Lite hjärtlig blodvård

Idag mötte jag en blodläkare och en sjuksyster som verkligen arbetade med hjärtat på rätt ställe. Blev trevligt hämtad av systern som berättade lite om hur de arbetar där på blodcentralen eller vad man ska kalla den. Jag fick hasa upp i en skön stol där benen höjdes och ryggen sänktes tills jag låg väldigt bekvämt.

Vi pratade lite om att min ven ser jätte ledsen ut av alla stick den har fått ta emot och jag bad henne kolla om hon ”världsmästare på att sticka” kunde hitta ett lämpligt kärl i andra armen. Hon skulle ta ett blodprov på mig och gjorde nästan inte ett dugg utan prickade direkt ett som hon sa lite svagare kärl, men det finns ett starkare på sidan om. Här snackar vi proffs, jag blir så imponerad när de så lätt kan ta blod från en åder som inte ens syns.

Sen kom läkaren och var så mysig rent av trivsam att prata med, hon lyssnade på hjärtat medans sköterskan var och centrifugerade mitt blodprov. Så där 4 dl är mängden de tappar, men när syrran kom tillbaka så visade det sig att jag inte behövde tappas, man har lite tur ibland. Men de ska hålla koll på mig via blodproven jag tar varje vecka och kalla mig om de ser att det behövs.

Hem åkte maken och jag i strålande solsken, snöigt halt och moddigt men så ljuvligt vackert.

Jag har tagit fram en rulle med svarta plastsäckar … den ligger i sovrummet för nu väntar jag bara på rycket som ska få mig att sortera ut alla kläder som jag inte kan ha. Jag blir så sur när jag har så trångt i lådor och skåp att jag inte ser vad jag har, speciellt nu när jag har gått upp i vikt och har så lite som passar. Gissar att det ligger rätt mycket att välja på inne i alla högar, nu spottar jag i nävarna och tar tag i det hela vilken dag som helst. 😀

4 kommentarer på “Lite hjärtlig blodvård

 1. När jag var o tog blodprov sist så frågade jag om det inte var så att dem kanske skulle försöka undvika att ta proverna från armvecket. Hon tittade undrande på mig och trodde väl jag menade att jag misstänkte att jag var svårstucken. Fick ställa frågan igen, men hon sa att det gick hur bra som helst.

  Så bara stack hon som vanligt.
  Man har ju hört att man ska försöka bevara sina kärl, ven.

  Well.. tack för att du finns omkring..

  stor kram

  Cadulina

 2. Solstarka mjukiskramar…..återkommer för att försöka svar på dina så härligt öppna frågor. Kylan har tagit allt o alla i besittning igen…även datorn har fastnat (nätverket) i kylans grepp och orkar knappt röra sig. Ha det finfint

 3. Lycka till med utrensningen! Det behöver man göra lite då och då för inte är det någon vits med att spara saker som inte passar.

  Ha en fin helg!

 4. Du skulle kunna få dela med dig av blodet till mig, jag brukar ha lågt istället, konstigt det där. Visst är man rolig att man spar kläder länge länge, man hoppas ju i det längsta att man ska gå ner i vikt. Jag har gått ner 1,6 alltid någe. Jag har satt mitt första mål på 5 kg tills sonen fyller 35 i maj. 1 kg i månaden ska man väl ta mej tusan klara.
  Lycka till med utrensningen.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s