En ljusgrå och nästa mörkare grå, maska alltså

Nu sitter jag här med nytt 2 trådigt ullgarn och försöker mig på ett par mer avancerade vantar. De kallas Kalix vantar och är ett gammalt mönster som jag hittade inne hos Solveig som är en stjärna på att sticka vackra vantar.

Men det är svårt att få till den där början med varannan maska i olika färger, gäller att ha tungan rätt i munnen. Undrar vart min tunga tog vägen för jag tror inte jag får ihop det som det är tänkt.

Idag har vi flängt runt handlat och gjort ärenden. Vi tog en repris ner till Hav, minns ni när vi försökte handla för ett presentkort som vi hade glömt hemma? Nu stod vi där med presentkortet i högsta hugg som nu omvandlades till rödingfilé rullad runt en ostkräm med Karl Johansvamp och annat gott, bara att ställa in i ugnen och koka lite färsk pasta till.

Sen köpte jag ett par snygga överdragsbyxor, men jag orkade inte prova dem i affären så naturligtvis var de för små när jag kom hem. Vi tyckte både maken och jag att de verkade gå om min nu stora mage, men tji fick jag blir en tur tillbaka. Det är mitt fel, lurade mig själv lite när jag stod där och höll byxorna framför mig, vet så väl att jag behöver en större storlek hrmf. 😀

När vi handlat klart tog vi en cappucino nere i Hötorgshallen, jag åt en baguette med gott innehåll och njöt av livet. Men tänk att arbeta där nere med allt oljud hela dagarna, för det är ju inte en tyst plats precis. Älskar att sitta och titta på alla som går förbi, tänk så många det finns av oss och ingen är den andra lik varken i utseende eller kläder. Sa till maken lite tyst att jisses så en del klär sig … för att sekunden senare inse att jag själv såg ut som en mupp med mössan på sne och konstiga kläder på eftersom jag inte kommer i så många av mina egna kläder. 🙄

Igår ringde Kidneybönan från sjukhuset, hon mådde bra, lät väldigt pigg, jag blev jätte glad av att höra hennes röst igen. Njuren funkar jättefint, hennes krea låg på 108 och mitt låg sist jag testade mig på 104 så visst mår hon fint med sin nya njure.

Imorgon ska maken packa för en kortare flygresa till Skåne, han och dottern ska närvara när vår kära Teppo begravs. För mig blir det lite för mycket med både resa, ”mingel” och sova borta, så jag blir hemma. Jag får trösta mig själv med att marsipangrisen kommer imorgon, här har ni förste barnvakt redo. Sen har jag planerat för de tre dagar maken blir borta, hundvakten tar Watson på dagarna så går jag ut med honom sista turen på kvällen.

Nu ska jag sätta mig och titta på Robinsson avslutningen.

2 reaktioner på ”En ljusgrå och nästa mörkare grå, maska alltså

  1. turez skriver:

    Jag vill också kunna göra vantar osv. Just nu gör jag bara en halsduk och lika maskor hela tiden. Visst blir det en halsduk alltid, det enda man gör är ju att sticka de maskorna man har gjort för sig…

    Men jag ska allt lära mig att göra något lite mer avancerat! Ett par vantar vore inte fel 🙂 Få se om min käre vän Frida kanske kan hjälpa mig att komma igång lite…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s