Idag är jag fågelmamma på fåglarnas lunch servering

Finns här några fågelfrö idag?

Sitter här och klurar på om jag ska gå runt huset och se till att fåglarna får lite mer att äta eller om jag ska gå ner till affären och se till att vi får något att äta?

Det blir nog Som vinner …

Jag drömmer om att vi flyttar till en lägenhet med uteplats där jag kan ställa ett rejält fågelbord, så  jag kan mata alla fåglarna hela den tid de behöver extra energihjälp. Gillar att sitta inne och titta på dem när de äter, men som vi bor nu med en gnällig granne som klagar över att hon får lite fågelfrö in på sin balkong om jag hänger ut rejält med mat till fåglarna, så går det ju inte. Jag har retat mig på den där grannen för jag matar med bollar som hänger från köksfönstret långt från hennes balkong, men just hon lyckas visst få in fågelfrö fyra våningar ner från mina bollar.

Nu ska jag sätta fart på både fåglarnas lunch servering och Ica. Hörde igår att det är 20 år sedan Ica började med sitt Ica kort, lite snopen blev jag det känns som om det var igår jag skaffade Ica kortet. Det är det här med tiden igen som rinner som sand mellan fingrarna.

Jag är ännu lite surrig i skallen men hankar väl på nu då jag antar att det hänger ihop med det höga hb:t. Jag ska cykla vidare idag, funderar på att sätta upp ett mål att cykla emot. Ystad … kan det vara något, om jag skriver upp de kilometer jag cyklar varje gång så undrar jag hur lång tid det skulle ta mig att nå dit?

6 reaktioner på ”Idag är jag fågelmamma på fåglarnas lunch servering

 1. Danne skriver:

  Vilken petig å ”egoistisk” granne du har… att fåglar ska få äta å ge mys till hennet kompenserar nog big time nåra frön på balkongen!

  Visst är det tråkigt att folk kan vara så petiga när de små jåglarna behöver mat?

  Kramsingen

 2. turez skriver:

  det går nog ganska fort å cykla till ystad 😉 Vem vet. Du kanske har en racercykel 🙂

  Ser lite segt ut just nu … varannandags cykling har det blivit. Konstigt men jag är bara normalpigg i kroppen varannandag, fibromyalgin visar sitt fula tryne och jag får ta det lugnt.
  Kram

 3. Danne skriver:

  Hej igen. Det var ett tag sen sist. Är tillbaka nu och ska börja skriva lite tänkte jag. Hoppas allt är bra med dig? Sen ett svar på ditt inlägg. Det är inte alltid bra med lgh för vi bor i en etage lgh med uteplats på bägge sidorna men vi får inte slänga ut eller mata fåglarna på något vis för värden. Jag ville så gärna sätta ut ett fågelbord men då kom vaktmästaren och sa att det fick vi inte göra. Tycker det är löjligt för fåglarna gör ju ingen skada. Man får ju se till att inte locka till sig andra skadedjur bara men fåglar gör ju inget. Brukar smyga ut någon talgboll eller något ibland ändå *s*. Ha det så gott så länge.

  Kram Danne

 4. livsglimtar skriver:

  Hej igen, så roligt att du är tillbaka jag har saknat dig.
  Jag vet att fastighetsägare inte alltid tillåter fågelmatning men det måste väl vara ok om man gör det på ett sånt sätt att det inte drar till sig råttor för det är det det hela handlar om.
  Tänker på alla som bor i villor som så ofta matar fåglar vid ett fågelbord skulle inte de då ha det fullt med råttor? Har jag aldrig hört att de har problem med.
  Hoppas du mår bra och har det bra med allt, jag vet inte om du har sett att Kidneybönan har tvingats börja med bloddialys? Hon har haft det besvärligt på både ena och andra vis men jag hoppas nu att allt ska bli bra när fisteln sitter på plats och hon får dialysera tillräckligt ofta.

  Kram tillbaka

 5. Kidneybönan skriver:

  Danne, jag är också glad att du är tillbaka!

  Jag måste bara dementera några saker i Maggans kommentar 🙂 Jag har fått en CDK men inte en fistel, den operationen är planerad till 17/2. Tyvärr får jag inte dialysera så ofta heller, jag fick gå ner i tid från fyra till tre timmar för att jag mådde så himla dåligt den sista timmen. Så nu kör jag tre tretimmarspass i veckan eftersom det inte fungerade schemamässigt med fyra tretimmarspass i veckan förrän i mars. Det funkar ändå rätt bra förutom att jag är så fruktansvärt trött hela tiden och kan sova hur många timmar som helst per dygn…

 6. livsglimtar skriver:

  Jag menade så klart att du snart ska få en fistel och då hoppas jag att det ska bli bättre för dig.
  Usch den där tröttheten var bedövande, något jag helst verkligen aldrig vill uppleva igen.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s