Klara färdiga gå

Har varit iväg och lämnat blodprov, alltid skönt när det är gjort. Passade på att handla surbröd på Gateau och föll för en sån där giffel med choklad i … vad sjutton skulle jag med den till? Klart den slinker ner till en espresso med massor av vispad mjölk, men den var inte ens så god som den såg ut. Massor av onödiga kalorier trött jag blir på mig själv och det dåliga motståndet.

Har precis beställt nya kapslar till vår nespressomaskin, vi kommer liksom aldrig iväg till den delen av stan där affären ligger, hörde av någon att andra maskiners kaffekapslar visst passar även till vår maskin och de är tydligen billigare, det tål att tänka på … ska höra mig för i närmaste affär som har andra kapslar. 100 kapslar kostar 391 att få hemskickade, det är dyrt men värt varje öre. Som idag när jag kom hem så gjorde jag en espresso och vispade upp mjölk i ett stort glas, det smakar så gott tillsammans med nybakat bröd, smör och kokt skinka och så var det den där kaloribomben som jag kunde vara utan.

Nu ställer jag in mig på nästa moment av dagen, första mötet med min tidigare sjukgymnast, det ska bli kul att komma dit för de har helt ny utrustning och för den delen helt ny lokal. Ni vet att jag tänkte storstilat börja på gym direkt efter nyår men fick lägga ner, bara lägg ner var det enda jag kunde tänka till slut för jag orkade inte. 

Bild lånad av endagimittliv.wordpress.com

Vi var och tittade på bl.a Friskis och Svettis men när jag insåg att de hade 5088 medlemmar så såg jag hela området fullproppat med överätna fd julfirare som prompt skulle träna i ångesten efter julmaten i januari, välla in och trängas med mig? Nej, jag fick ågren bara av att tänka på alla som jag skulle få frotteras med.

Så det slutade med sjukgymnasten i lugn och ro i deras maskinpark, det ser jag fram emot men lite nervös är jag för att orka komma igång.

Nu ska jag ta mig själv i kragen och lägga mig och läsa en stund … 😉

10 kommentarer på “Klara färdiga gå

 1. Hejsan och goförmiddag.
  En croiasang eller hur sjutton det nu stavas….
  Kan man inte stava till det så ska man inte äta det tror jag.
  Men ibland är det gott.

  En sådan där espressomaskin, är den bra?
  Har tittat på en, men vet inte, verkar så svårt att hålla rent och de där kapslarna…..

  Det där med att träna med julmatsfeta personer du, det är ett kapitel för sig.
  Tror du gör rätt som tar det hos sjukgymnasten i stället.

  Här ska jag tvätta. Måste stänga av elementet då,annars poppar det säkringar i skåpet.

  Sköt om dig vännen.
  Kramen Synnöve.

 2. Oj i Uppsala är det 25 000 medlemmar i F&S på tre anläggningar… det är förvisso lite rörigt när passen ska till att börja, men på förmiddagar är det ju hur lugnt och fint som helst 🙂
  Själv föredrar jag lite sällskap för att få inspiration. Men vi alla är olika, som tur är. Hoppas du håller ångan uppe hos sjukgymnasten 🙂
  Kramis

  Vi har bara ett ställe där alla Friskis o Svettis samlas, jag vet inte hur många ni är i Uppsala men här i Lidingö är vi ca 43 000 personer och då tycker jag att det är mycket om alla 5 088 skulle få lust att träna samtidigt. Det är stor skillnad på att träna som frisk och träna när man är redigt risig, min sjukgymnast vill att jag åker färdtjänst till och från träningen för att jag är i så pass dåligt skick. Just då är man inte så road av andra som tränar, man har fullt sjå att göra det lilla program som man har att ta sig igenom. Men jag räknar med att vara igång i sommar, då kommer jag att tycka att det är kul igen med andra träningskompisar.
  Kram tillbaka go vännen

 3. Om du inte fixar färdtjänst imorgon (läs dottore) så kommer jag och kör dig, ska bara sno en rikshaw nånstans….

  Var rädd om dig och Rositans njure 🙂

  😀 Ser fram emot att du kommer i en sån där rikshaw och hämtar mig, min goa gullunge.
  Kram

 4. Att motstå pain au chocolate är inte lätt, har jag en framför mig så tar jag en. På hotelet i Geel förra helgen kände jag mig som Fazer chokladreklammannen när jag såg att det fanns bara en sådan kvar, jag roffade åt mig den och mumsade i mig den framför kollegorna samtidigt som jag förklarade att den var den sista!

  Jag tror inte de brydde sig…

  Ha ha, antar att de var glada att du tog tag i kalorierna så de slapp släpa med sig dem hem runt midjan.

 5. All träning är bra träning 🙂
  Pilates utformade ju en träningsform som skulle passa de sjuka som är helt sängliggande… så det gäller väl bara att hitta det som passar en själv.
  Själv tycker att brödbakning ibland kan liknas vid träning då degen ska knådas en hel evighet, man får snygg aarmar av det 😉
  (och du bakar ju ofta)
  😀
  Här blir bara bakmaskinens arm tränad, jag kör maskinellt.
  Jag ser fram emot att börja träna samtidigt som jag känner mig ynklig och rädd att jag ska bli för skör till att börja med. Med tiden lär väl även jag få igång gumfläsket.
  Kram

 6. Men oj vilka strapatser du får stå ut med. Han är ju inne Daniel och här kan man ju läsa precis vad han också måste gå igenom. Rutinkontroll blev allvarligt sjuk i Aftonbladet. Stort tillrättavisande i Expressen. Herregud – varför läser dom inte din blogg. Ni är ju på samma resa Daniel och du. Eller hur?
  Men varför måste du tappa blod så du tuppar av undrar jag. Ska man inte vara rädd om blodet.
  Klart du ska smaska i dig av det goda. Svettas i grupp vill inte jag. Tar mina promenader. Nu ska jag ut och åka pulka i backen med ett gäng ungar. Det kan också vara rätt svettigt.

 7. ….. och till sommaren blir det ”gummifläsket”, vig och fin som en supergumma 🙂

  Då ska vi träffas och fika i stan, prata käkarna ur led eller något sånt, det ser jag fram emot.
  Kram

 8. nu vart jag sjukt sugen på chokladgiffel och en nespresso.. Livanto *ler*

  ifall det funkar med kapslar så skriv om det för då ska jag oxå testa.

  Jag kan däremot inte rekomendera nespresso pepparkaka smak. Den smakar och luktar jätteilla…

  kram anki

  Jag säger bara Arpeggio det är min favorit, den lila. Jag satt och funderade på den där med pepparkakssmak men tänkte att det nog inte var något vidare, tur att jag inte tog den.
  Jag hör av mig om kapslarna är billigare och funkar till nespresson.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s