Här händer inte ett jota

Trött slöhög

Igår var det stora gäspardagen, jag släpade mig runt med Watson och sov sen gott på soffan under eftermiddagen.

Idag har jag varit piggare vilket kändes mest när vi var ute på  promenad, lite mer sving i benen helt enkelt.
Igår lämnade vi Watson på putsning och dusch, han är så fin när han kommer hem efter en sån renovering. Men jag var inte lika fin när vi kom hem, jag gick mot porten och plötsligt så var hela skallen som ett snöoväder som virvlade både hit och dit. Jag trodde att jag skulle svimma rakt ner på backen men lyckades släpa mig till porten, satte mig på huk och hängde där i porthandtaget till ovädret i skallen lagt sig lite. Segade mig in till trappan och satte mig där tills jag vågade resa mig och ta mig in i hissen. Men vad är det med kroppen? Jag har lågt blodtryck, igår låg det på 116/74 men det svimmar man ju inte av, i morse var det ännu lägre 104/ 72 och inte svimmade jag då heller, men konstig var jag i huvudet hela kvällen igår.
Sa jag att läkaren ringde efter mitt besök när provsvaret kommit in? HB:t hade ökat allt för hastigt sedan förra provet så nu gick en remiss till Karolinska så att de kan tappa mig på blod. Kvinnor ska ligga på högst 150 och nu ligger jag på 165, för er som funderar är det HB som vi kvinnor ofta har lågt under tonåren/graviditeter och på grund av menstruation tror det ska ligga lägst på 120, om jag nu har fattat saken rätt.
Frågade läkaren hur ofta man får göra en tappning, men det var olika sa hon från en gång i veckan till en gång i månaden. Undrar hur länge man får hålla på med det? Glömde att fråga henne om det, ganska typiskt att det kommer massa frågor en stund efteråt när man får besked om något.

5 kommentarer på “Här händer inte ett jota

 1. Här har kylan kylt fast oss inomhus. Vi har minus 15 grader..i stan två mil bort har de minus sex?!
  Du! Jag fick tappa mig tre gånger på blod, sen fixade kroppen till blodvärdet på gen hand när medicinerdoserna sakta men säkert sänktes. För mig/kroppen berodde det på den stora omställningen som en transplantation ändå innebär plus all medicinering på det . Ont i huvudet och en brännande känsla i ansiktet, då visste jag direkt vad som var på gång…högt HB.
  Då mitt blodtryck är 130-120 genom 80-90 då mår jag som bäst….ett blodtryck på 110/60-70 då känner jag mig konstig, som om jag håller på att ”förvinna” Kära mannen och dottern de har väldigt lågt blodtryck i mina ögon men de känner ingen ”försvinnarkänsla”

  På våren får två av våra hundar gå till ”frissan” och trimmas..de blir så olik sig själva..ser så snälla ut. Tycker nästan att dom är fräsigare i sina busiga frisyrer
  Kram

 2. Goaste humlina … så även du fick göra den här tappningen, jag har haft lågt tryck i hela mitt liv, men inte så lågt som det är nu. Men jag äter inga tabletter för blodtrycket, hoppas det räcker med ett par gångers tappning även för mig, har haft huvudvärk lite då och då på sista tiden och nu förstår jag vad det handlar om.
  Järnspikar så kallt ni har det hala tiden, här är det runt nollan eller så där 1-2 minus. Bättre att ha det kallt och snö som ser vettig ut än det här halvblöta skitsnön som blir kvar om det är för varmt.
  Nu har jag cyklat i 12 minuter på motionscykeln och det känns i hela kroppen, mest i skallen faktiskt blir lite lummig eller hur jag ska säga. Men det gäller att cykla när jag orkar igår var det en fibro dag och inget blev som jag önskade.
  Vi trimmade inte ner honom nu det skulle bli för kallt, men han blev snyggklippt runt huvud, ben och svans det gör mycket. För mig blir han en bebis varje gång han har klippt sig, så liten och gullig med ögon stora som fat.
  Jag tycker också om när Watson är riktigt långhårig ser vild ut som du skriver, väldigt gullig.

  Kram

 3. Det kan inte kännas kul med alla de här värdena som hoppar och både sjunker och stiger.

  Ditt tryck är lågt och jag som riktig lågtryckare vet hur det är med de där snabba rörelserna ibland.

  Hade du varit idrottare hade misstanken om doping varit hög med tanke på ditt höga HB.

  Hoppas att det blir bättre för än om inte det låga trycket är farligt så är det inte trevligt. Fast jag är inte någon medicinare så kanske att det inte är speciellt bra för dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s