Skum början och slut

Vi klev in på biblioteket mamma och jag sökandes efter jag vet inte vad? Långsamt går vi in i ett rum där det visar sig att jag har klassfest. Det var märkligt att alla hade samlats där utan att jag hade fått meddelande om det hela. Lite avvaktande gled jag runt i församlingen och såg då att de hade satt upp stora plakat på en vägg där de hade skrivit ner saker de var mest nöjda med i sin skolgång. Jag såg mitt namn på en skylt,  han L L ansåg att jag var en av dem som hade hjälpt honom både att studera och känna att han hörde till. På ett bord såg jag en stor härlig tårta med knallrött marsipanskal med texten ”Tråkigt att jag inte kan närvara” och så U W hans namn. Jag drogs hela tiden till tårtan och insåg att ingen åt av den, då tänkte jag; den tar jag hem om ingen vill ha den.

Långt borta hör jag korta pipanden och inser att det är min väckarklocka som försöker väcka mig. Åhh, så orättvist det var en dröm och jag som var så sugen på tårtan. Jag blir ju väckt varje morgon, måste gå upp och ta min medicin en viss tid.

Igår var vår dotter här, hon var utkastad hemifrån fästmannen hade en killkväll. Hon hade hört sig för tidigare om det var ok att hon tog ett skumbad hemma hos oss, självklart fick hon det hon har bara dusch hemma hos sig. När hon var klar fick jag fyra små flaskor med badskum, så idag har jag badat för första gången på säkert ett år.

Det var ljuvligt att ligga där och bara må bra …

Sen fick jag ett ryck och bakade ett grövre matbröd med russin i och vispade ihop nytt hemgjort bregott.

Så mycket mer lär det inte bli idag, det blir soffan och en film.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Jag har också bakat ett grövre bröd med russin idag (fast det var mest mina syskonbarn som bakade, jag sanerade köket efteråt). Gott blev det i alla fall.

    I morse drömde jag att jag höll på att planera en examensfest med en fd kollega och en fd kursare (som jag inte sett på femton år). Vi skulle bjuda på snittar och tårta, men hade svårt att hitta lokal. Jag blev också utan tårta i drömmen.

  2. Men hur konstigt är inte det? Båda bakar grovt russinbröd och drömmer om fest med klasskompisar och tårta som vi inte fick?
    Hoppa du har det bra, kram på dig!

  3. Vilken dröm! Trist att du inte hann stoppa i dig tårtan innan väckarklockan ringde! Jag brukar ofta drömma tvärtom att jag frossar i mig godsaker av alla de slag som jag inte kan äta i vaket tillstånd, hur sjukt är inte det då? Jag menar verkligen FROSSAR! Sitter där med godsaker i händerna och trycker i mig det.
    Skönt att du fick ta dig ett avslappnande bad! Kram!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: