Det finns dagar man mår så bra

Vissa dagar kan börja trevande och kroppsligen svagt men kan sen utveckla sig till en sån dag som går till min personliga historia som en av de bästa.

Maken och jag tog bilen och körde och hälsade på Kidneybönan där hon låg på sjukhuset med sin nya njure. Men det kan jag ju skriva på en gång att den här tjejen ligger inte hon trampar runt och ser piggare än pigg ut. Tänk så olika det kan vara på sjukhus, jag låg ju på Huddinge där allt var nyrenoverat och sterilt, rent av kliniskt och modernt, tvärt emot personalen som var varm och go. Här där bönan låg var det äldre och inbott rent av hemtrevligt. Vi satt och fikade i dagrummet och fick tårta till kaffet inte illa. Som det ser ut nu blir det nog hemgång för bönan på onsdag. Tänk så olika man kan uppleva samma operation allt är verkligen personligt, både hur man mår och hur det går. Jag kan känna mig som ett vrak jämfört med bönan som på något vis har mått bättre under resans gång jämfört med mig, hon fick det rejält jobbiga när påsdialysen inte funkade, men nu verkar hon vara på G igen.

Sen åkte vi till Vb och det var något jag hade längtat efter att göra i många år, vi har ju haft kontakt via blogg och annat i så många år att det verkligen var på tiden. Riktigt rörd kände jag mig när vi sågs och sen blev det prat i kvadrat, så avslappnat och trevligt. Vi kom hem så sent att vi fick ringa till dottern och be henne gå ut med Watson han är inte alls van att vara ensam så länge. Var trött på hemvägen och tom i skallen, men sen fick jag ny energi och sneglade på melodifestivalen som jag är så där lagom förtjust i.

Mitt blodtryck ligger ännu lågt så jag har själv bestämt att sänka dosen betablockerare jag tar för att hjärtat inte ska slå för snabbt. Får nog ringa njurmottagningen och snacka lite med dem på måndag. Men som tidigare sagts är det inte farligt att ha lågt tryck bara obehagligt och knepigt att leva med.

4 kommentarer på “Det finns dagar man mår så bra

 1. Hej på dig.

  Så olika det kan vara det där med sjukus och behandling efteråt.

  Hoppas det går bra med henne sen när hon får komma hem.

  Förstår du blev lite sliten efter att ha varit igång hela dagen. Man blir det.

  Blodtryck är bra att ha. Lagom är bäst sa min läkare och skrattade för många år sen. Då hade jag lågt. Så lågt att jag stupade i stengolvet och hamnade på sjukhus.
  Kan väl säga att jag såg ut som om jag gått en boxningsmatch mot Muhammad Ali och förlorat.
  Men när man vet att det är lågt så är det ok.

  Ring och prata med dom i morgon du, det skadar inte.

  Nu ska jag fixa lite sallad till middag. Det blir gott det.

  Ha en fin söndagseftermiddag nu.
  Kramen Synnöve.

 2. Det är inte mycket som går upp mot goda samtal med vänner och att träffa nya vänner som visar sig vara precis som de ska! En toppendag förstår jag att din varit! 🙂

 3. Det var verkligen jättetrevligt att få besök av dig och maken! Det livade upp min sjukhusdag. Jag tror att jag verkar piggare än jag känner mig eftersom jag blir speedad av kortisonet, men jag är glad att det verkar åt det hållet i alla fall. Kul att jämföra våra transplantationer, det är ju som du skriver verkligen skillnad mellan olika sjukhus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s