Kursen leddes av en kines som numera väl är mer svensk än kines då han träffade en svensk kvinna och fick barn med henne. Kursen var väldigt trevlig och vi fnissade rätt ofta då Pu Guang inte hade det så lätt med svenskan. Det tog ett tag att förstå vad vi skulle slappna av när han sa ”slappna av i naken”. Då tittade vi frågande på varandra, men varefter dagarna gick så lärde man sig hans sätt att tala svenska eller misslyckas med det hela kanske man ska säga. Ska väl lägga till att det var nacken vi skulle slappna av.
Vi fick väldigt god kontakt så när nästa kurs var i Stockholm så bjöd jag hem Pu Guang och hans assistent en svensk kvinna som var väldigt trevlig, tror hon hette Anne-Maj. Jag ställde mig och lagade kinesisk wokmat men med annorlunda smak. Jag använde mig av pesto, hemgjord både grön och röd och Pu han åt och åt, han som lagade så mycket mat när han var hemma ville ha receptet. Det var modigt av mig att bjuda en kines på kinesisk mat har jag tänkt efteråt, men inte hade jag en tanke på det då, det var ju tur att det blev en sån succé. Några månader senare när de hade kurs i stan igen så bjöd Pu  på restaurang, min familj och så min killkompis så klart han var med hela tiden.
Nu ska jag snart sätta mig och klippa tyg …

12 kommentarer på “Slappna av i naken

 1. …och ja, jag är åter i vardagen och håller faktiskt samma matchvikt som förut trots allt smaskande under alla dessa helger. Det är så att jag själv är imponerad över min bragd.

  Det skulle jag också vara om jag var du … själv har jag med kortisonets hjälp svällt upp något för jäkligt under ledigheten. Kortison gör att man blir sugen hela tiden och man äter mer än vanligt, dumt nog. Jag ska äta kortison resten av mitt liv så jag bara måste komma i ordning med vikten och ätandet.

  Kram tillbaka!

 2. Det är läskigt med hundfolk som låter hunden komma kutande. Och man ryggar och ungarna hoppar baklänges och så säger dom: Han är sååååååå snäll! Det kan man ju inte veta. Jävla dårar.

  När det gäller bakstycket till byxan är det ju bara att göra en stor böj för baken och blöjan. Pröva! Rita! Designa! Kom loss! Du kan! Jag är helt övertygad om det.

  Grr hatar när folk ropar långt ifrån att ”han är så snäll”, vilka fasoner folk har för sig. Det är så att även deras hundar kan bli ihjälbitna för de som har sin hund i koppel kan ju ha det för att hunden är ilsk och så kommer det en lös rackare farande. Nu är ju inte Watson arg av sig, men jag vet ju aldrig hur den lösa hunden är och sen är det inte rätt i hundvärlden att en kommer farande lös och den andra sitter fastkopplad.

  Folk som skaffar hund är så korkade att jag nästan storknar, på denna lilla del av Sverige där vi bor har vi allt för många korkskallar med hund. Konstigt att man inte styr upp något i detta land, inga lagar och inga som efterlever ett jäkla dugg när det kommer till kritan. Man hör berättelser om hundar som är argsinta och går lösa, anfaller folk och det händer inte ett dugg. Ringa polisen är ju ingen idé i detta land, de sitter där de sitter och varken kan/vill/orkar eller får visst göra något. Man ska alltid vänta tills någon har blivit dödad för att få en vettig reaktion från myndigheter som annars bara slår ifrån sig, lön har de men inget ansvar.
  Det år så mycket som är konstigt i vårt land, ur myndighets mun kommer så mycket skval att hälften vore nog. Allt är ju så bra här i vårt land, men så fort det händer något visare det sig att vi inte har ordning på ett dugg, då sätter man till ännu en utredning som aldrig kommer leda någonstans, men ser till att det släkte som utför utredningar har en garanterad lön under många år. Ha ha nu gick jag igång som en surkärring över allt och inget …
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s