Gäller att se om sitt valfläsk med garantilån

Jag vill inte sätta näsan i vädret men ibland tror jag inte på den uppblåsta verklighet som serveras oss av maktens män. SAAB … jag har alltid tyckt att det är fel att lägga våra gemensamma pengar på privata företag och framförallt de som inte går med vinst. Det var länge sedan Saab gick med vinst och det var väldigt länge sedan de byggde en bil i tiden och har man inte fattat vad som felas på alla dessa år lär inget hjälpa.

Nu ska vi stå som garanter för ett jättelån till ett privat SAAB som jag tvivlar på kommer att ro iland det hela. Personligen tror jag att den nya ledningen har helt andra tankar om framtiden när det gäller alla miljarder de kommer över än Saab folket har. Vad tror ni, ryssen som inte fick köpa finns ju med all säkerhet med som den som finansierade med en stor summa pengar för att det hela skulle gå ihop. Med det i skallen så förstår man ju att han kommer att finnas med i allt som görs.

Om tillräckligt många tror, blir alltihop verklighet.

– Refaat El-Sayed

Makten och ärligheten

Han om någon vet väl hur lätt det är att lura folk att tro på något som inte finns.

Blir det något vettigt för Saab folket av det hela så är jag den första att gratulera. Måste vara skönt att vara ett av få företag där vi alla ska se till att man får fortsatt lön fast man inte ens är lönsam, inte ens verkar ha en marknad. Tänker på alla tusentals som har fått gå detta krisens tider, senast häromdagen varslade Ericsson igen precis som Sony Ericsson har gjort i omgångar, men inte går staten in med våra pengar då. Nej, de är ju ett privat företag? Vad är Saab? Volvo har väl fått miljarder från oss i alla tider.

Men nu är det valår, att inte ställa upp med garanti till Saabs lån är likamed inget nytt mandat i regeringen. Det är bara det de hela handlar om.

Så där ja, nu var jag politisk tänkare idag, sällar mig till wordpress stora skara som inte gör annat än att skriva om samma som tidningarna skriver om, samma svada jämt i upprepande form. Det finns en del som har något att komma med, som lockar till både läsning och egen tankeverksamhet. Men de flesta är bara upprapningar av den text som fyller alla dagens tidningar. Så tråkigt och fantasilöst.

Vi skulle ha ett parti som var för Sverige i tiden, ett parti som såg till vår land utan de här larviga politiska uppdelningarna som finns nu. Jag fasar för allt det som vi har framför oss med fåniga debatter och sandlåde bråkande sk vuxna som ska sälja in sig själv för att få makten ännu ett tag. Val år borde vara förbjudet, så mycket trams för ingenting.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

 1. Ett företag ska bära sig själv är min åsikt. Visst är det tragiskt med tanke på alla arbetstillfällen men om det går dåligt så får man tänka om. Ändra koncept…

  Kram!

 2. Ja jag hoppas för alla anställda på SAAB skull att det går bra nu alla fall fast man är väldigt tveksam eftersom precis som du skriver att det har ju bara gått med förlust dom senaste åren. Ska bli intressant att se vad dom tänker göra för att vända det. Jaja ha en jätteskön kväll i alla fall.

  Kram Danne

 3. Men nu är det full fart på din blogg. Fina bilder! Klara, 7 år, mitt första barnbarn, har en kompis i klassen som heter Ella. Fint namn! Så söt han är marsipangrisen. Väldigt söt.
  Riskvasten är rolig. En sån brukar Sigge, vår moppegubbe, göra åt mig varje år. Sen brukar han göra en matta att lägga framför ingången till midsommar. Jättefint.

  Det är klart Saaberiet handlar om att fiska röster. Staten ska inte lägga pengar på privata bolag. Alldeles rätt.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: