Mitt bland fågelbuffé och dofande av både det ena och andra

Igår träffade jag min sjukgymnast, samma som jag hade tidigare. Vi gick igenom vad som har hänt med mig sedan sist, sen visade han mig runt i nya maskinparken. Jag får börja från noll med få rörelser, det fick jag pröva på oj, oj, arma kropp säger jag bara. Det kommer att bli jobbigt och det kommer att ta tid, men jag har ju gott om det så kör igång kärringen.

Han insåg att jag efter ett litet träningspass kommer att vara helt slut, han vill inte att jag åker bussen utan sa till mig att ringa min läkare som får skriva ut sjukresor eller färdtjänst under en tid. När jag stapplade mig därifrån upp till bussen så insåg jag att han hade rätt.

Blodtrycket är knasigt lågt, låg nyss och läste en stund och passade på att kolla trycket som låg på 88/48, som ni säkert förstår känner jag mig osäker när jag reser mig upp och rör mig lite för hastigt. Ibland när jag blir trött så kommer det där silvriga som förebådar ett hastigt horisontellt läge, även kallad svimning. Klart att jag klarar mig, tar saker lite långsammare än snigeltakt, jag har ju inget annat för mig än att ta det lugnt. Fick en tid till min husläkare på tisdag, samma dag som jag ska lämna nytt blodprov och träna för första gången ordentligt ombytt och allt.

Men jag kan sitta och i lugn och ro och umgås då är det inget som helst fel på mig bara jag inte anstränger mig för mycket.

På bussen hem igår så satt det en dam som doftade så gott bredvid mig, pudrigt varmt och ombonat doftade hon. Man kan ju inte anfalla folk och börja nosa på dem hur som helst, så jag satt snällt stilla och njöt, doftnjöt i det tysta. Men vid nästa hållplats kom två av A-lagets polare med sina systemkassar och då doftade det av en helt annan kaliber blandat med rök och otvättade ytterkläder.

Vet inte vad det är med folk som aldrig tvättar sina ytterkläder det luktar ju apa, ren skitlukt. Oftast är det testosteronfalangen som luktar illa, förstår ni när och varför män i alla åldrar slutade tvätta sina jeans? Jeansen är så skitiga att de kan stå för sig själva och så går man runt i tillvaron helt nöjd? Förr när jag växte upp då var det bara kufarna som fanns i varje litet samhälle som kunde se skitiga ut, uteliggare var inte så vanligt då, fast de alltid har funnits folk som inte vill ta del av det som är vårt samhälle. Inte att förväxla med de som ställs utanför av samhället idag.

Dagen till ära i solskenet så matade jag åter fåglarna med solrosfrön och så kom jag på att vanliga flingor nog kunde passa på lunchbuffén jag bjöd dem på. Jag har ju inte hur mycket gammalt bröd som helst och det gäller att variera sig. Ska köpa mer frön av alla sorter i veckan. Pratade med en granne som också var ute och blev luftad av sin hund, han sa att det inte var bra att mata för nära huset för råttornas skull. Men det skiter jag i just nu för jag orkar inte pulsa iväg i snön för att komma en bit ifrån huset och hälla ut min gåva till hungriga fåglar. Det räcker med den stora vall jag fick klättra över för att jag skulle kasta bajspåsen i rätt soplåda. Trodde ett tag att jag skulle bli liggande där över vallen helt slut av att ta i för att komma över, även Watson hängde ett tag och såg lustigt på mig och mitt vägval. Inte lätt med hans korta ben att ta sig upp, men hem kom vi.

Av alla njutningar man kan få så är nog fotvård bland det bästa. Inte nog med att jag vandrade ut från fotvården idag på lätta fötter, okey en illusion,  men f*n så skönt att känna sig lite lätt som omväxling. När jag blir stormrik då ska jag ha egen fotvårdare som kommer hem och vårdar mig, en massör som kommer när det passar mig och håller på så länge jag vill, inte någon halvtimme eller timmer här inte. Hårvård, ansiktsvård ja, all vård i världen ska jag förse mig med när jag blir rik som ett troll och så ska jag betala väldigt generöst till alla de som vårdar sig om mitt välmående. Sen skulle jag bjuda alla mina vänner på resor och den där typen av vård jag nyss skrev om.

Har ni aldrig funderat över vilken typ av stormrik person ni skulle bli eller vilja vara? Jag har så svårt för snåla människor, att just de som har gott om det vi andra suktar efter är så snåla. Hur kommer det sig? Jag skulle ofta ha öppet hus med massor av gott att äta och dricka. Se efter mina vänner och skicka iväg flera av dem nu direkt på något lyxigt resort där de kunde få lapa sol och njuta av att bara vara.

Nu ska jag sluta drömma och gå ut i köket, dags att börja skramla med kastrullerna igen.

Puss på er alla goa bloggvänner!

2 kommentarer på “Mitt bland fågelbuffé och dofande av både det ena och andra

 1. Inte bra att mata fåglarna för nära huset för råttorna!
  Det absolut dummaste jag hör! Råttor och möss finns där iallafall. Tror kanske inte de hinner få med sig så mycket mat. För det är kallt och fåglarna äter fort upp maten.
  Så ge dom mat du, utan dåligt samvete.

  Smart att säga till dig att få transport hem. Du kommer bli helt färdig efter sjukgymnastiken. Så skynda dig.

  Ja man kan verkligen fundera. Skitiga kläder är äckligt!
  Dusjar de sen inte så är det ju fullkommet. Förstår inte hur de klarar av att gå runt så där. Men de känner väl inte själva hur de ”doftar” tänker jag.

  Här ska det bli frukost nu. Sen på med kläderna. Blir en lång dag på Kongsvinger idag.
  Ska till min doktor och sen buss hem. Därefter väntar en skön promenad på en timme hem.

  Ha nu en alldelses strålande torsdag.
  Kramen Synnöve.

 2. Hej vännen.
  Du skriver underbart Maggan! Jag ler, skrattar, hummar och ojar mig under tiden jag läser. Tack.

  Du skulle stoppat näsan närmare den väldoftande damen när A-lagarna steg på. =) Det hade jag velat se!

  Vad gäller de rika och snåla så tror jag att de är rika just för att de är snåla.

  Kämpa på med träningen och njut av väldoftande damer!

  Kram från ”grannen”

  Blev så glad över att se dig här inne, tiden rusar iväg eller hur? Jag tänkte på dig häromdagen och insåg snopet att jag har missat lillskunkens födelsedag, när ska det bli ordning på mig igen?
  Det är sig inte riktigt likt i knoppen ännu och för den delen inte heller i kroppen, det går lite långsamt jag vill så mycket på en gång.
  Ska väl få lite futt på kroppen nu när jag börjar träna nästa vecka, idag har jag tränat med barnbarnet, lyft och lyft, pussat och kramat. Man kan ju bli galen av kärlek till den lilla godingen, minns så väl lillskunkens första år, såååå njutbart med honom i knät, alla varma kramar och blickar vi två hade tillsammans.
  Bamsekramar till er alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s